Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Puz jabucar (Amazonac) Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
sale75bgd
Urednik
Urednik

Registrovan: 03 Nov 2009

PorukaPoslao: Sub Maj 28, 2011 10:00 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Jabucar je i pogostemonicar. Barem su moji bili! Pojesce ti sav pogostemon, i ne pomisljaj na to.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuMSN Messenger
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Sub Maj 28, 2011 10:00 am Snimi Poruku Nazad na vrh

pallmall
Akvarista

Registrovan: 13 Mar 2010

PorukaPoslao: Čet Jun 16, 2011 9:53 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Jedno pitanjce. Zašto se amazonac ukopava u podlogu i tu miruje satima?
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Nenad88
Akvarista

Registrovan: 04 Apr 2011

PorukaPoslao: Ned Jun 19, 2011 2:08 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

pallmall ::
Jedno pitanjce. Zašto se amazonac ukopava u podlogu i tu miruje satima?
kolika ti je temperatura vode kod mene se ne ukopavaju ali je 25 26 sepeni
pallmall
Akvarista

Registrovan: 13 Mar 2010

PorukaPoslao: Pon Jun 20, 2011 11:59 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Konstantna 26c.
petsrdjan
Akvarista

Registrovan: 21 Dec 2010

PorukaPoslao: Ned Jul 24, 2011 1:21 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Kupio sam par amazonaca pre par dana,i bas sam gledao u shopu koji su najaktivni te sam njih i kupio,medjutim kod mene u akvarijumu su 90% dana samo ucaureni,ne pomicu se (kad je svetlo ugaseno ne znam dal su aktini) . Nije mi jasno sad zbog cega su tako "mrtvi" ?
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
panda
Akvarista

Registrovan: 25 Jun 2011

PorukaPoslao: Uto Sep 13, 2011 2:03 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Malezijci i Amazoni jer mogu zajedno u akvarijum?
Vlada991
Akvarista

Registrovan: 06 Avg 2011

PorukaPoslao: Uto Sep 13, 2011 2:50 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Image

Kao shto vidite, postoje otvori na krovu. Da li ima potrebe da zatvaram to nekom mrezicom ili ne?
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuMSN Messenger
Fiber
Akvarista

Registrovan: 21 Avg 2011

PorukaPoslao: Uto Sep 13, 2011 7:27 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ja imam jedan problem sa novim amazoncem.

Citao sam po netu i po forumu da oni ne jedu zdrave biljke, da se hrane istrulelim listovima i ostacima hrane itd.

E pa ja sam danas dva puta uhvatio istog puza da mi jede zdravu biljku! Prvo sam ga video kako jede najmladje listove Sljivice, pa je nakon toga otisao dalje od nje, i evo malopre ga vidim kako je oglodao dobar deo svezeg izdanka Amazonke. Ubacio sam puzeve da bi mi cistili alge i ostatke hrane sa dna, a ne da ih hranim zdravim biljkama oko kojih se toliko mucim.

Ima neko neku ideju zasto to radi? Ima sasvim dovoljno natrulelih listova i listova sa algama. Ako ovako nastavi izbacicu ga napolje.

Trenutno imam zelju da ga zgazim kad sam ga video da brsti amazonku. Cool
Misfit
Akvarista

Registrovan: 05 Okt 2011

PorukaPoslao: Pet Okt 07, 2011 10:24 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ljudi imam pitanje za vas:
sto mi ugibe amazonac?!
na pocetku je receno da su osetljivi na hemiju
kad sam ubacio easycarbo puz se ubrzo ucario a dan,dva posle i uginuo
nisam ga valjda ja ubio i kako da sledecei put to izbegnem??
jana
Akvarista

Registrovan: 12 Okt 2009

PorukaPoslao: Ned Okt 09, 2011 5:36 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Fiber, puz ti je gladan. Amazonac nece da jede biljke ako je sit. Pojacaj im ishranu. Daj mu spirulinu, poneki krug svezeg krastavca i sargarepe i pece jesti biljke..
bojan86
Akvarista

Registrovan: 02 Jan 2011

PorukaPoslao: Sre Nov 23, 2011 3:00 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Misfit ::
Ljudi imam pitanje za vas:
sto mi ugibe amazonac?!
na pocetku je receno da su osetljivi na hemiju
kad sam ubacio easycarbo puz se ubrzo ucario a dan,dva posle i uginuo
nisam ga valjda ja ubio i kako da sledecei put to izbegnem??

Baci pogled na ovu temu:

http://www.akvarijum.org/forum.....t7015.html

Ja sam imao sličan problem kao ti.
bojan86
Akvarista

Registrovan: 02 Jan 2011

PorukaPoslao: Sre Nov 23, 2011 4:09 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Interesuju me vaša iskustva sa amazoncima, da li su vam jeli biljke?
Znam da u nedostatku ostataka hrane i algi će sigurno krenuti na biljke, ali me interesuje ako postoje alge i tu i tamo ostaci hrane, da li će "slučajno" grickati i biljke?
Y2K986
Akvarista

Registrovan: 18 Sep 2011

PorukaPoslao: Sre Nov 23, 2011 10:53 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Meni amazonci generalno nisu jeli biljke. Ali desilo mi se da ( ne secam se iz kog razloga ) nisu jeli par dana, a bili su van akvarijuma, i kad sam ih vratio u aq dok sam se okrenuo obrstili su CEO list limuna...
Misfit
Akvarista

Registrovan: 05 Okt 2011

PorukaPoslao: Pet Dec 02, 2011 9:48 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

danas sam video nesto jezivo:
imam amazonca koji je mirovao neko vreme.posunjao sam na uginuce ali nisam ga jos pregledao
kad danas pogledam on je VAN KUCE!nasao sam njegovo "meso"na nekih 20ak santima od kucice(koja je na istom mesto gde je puz mirovao).pored kuce je bila i ona njihova opna kojom zatvaraju kucu
nemam u aq nista agresivno prema puzevima a njegovo telo niko nije jeo
Aquamen
Akvarista

Registrovan: 19 Dec 2011

PorukaPoslao: Ned Feb 05, 2012 9:00 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

@ Misfit

Zao mi je, ali puz ti je gotov, bez kucice nema sanse da prezivi.

Izbaci puza iz akvarijuma, imaju strasno neprijatan miris kada uginu.

Misic preko kojeg je puz povezan sa kucicom moze iz vise razloga da pukne, npr. puz se negde zaglavio sa kucicom i tako preopteretio taj misic.
Mozda je dobio neku upalu ili bolest ?
Takve stvari mogu da se dese i kada je puz prilicno star i taj misic vremenom sam oslabi.

Ili je mozda neko povukao puza za kucicu dok je puz bio zalepljen na staklu, u tom slucaju puz pruza otpor i lepi se jos vise za staklo.

Mozda je ga i neka ribica slucajno zagacila u prolazu dok je bio na staklu i tako doslo do pucanja tog misica.

Takve stvari se nazalost kod puzeva povremeno desavaju.

U svakom slucaju puz bez kucice nema sanse da ti prezivi i sigurno umire, zato ga izbaci na vreme.

Vazna Napomena

Puzeve kada su zalepljeni na staklu uvek treba sa strane gurati, nikada ih netreba vuci za kucicu da bi se odlepili sa stakleta.
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Malezijski puz acadadic Tražnja 0 Ned Maj 13, 2012 4:15 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Puz Amazonac garda011 Tražnja 0 Uto Mar 20, 2012 9:53 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Puž Amazonac alapatanov Tražnja 0 Čet Mar 15, 2012 11:55 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Nerita Zebra Puz Novi Sad marjanb021 Tražnja 0 Uto Feb 21, 2012 5:24 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Barski puz problem ili ne.. shomyxd Ostali Stanovnici 4 Sre Feb 08, 2012 2:24 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License