Autor |
Poruka |
petsrdjan
Akvarista

Registrovan: 21 Dec 2010
|
Interesuje me koje vi rasprsivace koristi te,da li je to neka DIY varijanta ili su kopovni u pitanju. Zeleo bih efekat sto sitnijih baloncica ali da budu sto duzi ( u smisli da pokriju sto veci deo pozadine akvarijuma ) . Evo postavicu vam sliku svog rasprsivaca kupljenog u pet shopu. On je ok po pitanju velicine mehurica,ali problem je u tome sto ne koristi ni 1/3 svoje povrsine,tj ne izbacuje svuda mehurice ( taj problem bih resio ako bih pumpu stavio da radi najjace,ali onda dobijem talase u akvarijumu ).
Znaci ako imate neki predlog ne bitno da li je kupovni ili DIY varijanta u pitanju... |
|
|
    |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Wlayko91
Akvarista

Registrovan: 02 Avg 2010
|
Ukoliko je rasprsivac napravljen/izliven/izradjen... Stagod od krupnijeg peska tj granulacije materijala mehurici ce bas tako kao sto si rekao biti krupni i ako stavis pumpu da radi slabije samo polovina "stapa" ce izbacivati mehurice, ukoliko pojacas pumpu kao sto si sam rekao dobices da ceo stap pusta mehurice ali opet krupni... Tako da jedini nacin da imas sitne mehurice je da nabavis rasprsivac koji je napravljen od najsitnijeg moguceg peska (sto ja u poslednje vreme nisam nigde video ali sam pre imao), takodje imas i crno savitljivo crevo, crne je boje i mozes da mu das oblik koji tebi odgovara, ispusta jako sitne mehurice. Ja ga imam i visak mi je jer je lagan pa pluta, a ako ga ukopas u podlogu da ne pluta mehurici se u podlozi skupljaju pa opet dobijas vece mehurice. |
|
|
    |
 |
el_stupido
Akvarista

Registrovan: 05 Maj 2010
|
moje iskustvo do sada kaze da svi ti jeftini rasprsivaci kineski nevaljaju ama bas nista, trenutno najbolji su tetrini rasprsivaci, daju fine mehurove i iskoristenost rasprsivaca je velika. Mozes sam da pravis rasprsivac, potreban ti je materijal koji se zove filc, od njih se sesiri oni starinski prave, sa takvim se dobijaju jos finiji mehuri. |
|
|
     |
 |
dejasoko
Akvarista

Registrovan: 04 Avg 2009
|
Wlayko je misilo na ovaj rasprskivac , samo potvrdjujem da daje jako sitne mehurice a imas razne duzine tako da moze da ti pokrije celu zadnju stranu npr. ovaj je od 30cm imas i vise i do 90 cm.
http://www.akvarijum-centar.co.....e.tpl.html |
|
|
    |
 |
Wlayko91
Akvarista

|
@dejasoko Hvala za sliku, mene je mrzelo da trazim. Da znaju o cemu pricam... |
|
|
    |
 |
aca77
Akvarista
Registrovan: 05 Nov 2009
|
Ovaj savitljivi gumeni raspršivač daje izuzetan efekat sitnih balončića po celoj dužini. Imam jedan od 30cm i žao mi je što nisam kupio neki veći pa da pokrijem celu dužini akvarijuma. Tačno je da hoće da se izdigne iz podloge, jer je pun vazduha, ali i za to čika Aca ima lek. Niko ne spominje prilepke, one vakum gumice sa prstenom na kraju. E takve prilepke navučeš na ovaj raspršivač i zalepiš ih na dno akvarijuma. Preko toga prekriješ sve sa podlogom i neće da se podigne raspršivač iznad podloge. |
|
|
   |
 |
petsrdjan
Akvarista

|
E super. Aco moze slika,da vidimo kako to izgleda (ne mislim samo na tu vakum gumicu vec na celo rasprsivac) ? A reci te mi jos nesto,koliko taj gumeni rasprsivac od 30cm pravi vodu nemirnom jer meni je duzina akvarijuma 40cm.pa me interesuje... |
|
|
    |
 |
VooDoo
Akvarista

Registrovan: 03 Jul 2010
|
ja koristim dva takva crna rasprsivaca sa leve i sa desne strane tako da zauzima skoro ceo zadnji zid akvarijuma i dobije se lep efekat, a podizanje se resi sa par "kamencica"  |
|
|
    |
 |
Wlayko91
Akvarista

|
@Petsrdjan, to su sitni mehurici tako da ne talasa vodu skoro uopste... |
|
|
    |
 |
mezzano
Akvarista

Registrovan: 28 Nov 2010
|
A javlja li se kamenac na toj strani akvarijuma? |
|
|
   |
 |
Wlayko91
Akvarista

|
Kakve veze sada ima kamenac sa ovim? Kamenac ce se javljati sa bilo kojim rasprsivacem. |
|
|
    |
 |
petsrdjan
Akvarista

|
Wlayko91 :: |
@Petsrdjan, to su sitni mehurici tako da ne talasa vodu skoro uopste... |
E super,mozda cu i danas da odem da kupim jedan  |
|
|
    |
 |
krcko
VIP

Registrovan: 14 Avg 2010
|
Kada je reč o raspršivačima vazduha, samo je jedna varijanta u kojoj ga koristim neprekidno. To je akvarijum u kome je konstantna temperatura vode 29-30 C. Tu ga koristim isključivo zbog toga što su u akvarijumu stanovnici i Corydoras trilineatus, koji bi bez dodatnog prozračivanja-intenzivne razmene O2 teško podneli ovu temperaturu.
Biljni akvarijum u kome želimo i dovoljne koncentracije CO2 ili uvodimo CO2, raspršivač je apsolutno nepoželjan. Za sve akvarijume koje trenutno imam, osim navedenog- sa višom temperaturom - samo stoje kao mogućnost neophodne intervencije. Pozdrav |
|
|
   |
 |
Riccolo
Akvarista

Registrovan: 04 Nov 2010
|
A gde moze da se kupi onaj skroz dugacki koji ide uz zadnju ivicu akvarijuma i pravi efekat zavese na zadnje staklu od mehurica...
Ps:i ja sam samo cuo za to,nisam video... |
|
|
   |
 |
bojan86
Akvarista

Registrovan: 02 Jan 2011
|
Imaš gore link na bernu. Akvarijum centar  |
|
|