Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Razmnozavanje neonki Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
FEK@
Akvarista

Registrovan: 23 Nov 2009

PorukaPoslao: Sre Nov 25, 2009 5:38 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ima li iko da je uspio da razmnozi ovu ribicu i kako? Takodje me zanima kako prepoznaje muzijaka od zenke? 'Laughing'

Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Sre Nov 25, 2009 5:38 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

nebojsa.85
Akvarista

Registrovan: 08 Apr 2009

PorukaPoslao: Sre Nov 25, 2009 5:54 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

uh, pa nije jednostavno, zahtevaju jako meku vodu-slicni uslovi ko i ramirezima... znaci napravis meku vodu da neprelazi 4dh i malo je zakiselis dal ces dodati panj, par dana da zakiseli ili kako god vec hoce, odabere par( muzijaci su vitki, zenke su debeljuce) i stavis ih u aq uvece(ak nek bude neki od 20-30l, sa vodenim stubom od oko 20cm...podlogu ne, samo staklo i mozes staviti ili mrezicu da ikra kroz nju upada ili javansku mahovinu) stavis dakle par uvece, posto se obicno ljubavna igra odvija u jutarnjim casovima... i ako su bacili ujitru ikru, izvadis roditelje, stavis rasprsivac sa vazduhom ili sundjer filter da se voda staln krece oko ikre da nebi doslo do pojave plesni i zatamnis aq sa nekom crnom folijom ili bilo cim sto nece pustati svetlo, jer je ikra jako osetljiva na svetlos... posle 2-3 dan u zavisnosti od uslova videces mlade... prvih 1-2 dana ih nemoras raniri, a kasnije kreces sa najsitnijom hranom tipa infuzorija ili tvrdo kuvano zumance sto ne preporucujem jer ce dosta da prlja vodu i kvari ujedno kvalitet...posle 7dana otprilike kreces sa artemijom i sitno izmrvljenom suvom hranom..... posle 2 nedelje mladunci pocinju dal ice na svoje roditelje i mozes ih prebaciti u neki veci aq...al pazljivo, znaci uslovi moraju biti indenticni jer zbog nagle promene sredine mogu svi da riknu... da zaboravio sam kad se naravno izlegu mozes skinuti foliju...Smile

i to bi OTPRILIKE BILO TO, mada je dosta komplikovanije, al ajde da sazvacem u par recenica... mislim da bi prvo trebao krenuti sa nekim laksim mrestom tipa zivorotki, pa krenes na koridorase...pa tek na malo teze tipa neonki,ramova,diskusa itd...mada nekom ni ovo nije neki preteran mrest...al zavisi...

pozz i srecno...

da temp vode oko 25-26c
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji emailMSN Messenger
nebojsa.85
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Nov 25, 2009 5:55 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ako sam nesto pogresio, tu je cika bojan da me ispravi, ovo sam iz glave pisao, tako da mozda sam nesto BITNO izostavio... dakle Bojane ispravi moj post ako nesto nevalja...

pozz za sve;)
FEK@
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Nov 25, 2009 10:56 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Very Happy hvala ti nebojsa...i jos ovo jos da te pitam...da li ima neki odredjeni period kadse oni pare?? ili kad bilo da ih prebacim u drugi akvarijum??!!....i kako ovo da je zakiselim???
nebojsa.85
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Nov 25, 2009 11:23 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

nema neki odredjen period, jer one su aq i ne znaju kad je prolece, leto itd jer uslovi u aq su stalno isti...

naravno nemozes mlade ribe mrestiti, maticne neonke biras, znaci odrasle primerke, muzijaka i zenku kad vidis da je bas debela...naravno pre mresta dobro 3-4 dana uhrani ribice...

a prebacujes reko sam ti u vecernjim satima jer se obicno ljubvna igra odvija u jutarnjim casovima, a ko da zakiselis vodu pa mozes sa drvetom, mozes da skupis malo kisnice, dobro je procedis kroz neku vatu ili gazu(mada ne preporucuju kisnicu jer moze da bude zagadjena) imas u principu mnogo nacina da zakiselis vodu...
FEK@
Akvarista

PorukaPoslao: Čet Nov 26, 2009 10:44 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

hvalati puno Wink Wink Wink Wink Wink Wink Smile Smile
egzo
Akvarista

Registrovan: 08 Dec 2009

PorukaPoslao: Uto Dec 15, 2009 2:32 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

I jesi li uspeo da ih razmnozis?
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuYahoo Messenger
FEK@
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Dec 19, 2009 1:46 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

nijesam jos...moram da kupim opremu za drugi akvarijum
ika97
Banovan
Banovan

Registrovan: 02 Nov 2009

PorukaPoslao: Sub Dec 19, 2009 11:33 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

samo napred...Wink
Neni

Registrovan: 02 Mar 2011

PorukaPoslao: Pon Mar 14, 2011 9:14 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Primetio sam neonku dok se mrestila u maticnom, zajednickom aq, prebacio sam je u manji od oko 7l sa sitnijom neonkom za koju sam predpostavio da je muzjak. U manjem aq imam na dnu postavljenu zastitnu mrezicu. Iako sam je prebacio u toku mresta nakon nekog vremena nasavila je sa bacanjem ikre. Za sada imam jako mali broj ikre iako mrest traje mozda vec 2h. Jel mo moze neko za pocetak reci koliko bi trebalo da traje mrest i kako da znam kad je kraj. Ovo mi je prvi mrest ako izuzmem zivorotke tako da cu biti zahvalan za svaku pomoc Smile
nasdvoje
Akvarista

Registrovan: 18 Okt 2010

PorukaPoslao: Pon Mar 14, 2011 9:19 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ukoliko si stavio mrezicu nema sekiracije nemogu doci do ikre, kada se isprazni trbuh primetices to bez vecih problema. Ikra je foto senzitivna a i sam cin mresta se bar meni lepo obavlja u mraku, pa tako nebi bilo lose da zamracis aq.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autoraMSN Messenger
shlajmak
Akvarista

Registrovan: 10 Dec 2010

PorukaPoslao: Pon Mar 14, 2011 10:26 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Voda u tom akvarijumu mora da bude sterilno cista.Ni traga od nitrita i nitrata,inace nista od malih.Zatamni aq i sacekaj par dana.Ukoliko se izvale malci moras imati infuzoriju kao prvu hranu.Srecno!
Neni

Registrovan: 02 Mar 2011

PorukaPoslao: Pon Mar 14, 2011 11:21 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Hvala... Iznenadio me mrest, cisto sam hteo da pokusam kad sam je vec video. Mada su male sanse da ce nesto biti, voda nije bila cista. Ubacio sam ih u aq gde je stajala voda u kojoj je bila mladj gupika par dana. Nazalost sam samo to imao spremno. Ima oko dvadesetak jajasaca ikre, izvadio sam neonke da ih ne mucim u takvoj vodi, zatamnio aq pa sta bude.
CTale
Akvarista

Registrovan: 28 Jul 2010

PorukaPoslao: Čet Mar 17, 2011 6:25 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Image

Ova levo je debela, desno nije. Ne znam ni da li je mužjak desno.

Image

Ovde je sama.
stefanovic^v
Akvarista

Registrovan: 29 Okt 2010

PorukaPoslao: Čet Mar 17, 2011 7:15 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

To je zenka vidis koliki joj je stomak,mislim da jeste muzjak desno.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Razmnozavanje riba- zajednicki akvarijum Zvrle Početak u akvaristici 33 Sub Apr 14, 2012 5:01 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Pelcer i Razmnozavanje biljaka SpyroPBP Biljke 8 Čet Mar 22, 2012 3:30 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka koja je razlika izmedju neonki sanjdjordj Oprema 3 Pon Mar 05, 2012 9:14 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Razmnozavanje Crne Neonke Bt Razmnožavanje 0 Uto Dec 13, 2011 10:13 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Kante za razmnozavanje??? djuradj.umkovic2@gmail.co Razmnožavanje 3 Pon Okt 31, 2011 2:24 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License