Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Ribe koje zive u ubiljenom akvarijumu i cesmovaci Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
shomyxd
Akvarista

Registrovan: 09 Nov 2011

PorukaPoslao: Sre Feb 01, 2012 1:36 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Da rec je o ribama koje mogu da prezive u cesmovaci i ubiljenom akvarijumu hteo bih da vidim vase savete i vasa iskustva..Hvala unapred svima
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuMSN Messenger
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Sre Feb 01, 2012 1:36 am Snimi Poruku Nazad na vrh

Anboy
Urednik
Urednik

Registrovan: 16 Feb 2011

PorukaPoslao: Sre Feb 01, 2012 8:55 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Sta podrazumevas pod cesmovacom??? Mi svi drzimo nase ribe u cesmovaci, jako je mali broj njih koji ih drzi u kisnici a jos manji je broj onih koji sa RO vodom prave vodu za svoje ribice. Mozda bi bilo dobro anketu napraviti na ovu temu!
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Popaj
Akvarista

Registrovan: 06 Apr 2011

PorukaPoslao: Sre Feb 01, 2012 9:58 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Mislim da već postoji anketa na ovu temu.Možda je @shomyxd, mislio da li direktno sipamo česmovaču.
shomyxd
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Feb 01, 2012 1:40 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

da mislim koje ribe bi normalno zivele u cesmovaci bez ikakvog omeksivanja i hemiskog prepravljanja
bojan86
Akvarista

Registrovan: 02 Jan 2011

PorukaPoslao: Sre Feb 01, 2012 1:54 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Koliko ja znam, maltene sve ribe. Većina ljudi koristi česmovaču koja nije omekšavana niti je hemijski prepravljana.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
Popaj
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Feb 01, 2012 2:05 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

U principu možeš sve ribe da držiš.Neke vrste koje traže mekšu vodu neće da se mreste, a i životni vek im je kraći.Ja lično stavljam direktno svežu vodu, zato što u aq. koji sada imam, menjam oko 40 litara nedeljno.Smaranje mi je da toliku litražu čuvam u kantama.
Dugo sam imao Malawi ciklide i mislim da najbolje podnose česmovaču.Možeš da im zameniš i do 80% vode i da im neškodi.Veoma lepe ribe, ali zaboravi na biljke.
nikouro
Urednik
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010

PorukaPoslao: Sre Feb 01, 2012 2:11 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

shomyxd, popuni profil odakle si.

shomyxd ::
Da rec je o ribama koje mogu da prezive u cesmovaci i ubiljenom akvarijumu hteo bih da vidim vase savete i vasa iskustva..Hvala unapred svima

Ako budes procitao nekoliko tema na forumu docices do zakljucka da vecina nas koristi cesmovacu u akvarijumu. Retki su oni koji imaju RO aparat pomocu kojeg omeksavaju vodu i pritom pripremaju ribe za mrest. Jos redji su oni koji koriste firmiranu hemiju za pripremu vode tokom redovne zamene dela vode.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
shomyxd
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Feb 01, 2012 2:24 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

da to sam vec zakjucio evo updateovao sam Profil ali vecina ima neke izuzetke eto kaze popaj ciklidi su dobri u cesmovaci ali nema nista od biljaka...e mene sad zanima da li je neka vrsta dominirala u cesmovaci i biljnom akvarijumu a da ne trazi meku vodu (kao npr Ramirez biljna ribica u meksim vodama)...
nikouro
Urednik
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010

PorukaPoslao: Sre Feb 01, 2012 2:28 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Mozes da drzis ciklide jezera Tanganjike. Sa njima moze bilje da se drzi a pritom traze malo tvrdju vodu.
Ramirezi .... kao i vecina ciklida sa amerike moze da zivi u cesmovaci, ali ces tesko ( citaj - nemoguce ) uspeti da ih izmrestis bez ozbiljnog poznavanja karakteristika vode i potrebne aparature.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
shomyxd
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Feb 01, 2012 2:36 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

da znam ramireze je bas tesko cuvati imao sam i iskustva sa njima jesu veoma lepe ribice ali to je problem ta meka voda koliko sam se trudio imao sam malo meksu vodu ali nista od mresta (voda je na 180c suvi ostatak bio 60 i nesto mg) neznam koliko je to GH ali su mi rekli da je to malo meksa voda od obicne cesmovace ali nisam bio zadovoljan rezultatima a kao sto kazete finansiski mi nije bilo isplativo to sa RO aparatom pa sam skoro prestao da cuvam Ramireze e zato i pitanje na ovu temu kojom ih vrstom zameniti...

.........................................................................................

Sta mislite o gupi ribicama jeste tema za guppy fan ali zanima me kako se gupi ponasa u ubiljenom akvarijumu sa cesmovacom da li njima smeta cesta zamena vode imao sam iskustva sa drugom da mi je pricao i nekim deformisanim gupikama koje su mu se kotile normalne ali nakon toga su se krivile jel to slucaj neke geneticke deformacije ili je to mozda samo slucaj sa manjim brojem njih

poruku izmenio::: nikouro
Koristi opciju "Izmeni" kako bi prepravio ili dopunio post
Procitaj Pravilnik foruma i koristi Pretragu kako bi video teme u kojima se vodila diskusija o onome sta te interesuje.
nsmali
Akvarista

Registrovan: 30 Sep 2011

PorukaPoslao: Sre Feb 01, 2012 3:17 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ja savaka 3 dana menjam oko 10,15% vode i tada sipam direktno sa cesme...
a kada prvi put sipam onda gledma da ta cesmusa odstoji 24h..
niza92
Akvarista

Registrovan: 02 Jan 2010

PorukaPoslao: Čet Feb 02, 2012 12:16 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

dovoljno je da kad napunis balon sa vodom da ostavis jedan dan da ispari hlor i to je to,ona je posle spremna za akvarijum.Nemas potrebe da brines Wink
Icara
Akvarista

Registrovan: 01 Feb 2012

PorukaPoslao: Čet Feb 02, 2012 1:02 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

nemaju svi ispravni vodovod. Npr ja zivim u Maglicu (okolina Novog Sada) i ja ne mogu da sipam cesmovacu, ribice mogu da prezive, cirka 3 sata u njoj. Imamo dve eko cesme u selu, nju stavljam. Zamislite mog brata, koji ima 150 L akvarijum, koliko balona mora da prenese i ugreje. Ja imam oko 35L pa mi i nije toliki problem.
sijamski borac
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 22 Okt 2011

PorukaPoslao: Čet Feb 02, 2012 1:40 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Sto je tolki problem koja voda.. Ja mislim da je bunarska najbolja za akvarijume.. evo ja dok sam sipao cesmovacu odstojalu sa ribicama sam uvek imao problem.. E od kad sam poceo bunarsku wodu sve je ok.. i bunarsku sipam odma ne cekam da odstoji..
Popaj
Akvarista

PorukaPoslao: Čet Feb 02, 2012 2:03 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

@sijamski borac,predpstavljam da malo članova ima bunar.Svaki bunar je "fabrika" vode za sebe.Predpostavljam da ti tu vodu možeš da koristiš i za piće.Nažalost danas je većina bunara pogubna za živi svet.
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka velika rana na boku ribe rajak1 Bolest 11 Pet Maj 18, 2012 11:05 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Ucestalo crkavanje ribe Bojan Bolest 6 Sub Maj 12, 2012 7:16 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka ribe drugovi scalar 3 Razno 25 Sre Maj 09, 2012 2:35 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka ribe ubrzano disu i cesu se od dno RORY Bolest 23 Uto Maj 08, 2012 2:15 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka K: jake i razvijene biljke koje mogu ... Woofer Tražnja 2 Pon Maj 07, 2012 8:13 am Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License