Autor |
Poruka |
reduktor
Akvarista
Registrovan: 02 Feb 2022
|
Posto sam dobio primjedbu da mnogo cackam oko akvariuma i da je mala kolicina bio mase za filtraciju, samo da dodam jos da ne diram akvarijum nikako vec mjesecima, jednino mijenjam oko 20l vode (sa vrha) svakih 5/7 dana. Ne usisavam dno, ne diram nista. U filter je odavno vec nasuto 6kg lava kamena (1 cm precnika). |
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Baia
Akvarista

Registrovan: 18 Apr 2010
|
Ne vedujemo ti nista😂 okaci slike! |
|
|
   |
 |
reduktor
Akvarista
|
Pa okacene su, zar se ne vide? |
|
|
   |
 |
Baia
Akvarista

|
Mislio sam da okacis slike novog stanja da vidimo ima li napretka i da li zaista ne cackas nista po akvarijumu😉. |
|
|
   |
 |
reduktor
Akvarista
|
Dodao sam par novih biljaka, ali je transport bio u periodu kada su bile ogromne vrucine, tako da su se biljke prakticno skuvale dok su dosle.
Trenutno su u fazi oporavka, tj. nade da ce da prezive. |
|
|
   |
 |
reduktor
Akvarista
|
Malo bolja rezolucija... |
|
|
   |
 |
reduktor
Akvarista
|
Da li su pravi SAE?
Nesto su mi letargicni i ne bih rekao da ista jedu vec par dana od kako su tu. Prvi dan su bili blijedi, kao i blijedo crna pruga na tijelu. Sada je vec pruga skroz crna i koloritna. |
|
|
   |
 |
reduktor
Akvarista
|
E da, i nesto su mi plasljive ribe, bjeze cim pridjem akvarijumu, dok sve ostale odmah idu prema meni, ocekujuci hranu. |
|
|
   |
 |
Baia
Akvarista

|
Vrv im treba malo vremena da se naviknu na uslove... Obicno oni budu prvi kad se hrana baca. Inace deluju zdravo i debeljuskasto... Neces videti neke vajde od njih u pogledu ciscenja algi🙂 |
|
|
   |
 |
reduktor
Akvarista
|
Maloprije gledam, poceli su da plivaju okolo, opustili su se konacno. Nadati se da ce da gricnu i koju algu.
Pitanjce:
Znam sigurno da imam malezijske puzeve u akvarijumu, medjutim nikako ih ne vidim, odavno vec. Neki dan vidim jednog malca na sljunku nakon 3 mjeseca.
Da li je to znak da im je ok u podlozi pa ne izlaze na staklo, ili ih jednostavno nema mnogo? |
|
|
   |
 |
dk
Akvarista
Registrovan: 13 Sep 2019
|
Verovatno ih nema mnogo. Mozes da stavis komad krastavca preko noci i ujutru da ih prebrojis  |
|
|
   |
 |
reduktor
Akvarista
|
Čini mi se da je jedna kraljevska neonka puna ikre, jer ima primjetno veći stomak od ostalih. Inače, ona je i najveća od svih ostalih neonki, oduvijek. Pošto u akvaijumu nema uslova za mrijest, da li sam možda u problemu i hoće li mala da preživi? |
|
|
   |
 |
Baia
Akvarista

|
Bacaju one kontinualno ikru, samo sto ikra bude pojedena ili propadne ako nema uslova za izleganje ili ako ima uslova onda malci koji se izlegu budu pojedeni. Tako da ne moras da se sekiras mnogo oko toga. |
|
|
   |
 |
reduktor
Akvarista
|
Prije svega iz neznanja i neiskustva, ali sve su prilike da sam napravio gresku sto sam ubacio odrasle SAE.
Vidim ja zadnjih dana se u filteru nakupljaju dijelovi biljaka, brze i vise vec uobicajeno. Obicno filter pokupi mrtve dijelove biljaka, ili neke parcice koje dignu ribe, a sada i svjezi dijelovi. Mozak i dalje ne radi…
Danas bacim pogled na akvarijum, kad ne lezi vraze, malici brste mahovinu sve u 16, a alge ni da taknu?!
Momentalna delozacija. |
|
|
   |
 |
reduktor
Akvarista
|
Ubi me BBA u akvarijumu. Donio sam je još prvi mjesec sa nanom (na listovima pri kupovini) i evo nakon 8 mjeseci, polako preuzima sve od kamena i biljaka. Možda je glupo, ali od kada sam počeo se Easy Carbo, imam navalu i bradate napasti. Prije je bila samo u tragovima. Od algi imam još i poneku zelenu tačkicu na prednjem staklu i na bočnom nešto malo zelene praškaste. Čini mi se da zamjena vode pogoršava stanje. Kupio sam 3 amano kozice prije 15 dana, odmah su zbrisale pod kamen i nikada ni jedne vidio nisam od tada. Vjerovatno su ili uginule, ili pojedene. Malezijske puževe vidim s vremena na vrijeme, tek jedan ili dva. Vidim da rastu, ali ih nigdje u većem broju. Ne znam kako se drugi žale da se množe kao ludi, kod mene se i oni i ramshorni nalaze "u tragovima". Stargras i rotala nekako ne pomažu ni malo, niti vidim njihov posebno brzi rast. Ne znam šta da im radim, ali ovo ne ide na dobro. Voda se uopšte ne osjeti, nema nikakav miris, bistra, ne hranim mnogo. Imam osjećaj da mu ga ovaj akvarijum dođe kao neka kljakava mlada, 100 k...ca mu fali i nikada mu ugoditi. |
|
|
   |
 |
|