----------------------------------- oldwolf Ned Mar 04, 2018 3:07 pm ----------------------------------- Pre svega treba znati parametre koji su postojeći i parametre koje želimo postići. Presudna stvar je NE ŠOKIRATI ni ribe ni biljke, znači svakog dana pomalo omekšavati vodu, što duže to bolje (to važi bukvalno). Takođe je potrebno znati iz kakve sredine (prethodnog vlasnika) dolaze ribe i obezbediti im bar približne vrednosti. ( U suštini slično je kao sa pritiskom, ako neko ima gornji pritisak 190 i to 10,15,20 godina, skinuti ga na normalnih 130 za 1 dan može biti pogubno momentalno, slično je i sa tvrdoćom kod riba ). Inače evo nekih podataka koji mogu biti od koristi svakome, to je važilo i pre 20-tak godina, a važi i danas: x:y-1=kolicina destilovane vode u l,koju je potrebno dodati na litar vode iz cesme, gde su: x-tvrdoca vode sa cesme y-zeljena tvrdoca Evo primera: Recimo da imas vodu tvrdoce 18 dH,a hoces da ti bude samo 2. Racun je sledeci:18:2-1=8,i to znaci da na 1 l vode sa česme treba u ovom slučaju dodati 8 litara destilovane vode. POz.