Autor |
Poruka |
Drazen
Akvarista
Registrovan: 03 Jun 2011
|
Pojavilo mi se u akvarijumu da je kamenje pocelo da tamni. Akvarijum je od 125 litara. Dva filtera, jedan je unutrasnji a drugi je vanjski. Vanjski je stavljen jer nevjerujem bas unutrasnjem. Polako je i bilje pocelo da propada. Sve se redovno cisti jednom sedmicno. Filter i usisavanje podloge. Svjetlo je upaljeno 6 sati dnevno. Sta je najbolje za uradit? |
|
|
     |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
jovica
Urednik

Registrovan: 13 Maj 2012
|
Napisi koliko je jako osvetljenje? sta imas od biljaka? Mislim da ti je slabo svetlo. Sta koristis za osvetljenje akvarijuma, preciziraj i oznake stedne/neonke. |
|
|
   |
 |
Drazen
Akvarista
|
Biljke su malo zahtjevne. A dvije neonke T8 28 w. Zaboravio sam da napomenem da je brat( samo nepitaj te kako) tri dana ubacivao ugalj u akvarijum. Konto da je to hrana. Biljke znam da su malozahtjevne, al se izvinjavam stvarno im neznam imena. Tu sad stvarno slab. |
|
|
     |
 |
jovica
Urednik

|
Malo je to svetla, zato ti i propadaju biljke. Moras imati bar minimum 0,5w/1l. nekih 70w bi bilo ok za tvoje nezahtevno bilje. Ako zelis biljni akvarijum, moras pojacati svetlo, u protivnom, sve ce ti biljke propasti. Vodi racuna da svetlo koje koristimo treba da bude day light 6400K. Sve ispod toga nema svrhe za biljni akvarijum. |
|
|
   |
 |
Drazen
Akvarista
|
Ok. Hvala. A sta cu sa ovim tamnjenjem podloge? Sad bi trebalo pojcat vremenski period svjetla ili? |
|
|
     |
 |
jovica
Urednik

|
|
   |
 |
Drazen
Akvarista
|
Ok. Ovako cu i ja ko i ti. Hvala ti. Al sta je bilo poslije sa podlogom? Jel se vratila u nordalu? |
|
|
     |
 |
jovica
Urednik

|
Da, sve ok. Ako ti je skoro formiran akvarijum, to je do nekle i normalno da imas u pocetku navalu algi. Pojacaj svetlo, redovno menjaj deo vode, nabavi ancistrusa ako vec nisi, pri zameni vode skidaj mehanicki alge sa stakla i bice sve u redu. |
|
|
   |
 |
Drazen
Akvarista
|
|
     |
 |
reventon
Akvarista

Registrovan: 03 Jun 2012
|
Jesu li alge u pitanju ili je samo potamnelo? Jer ne mora da znaci da je alga, pogotovo ako je podloga ili kamenje svetle boje... |
|
|
   |
 |
Drazen
Akvarista
|
A vidjet cemo sta je. Ubiljit cu, povecat rasvjetu pa cemo vidjet sta ce se desit. |
|
|
     |
 |
|