Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Spreman na kritike! :).. Novi akvarijuum! Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
nikola 45
Akvarista

Registrovan: 15 Feb 2012

PorukaPoslao: Ned Feb 19, 2012 10:12 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ovo je moj skromni akvarijum.. Smile.. bilje jos uvek nemam u planu, ali bih se rado oprobao i u tome, nisam odmah prenagljivao sa biljem jer ne bih da mi crkavaju na pola sata posto nisam najvicniji trenutno, ucim Smile.. imam spoljni filter sa dve komore, od slojeva filtracije imam onu vunu belu i keramicke prstenove, pumpu za vodu neku koju mi je dala prodavacica u pet centru, vazdusna neka kineska, sluzi svrsi.. Smile.. od ribica su tu 7x obicnih neonkica, 6x barbusa tetrazona i 6x istih samo albino, 2x albino muljasa.. Smile.. imam problem sa zamucenom vodom, cenim da je od panja, iako sam ga prokuvavao jedno 56x i drzao potopljenog u kofi 12 sati.. poklopac sam sam pravio, znam da nije najsjajniji, ali sta je tu je Smile.. od osvetljenja imam dve najobicnije neonke od po 18w, uskoro menjam jednu sa grolux ili kojom mi vi preporucite, zeleo bih da istaknem boje ribica.. Smile.. ocekujem sve kritike, savete, misljenja, pomocice mi svakako Smile..
primetio sam cudno ponasanje ribica, tacnije, uglavnom su po coskovima, a jutros sam ih video sve na opvrsini, kao da udisu vazduh, sa tim da sam i primetio da mi nije radila pumpa neko vremene jer je crkla tokom noci.. a i temperatura mi je bila bas visoka jer sam i grejac uspeo da pojacam slucajno na najjace..

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

na prve dve slike mi je ukljucena vodena pumpa, na ostalim je na minimumu jer su mi se pojavile kao neke tackice u vodi, sumnjao sam da su to mali mehurici zbog koje sam pumpu stavio na minimum da bi isto i potvrdio..

Poslednji izmenio nikola 45 dana Ned Feb 19, 2012 10:17 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Ned Feb 19, 2012 10:12 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

RORY
Akvarista

Registrovan: 25 Jan 2012

PorukaPoslao: Ned Feb 19, 2012 10:15 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Bravo za entuzijazam. To sto ribice hvataju vazduh ili pokusavaju da iskoce iz kipuce vode je nedovoljno cikliran akvarijum, ili tvoja nepaznja sa grejacem. One figurice mi ipak bodu oci, mislim nemo' se ljutis!
I pojacaj pumpu.

Poslednji put izmenio RORY dana Ned Feb 19, 2012 10:22 pm, izmenio ukupno 2 puta
nikola 45
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Feb 19, 2012 10:18 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

i ja se slazem da je dvorac malo suvisan ali ne pitam se samo ja u kuci.. Smile.. dete sam jos uvek pod tatinim i maminim krovom! Smile..
Aquamen
Akvarista

Registrovan: 19 Dec 2011

PorukaPoslao: Ned Feb 19, 2012 10:35 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

koliko ti je debela podloga ?
Na oko mi deluje potanka za bilo kakvo bilje.
Koje su mere tog akvarijuma, deluje komotan ali mnogo pust i prazan bez bilja.
Dvorac, vestacko bilje i to belo kamenje (ako lepo vidi) malo bodu oci.
Stavi deblju podlogu ili ispod te sloj peska i nabavi neko manje zahtevno bilje, mnogo ce lepse izgledati kada malo zaraste.
Ujedno ce i dvorac ako bas mora da ostane u akvarijumu manje da se vidi. Wink

Poslednji izmenio Aquamen dana Pet Feb 24, 2012 11:08 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
nikola 45
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Feb 19, 2012 10:40 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

eheheheh Smile.. ma izbacicemo mi njega Wink.. dimenzije su 75x20x35 DxSxV, podloga mi je samo cm crnog sljunka, a za bilje cu staviti sve kako bude trebalo.. koju neonku mi preporucujete? jel zna neko da mi objasni ponasanje ribica?

Poslednji izmenio nikola 45 dana Ned Feb 19, 2012 10:45 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Stefan062
Akvarista

Registrovan: 03 Avg 2010

PorukaPoslao: Ned Feb 19, 2012 11:14 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

dobrodosao Smile
ovako moj predlog je da plastika i dvorac lete napolje,sto se tice podloge imas temu bas o njoj otvorena je
http://www.akvarijum.org/forum.....t8473.html
pa vidi sta ti odgovara,
od bilja kripte ,valisnerije, anubije, mikrosorumi ,mahovine, ricija,limun...neonke ta gro lux je ok , ja bih dodao jos i osram l 18 w/965 biolux ili osram l18w/830 lumiilux , a za ribe mozda manjak kiseonika mozda stres nzm ne mogu da ih posmatrampa da kazem sta je, preko podloge stavis ako zelis mrezu za komarce , a i ne moras, i preko toga 4-5-6 cm peska i sadis biljke, aeracija ti nece trebati ako budes imao solidno ubiljen akvarijum , ...... Smile toliko od mene za sada
dr nemo
Akvarista

Registrovan: 11 Feb 2012

PorukaPoslao: Pet Feb 24, 2012 10:32 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ukoliko zeliš da sadiš biljke povećaj podlogu ispod koje stavljaš zemlju i preko toga pijesak u zadnjem dijelu 10-15 cm ,prednji oko 5-6 cm pijeska.Dvorac,školjke su morske a ovo je slatkovodni akvarijum,kamenje sa oštrim ivicama kao i vještačka trava obično neidu u akvarijum osim ako ne insitiraš,jer biljke i ribe su lijepe same i bez toga.Mislim da ćeš se složiti sa mnom.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
nikola 45
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Feb 24, 2012 11:41 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

slazem se, danas bi trebalo da mi stigne lava kamenje koje planiram unutra, pa cu opet staviti slike kada budem poizbacivao i preuredio unitrasnjost..
a u vezi bilja, ne bih stavljao nista sto ocekuje mnogo nege, sta bi tavko doslo u obzir? znaci sa ovom mojom opremicom, ribicama, eventualno bi minimalne stvari preuredio..?
branko97KW
Akvarista

Registrovan: 19 Feb 2012

PorukaPoslao: Pet Feb 24, 2012 7:25 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Samo izbaci ovaj dvorac,biljke vestacke i one kamencice bele
Ovako je dobar ima lepu litrazu
Ubilji ga samo dobro i ............
UZIVAJ
Pedja
Akvarista

Registrovan: 17 Jan 2011

PorukaPoslao: Pet Feb 24, 2012 10:21 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Nisam primijetio na sta je postavljen akvarijum, mozda grijesim ali mi izgleda kao da je na dasci, inace dobar akvarijum, pogledaj akvarijume ostalih clanova, i ja kao pocetnik odatle crpim ideje
nemanjask
Urednik
Urednik

Registrovan: 29 Nov 2010

PorukaPoslao: Pet Feb 24, 2012 11:48 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pedja je dobro primetio, da li imaš stiropor ispod akvarijuma (između iverice i stakla)?
nikola 45
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Feb 25, 2012 2:00 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Imam ono gumeno sto se koristi u kupatilima ili kuhinjama, na tome mi je stajao i prosli aq, nisam imao problema. Jel sam imao srece ili mogu da ostavim ovako? Stavio sam iver dasku da bi koliko toliko raspodelila tezinu, (iako je pod aq ravan, komoda na kom stoji je grbava na tom mestu, jer se prosli prolio malo pa je voda urala svoje).. Sta mislite, kako bi izgledao da mu izbacim sve sem panja i par kamenja koja sam sada ubavio (lava stone sam kupio), bojim se sve da ne bude pust. Okacicu slike sutra, malko sam promenio raspored.. Smile
nemanjask
Urednik
Urednik

Registrovan: 29 Nov 2010

PorukaPoslao: Sub Feb 25, 2012 9:10 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ta guma nije dobro rešenje, stavi stiropor 1cm i nemaš brige, guma se jako brzo sabije i nema nikakvog efekta, pošto svi znamo da drvo "radi" tj ima pomeranja mora da se stavi sloj koji će to da amortizuje jer će staklo pući i na naj manju neravninu ispod.
nikola 45
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Feb 26, 2012 12:57 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

uhh! sta raditi sada? da se ispravim, nisam lepo rekao, na komodi mi stoji ta guma, a na njoj iver daska i onda staklo na to!
Fiber
Akvarista

Registrovan: 21 Avg 2011

PorukaPoslao: Ned Feb 26, 2012 10:52 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ne sme staklo da stoji na tvrdoj povrsini, mora na stiroporu. Kao sto je nemanjask rekao moze doci do pucanja stakla.
Probaj da ispraznis akvarijum skoro do dna (izvadi ribice pre toga) i onda ga podigni na brzinu i podbaci stiropor ispod.
Vodu koju si izvadio vrati u akvarijum.
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka novi visak Dusan79 Ponuda 1 Pon Maj 21, 2012 8:31 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Moji novi ljubimci ;) deki022 Akvarijumi 2 Pon Maj 14, 2012 12:24 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Bilje Novi Sad cerex Tražnja 0 Pon Maj 07, 2012 8:24 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Pomoc!!! Novi aq! Kristina Početak u akvaristici 10 Čet Apr 05, 2012 1:29 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Silikon Novi Sad marjanb021 Tražnja 5 Sre Apr 04, 2012 11:39 am Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License