| Autor |
Poruka |
Harry Potter
Akvarista

Registrovan: 30 Jan 2012
|
Da li je neko do sada koristio ovaj filter
Pise da moze da filtrira 70 l vode
Meni bi trebao za akvarijume od po 64l
 |
|
|
|
   |
 |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
sale75bgd
Urednik

Registrovan: 03 Nov 2009
|
Pise i na tarabi pa slomis
Nisam nesto pristalica tih sundjer filtera u malo vecim akvarijumima. Pre sam za varijantu nekog hang on-a ako vec ne moze spoljasnji filter.
Bilo kako bilo, koristio ga nisam. |
|
|
|
    |
 |
Stefan062
Akvarista

Registrovan: 03 Avg 2010
|
nisam ga koristio ali nzm jednostavno mi ne ulivaju neko pouzdano resenje za filtraciju u akvarijumu od 60-70 litara, ja bih ti preporucio kao sale prelivni, hang on, ili neki atmanov.... |
|
|
|
   |
 |
niza92
Akvarista

Registrovan: 02 Jan 2010
|
ja sam ga koristio i nisam zadovoljan zato sam ga zamenio sa korner filterom. Ja ti korner preporucujem.  |
|
|
|
    |
 |
Fiber
Akvarista

Registrovan: 21 Avg 2011
|
Ja ovakav imam u mresnom akvarijumu od 20L. U tom akvarijumu nemam nikakvu podlogu i ovakav filter mi je solidno odradjivao posao,
al ne bih ga koristio za neke vece akvarijume, pogotovo sa podlogom, biljkama stanovnicima.
Imas u ponudi dosta boljih filtera za manje-vise male pare. |
|
|
|
   |
 |
niza92
Akvarista

Registrovan: 02 Jan 2010
|
slazem se sa fiberom slabo je to za vece akvarijume.  |
|
|
|
    |
 |
chavke
Akvarista

Registrovan: 11 Okt 2011
|
Pa gledaj ovako, meni model za 50litara stoji u malom od 15 i savrseno radi posao znas kako malci lepo njupaju sa njega a onak jos i zapatis puzeve da ga ciste i milina
napisali kinezi da je za akvarijum od 70 litara ali nisu rekli koliko filtera treba |
|
|
|
   |
 |
No 1
Urednik

Registrovan: 17 Avg 2009
|
Ma ovi unutrasnji sundjer filteri kao i korni solidno odradjuju. Ja godinama koristim sundjer filter za podizanje mladji u doduse manjem akvarijumu i extra je. Ovaj na slici sto postavljam je star prko 20.godina i odradjuje posao za 10-ku.
 |
|
|
|
   |
 |
Stefan062
Akvarista

Registrovan: 03 Avg 2010
|
no1 taj filter mozda dobro preciscava vodu u manjim akvarijumima gde imas mladj , koja sigurno manje prlja vodu manje izmetamanje svega , sad je i pitanje sta harry zeli drzati u tom akvarijumu i u kojem broju... |
|
|
|
   |
 |
CTale
Akvarista

Registrovan: 28 Jul 2010
|
Taj filter je odličan za akvarijum od 30-40 litara, i to isključivo za neki biljni ili akvarijum za mlađ.
Može i za kozice.
U kombinaciji sa Champion vazdušnom pumpom daje više nego solidan protok. |
|
|
|
   |
 |
Harry Potter
Akvarista

Registrovan: 30 Jan 2012
|
Ovaj filter bih stavio u akvarijum od 64l gde mi je mladj gupika |
|
|
|
   |
 |
nikouro
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010
|
Ja ga nisam koristio ali sam vidjao kod nekih u odgajivacnicama da ga koriste i koliko sam od njih cuo, zadovoljni su. Filter je dobar u akvarijumu od 50 - 60 lit. bez podloge, u akvarijumu sa podlogom ... neznam, i iskreno sumljam. |
|
|
|
    |
 |
jongi
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 31 Avg 2010
|
Moze kao bioloska filtracija,ali ti preporucujem da ne stavljas podlogu da bi lakse usisavao otpad sa dna,moraces minimum dva puta nedeljno da ga pokupis nekim crevom.Pozeljno je da drzis i puzeve da pripomognu.Imas teleskopsku cev,tako da sundjere postavi nize a izlaz podigni do povrsine i namesti tako da ti nivo buke bude prihvatljiv. |
|
|
|
   |
 |
marko.pa
Akvarista

Registrovan: 27 Nov 2011
|
Za akvarijume za riblju mladj je skroz ok.
Imao sam jedan takav pa sam ga dao drugaru koji ga koristi i dan danas.
Sundjeri na njemu imaju povecanu povrsinu zbog tih useka i neuporedivo su bolji od korner filtera i potapajucih filtera velikog protoka vode sa malo filter mase.
Vecina odgajuvaca koristi slicne ili u DIY izbedbi. |
|
|
|
    |
 |
Aquamen
Akvarista

Registrovan: 19 Dec 2011
|
Ako moras da ga kupis bolje napravi H-S-Filter i cesku pumpicu.
Pumpica je 100 puta tisa i filter mnogo bolje radi od tog.
Imas onu jednostavnu varijantu pokretnog H-S-Filtera gde samo sundjer zalepis na parce stakleta, zabusis rupu i u njega ubodes cesku pumpicu. |
|
|
|
   |
 |
|
|