Autor |
Poruka |
Džoni
Akvarista

Registrovan: 24 Feb 2016
|
Gledao sam danas rasvetu, i najverovatnije cu ubaciti dve neonke Arcadia t5, moram još da vidim koje ću.
Ubacio sam još dve obične nerite, ančija, i dve kozice da probam da vidim da li će opstati. |
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Džoni
Akvarista

|
|
   |
 |
Serene Sky
Akvarista

Registrovan: 13 Nov 2013
|
Sviđa mi se tvoj akvarijum.
Nemoj izbacivati led. T5 su dosta jake. Namesiš tajmer na T5 i tajmer na led, prvo ti se pali led pa posle sat T5 a za gašenje prvo se gasi T5 a posle led. Ako to uradiš ribe će ti biti zahvalne.
Plus ako se desi da buknu alge led može da ostane da radi normno a foroperiod sa t5 smanjiš na nekoliko sat.
Malo parče krastavca i prokuvane zelene salate 2x nedeljno i nema brige dal će opstati. |
|
|
    |
 |
Džoni
Akvarista

|
Može i tako. Samo moram ove komada stakla što su zalepljeni da skinem i na njihovo mesto da stavim neonke. Eksperiment sa kozicama je propao. Kribenzisi i Palmeri su valjda potamanili kozice, pošto ih nigde ne vidim a bile su u mahovini kad sam ih ubacio. To sam i mislio da će se desiti pa nisam želeo da bacam pare dok ne proverim. |
|
|
   |
 |
Džoni
Akvarista

|
Evo i par fotografira trenutnog stanja
 |
|
|
   |
 |
Džoni
Akvarista

|
Pošto sam ubacio diy co2. Zanima me da li izbacuje previše mehurića?
A ovako pumpa talasa površinu i ubacuje kiseonik
 |
|
|
   |
 |
Shika
Akvarista
Registrovan: 19 Mar 2013
|
Moje misljenje je da nije to puno mehurica za tvoju litrazu akvarijuma, ali da nemas dovoljno biljne mase za toliku kolicinu CO2, moja preporuka ti je da sto pre ubacis jos biljaka i pojacas osvetljenje i da ce to da bude odlican akvarijum ukome ces da uzivas!  |
|
|
   |
 |
Stefanbgd
Akvarista

Registrovan: 26 Dec 2015
|
Odlican je akvarijum, mozda jedino da umesto rasprsivaca stavis difuzor, imas na forumu diy varijantu gotova za 5 min, ja sam je uradio i prezadovoljan sam koliko sam ja shvatio nije bitna kolicina mehurica nego koliko se njih rastvorilo, sto manji mehurici bolje se rastvaraju u vodi. Ja sam trenutno u fazi nabavke drop checkera pa cu po tome videti kolika je efikasnost ovog difuzora, ali mislim da je mnogo veca nego tog rasprsivaca.I ja bih tu dodao jos bilja i obavezno neke nane za taj panj ( licno misljenje)..
Ja se raspisao malo, javice se neko ko ima vise iskustva.. |
|
|
    |
 |
Džoni
Akvarista

|
Uzete dve neonke Arcadia Fresh Water T5 550mm i Plant pro T5 550mm. Nadam se da će biti montirano u toku dana, zavisi od električara, a staro led osvetljenje ću izbaciti. |
|
|
   |
 |
MilosLemi90
Slučajni Prolaznik
Registrovan: 20 Avg 2015
|
Super, prelepo izgleda, svidja mi se panj  |
|
|
   |
 |
Džoni
Akvarista

|
Držači za neonke zalepljeni. Sad čekam da se osuši silikon. Sutra stavljanje električnih prigušnica i puštanje rasvete u rad. |
|
|
   |
 |
Džoni
Akvarista

|
Svetlo konačno pušteno u rad. Ukupno 48w i 2270 lumena. Na akvarijum od 90l bez filtera. Šta od biljaka da ubacim još? Co2 diy, podloga zemlja za cveće i oskomot |
|
|
   |
 |
Doksas
Akvarista

Registrovan: 11 Jun 2015
|
Moj savet za biljke: uzmi vise vrsta po manje pelcera pa probaj koje ce kod tebe rasti lepo i lepo izgledati.
One koje slabo idu pokloni ili bacaj a ove sto krenu lako ces napraviti zbunove od tih par pelcera kada se razrastu.
Vrlo cesto se desava da jednostavno neke biljke ne uspevaju u jednom akvarijumu a u drugom rastu ko blesave pa cak i ako su u oba aq dobri i podloga, svetlo itd |
|
|
   |
 |
Džoni
Akvarista

|
Jedna neonka se odlepila i završila u akvarijumu, sva sreća veće štete nije bilo. Lepljena univerzalnim silikonom, šta raditi dalje? Da nosim kod staklorezca da probusi rupe? Inače sve je od stakle pa i poklopac. |
|
|
   |
 |
Doksas
Akvarista

Registrovan: 11 Jun 2015
|
Najbolje ce drzati onaj lepak silikon sta li je crni za sofer sajbne, ali kad sa njim zalepis tesko ces odlepiti |
|
|
   |
 |
|