Autor |
Poruka |
Džoni
Akvarista

Registrovan: 24 Feb 2016
|
Odneo sam poklopack kod staklorezca i izbusio mi je 4 rupe, sad je zašrafljeno, nema šanse da upadne u vodu. Montirano sve brzo i mnogo je sigurnije a i lako se skida ako bude bilo potrebe nekad za tim. |
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Džoni
Akvarista

|
Došlo je do malih promena.
Dodato 5kg podloge 1-3mm (izvršena promena 1/3 vode i očišćen taloznik i filter masa). Ubačena Vallisneria nana. Mahovina vezana za kamen, Nana prebačena na panj. U planu ubacivanje Microsoruma i Sagitarije. Možda još neka vrsta bilja, videću još kod RF. Neki savet ili sugestije dobrodošle. |
|
|
   |
 |
PlovakK
Akvarista

Registrovan: 07 Mar 2016
|
Pitanje jedno.Da li je ta grana veštačka,video sam takvu veštačku kod mene u pet'šopu |
|
|
   |
 |
Džoni
Akvarista

|
Nije veštačka, Red Moor Wood je u pitanju. |
|
|
   |
 |
Džoni
Akvarista

|
Ubačeno:
Echinodorus quadricostatus
Microsorum pteropus windelov
Microsorum pteropus
Sagittaria subulata
ph 8. kh 22. Da li je to u redu i ako nije šta treba raditi da se popravi? |
|
|
   |
 |
Ralke
Akvarista

Registrovan: 27 Feb 2016
|
Sagittaria moze rasti u svakakvim uslovima.. taj ph bi trebao malo da se spusti. To radis pojacavanjem co2(ne diy vec boca)Generalno,nemoj se jos zamarati brojkama, sacekaj da vidis hoce li i kako rasti... |
|
|
   |
 |
Džoni
Akvarista

|
Nemam ja biljke koje su zahtevne, u glavnom je sve to nezahtevno. Zanima me samo da znam ako treba. |
|
|
   |
 |
Džoni
Akvarista

|
Merio sam kh česmovače i vode u akvarijumu. Česmovača je 12 a u akvarijumu 19. Zašto postoji razlika? |
|
|
   |
 |
Doksas
Akvarista

Registrovan: 11 Jun 2015
|
Nesto dize tvrdocu, koliko vidim da nemas kamenja u aq koji su obicno razlog tome...ostaje podloga, taj sljunak, jesi li ga testirao sonom kiselinom? |
|
|
   |
 |
Aca 79
Akvarista

Registrovan: 25 Feb 2016
|
Bojler zna da bude pun kamenca pa ako si dodavao vodu iz njega moguce da je to. |
|
|
   |
 |
Džoni
Akvarista

|
Nisam testirao sljunak, proveriću sutra u toku dana. Nije bojler problem, voda je sipana hladna u bure u kojoj odstoji više od 7 dana pre nego što završi u akvarijumu, pritom ide direktno iz vodovoda. |
|
|
   |
 |
Anboy
Urednik

Registrovan: 16 Feb 2011
|
Mali akvarijum a previse ribe, to je moje misljenje. Malo bilja, a ti ledovi ne obecavaju puno bas? |
|
|
   |
 |
Džoni
Akvarista

|
Led traku sam izbacio jer su biljke loše napradovale, ubačene su dve arcadia neone Fresh Water T5 550mm i Plant pro T5 550mm ukupno 48w i za sad biljke dobro napreduju i povećao sam dospa biljku masu, samo što je ubačena pre neki dan i treba joj vremena da se primi i razraste. Da li će se tad smanjiti kh? |
|
|
   |
 |
Doksas
Akvarista

Registrovan: 11 Jun 2015
|
Anboy, moze li neko objasnjenje za kolicinu riba i tvrdocu vode?
Ribe ispustaju co2 koji omeksava vodu valjda, kako bi one mogle da uticu na povecanje ? |
|
|
   |
 |
Džoni
Akvarista

|
Vallisneria nana cveta ili je to nešto drugo u pitanju? |
|
|
   |