Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Treba mi pomoc za mrest skalara Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
Mitakralj
Akvarista

Registrovan: 09 Jan 2012

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2012 2:50 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Jel moze neko da mi pomogne oko skalara imam muz. i zenku(velicine 8-9)stavio sam ih u akvarijumu od 85l na temp. od 27 stepeni i vec 2 dana nista nisam primetio da se desava zbog cega?? Question Question Question Confused
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2012 2:50 am Snimi Poruku Nazad na vrh

zuja
Akvarista

Registrovan: 25 Jan 2011

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2012 8:07 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Samo budi strpljiv i sve ce doci na svoje. Tek su dvadana u novom akvarijumu jos se nisu privikli na novu okolinu.
joca93knj
Akvarista

Registrovan: 19 Mar 2010

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2012 2:42 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Jesu li par...tj. jesu li se uparili???
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuMSN Messenger
surcinac
Akvarista

Registrovan: 28 Dec 2011

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2012 2:50 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ako si 100% siguran da su par ,onda ce se sigurno i mrestiti ,ali ne mozes tako brzo ocekivati mrest s obzirom da si ih tek stavio u novi akvarijum,oni su jos pod stresom ,tako da imaj strpljenja i mrest ce pasti kada se budes najmanje nadao ,a ti nastavi dobro da ih hranis i menjas vodu (naravno kontrolisi parametre vode i sve ce biti u redu).pozz
Raka
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 21 Dec 2010

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2012 3:56 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

pozdrav pojacaj im tenperaturu vode na30c i stavim da jako radi kiseonik na kamenu rasprsivaca...skalari bacaju ikru na zelenu podlogu nabavi im zelenu flasu od kisele vode staklenu paje napuni peskom i stavi sigurno ce baciti na flasu zelenu...
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
surcinac
Akvarista

Registrovan: 28 Dec 2011

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2012 4:10 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Mozes i neki panj da stavis ,neki koji ide od povrsine vode pa do dna jer meni su se mnogo puta mrestili na granama od panja,ili kao sto je raka rekao jer na taj nacin im simuliras listove biljaka(mozes i neku nanu da im stavis ).
Mitakralj
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2012 5:40 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Hvala svima..kupio sam ih u paru pre nedelju dana taj covek je teo da ih mresti al sam ih ja uzeo,stavio sam im neki cup od gline da polazu jaja....
batakole2
Akvarista

Registrovan: 01 Apr 2010

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2012 7:36 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

druze,glineni cup im sigurno nece pomoci zato sto skalari uglavnom polazu ikru na glatke povrsine.meni su bacali ikru u zajednickom akvarijumu sa ostalim ribama na staklo ili na listove crypte.i tako bar 3-4 puta.probaj da im ubacis bilo sta plasticno ili stakleno a da je glatko i trebalo bi da posluzi.a i lakse ces skloniti ikru iz akvarijuma ako zatreba da je ne bi pojeli.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuAIM AdresaYahoo MessengerMSN Messenger
joca93knj
Akvarista

Registrovan: 19 Mar 2010

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2012 8:51 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

kao sto postoje cupovi za mrest diskusa isto tako postoje i za mrest skalara...samos to se za diskuse sastoje iz 1 nivo a za skalare iz 2...msm da se to pravi specijalno samo za mrest...
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuMSN Messenger
Mitakralj
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2012 9:11 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Image

Evo to mi je akvarijum ... visina mu je 30 cm
Raka
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2012 9:20 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

pozdrav skalari su jos mali za mrest i nemaju dubinu oni trazu dubinu40-50a tebi je to plitak ak i jos su mladi skalari...
Mitakralj
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2012 9:36 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Skalari izgledaju malo ali su dosta veliki uzeo sam ih u mini zoo kao matice i nemoguce da su male ...
Raka
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2012 9:52 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ako je ak visina 30cm a taj sundjerasti filter 6cm kad pogledas skalare oni nemaju telo vise od 5-6cm i nemaju sanse jos za mrest jer su jos mladi...
Mitakralj
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2012 10:05 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

uskoro ubacujem jos slike gde se lepse vide oba
Mitakralj
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2012 10:14 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Image

Image

Image

Image

sa sve peraja visina im je oko 17 , 18 cm
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka mrest kribensisa gde gresim 5ko994LE Afrički ciklidi 2 Uto Maj 22, 2012 3:52 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Pomoc oko police samo guppy <333 Uradi Sam (DIY) 8 Pon Maj 21, 2012 8:21 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka POMOC oko kupovine filtera!!! sveta021 Oprema 8 Pon Maj 21, 2012 1:14 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Leto u Srbiji,akvarijum u Belgiji-POMOC? sveta021 Ishrana 15 Pet Maj 18, 2012 11:03 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Trichogaster leeri - Pearl Gouramija ... Zvrle Ribe 9 Čet Maj 17, 2012 10:53 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License