Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Sta ja imam da ponudim a sta ''trazim'' od riba Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
simici789
Akvarista



Registrovan: 12 Jan 2012
Poruke: 639
Lokacija: Beograd

PorukaPoslao: Ned Jun 09, 2013 8:13 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Oljisa, mislim da nece biti problema -
sto se tice otica iskusan akvarista kome bas, bas verujem mi je objasnio da oni uopste ne opterecuju akvarijum i da slobodno izbacim iz racunice broja riba po 1 otica na 10l, pigmejci kori - u skladu sa velicinom i broj Smile, titeje su barbusi i mislim da bi mogli izmedju sebe da se koskaju kada dodje vreme mresta, a da se sa tetrama nece "kaciti" .
Inace sto se "komunalaca" tice moj glas za otice, iz iskustva, jedino pazi kada ih ubacujes oni zahtevaju stabilan akvarijum - nemoj njih bas odmah na pocetku ako ponovo cikliras akvarijum.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor






PorukaPoslao: Ned Jun 09, 2013 8:13 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

nesa69
Urednik
Urednik



Registrovan: 01 Feb 2013
Poruke: 2221
Lokacija: Pančevo

PorukaPoslao: Ned Jun 09, 2013 8:54 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Stavi bar 10 titeja slobodno, kod njih što više to bolje Smile
Ne znam za pigmejce kakvi su, na tvom mestu bih stavio komotno 5 običnih korija u taj akvarijum. Otocinkluse lično ne planiram, meni je to malo skupa i osetljiva riba, ancistrus mi je zanimljiviji.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Oljisa
Akvarista



Registrovan: 15 Jan 2012
Poruke: 519
Lokacija: Belgija

PorukaPoslao: Uto Jun 11, 2013 11:17 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Blago li se meni pored vas tako dobrih Very Happy

Majkemi.
Otvorila sam temu na belgijskom akva sajtu da trazim bebe white cloud mountain minnows-a, da bebi nadjem pravo drustvo Wink
Ako ne uspem da nadjem (za sada nista), kupicu odrasle white cloud. Pa onda i barbus titeje (kontam bolje da bebi prvo kupim njenu vrstu, mozda su barbusi u fazonu da je cackaju jer je mala a njima recimo vreme za paranje bas stiglo) a onda i komunalce, svake nedelje po 3-4 ribe, da ne brzam.


Evo fotki, pa vidite koliko tu zapravo ima efektivne vode za plivanje, a i povrsine podloge za komunalnu ekipu.


Image

Image
Image

Eto, to je to. Ja sam prilicno zadovoljna kako izgleda (mada sam bolji skejper kriticar i ljubitelj nego stvaralac hahahah), samo je dosta prebukiran pa se zato ja razmisljam oko broja riba.

Pozzzz
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Baia
Akvarista



Registrovan: 18 Apr 2010
Poruke: 930
Lokacija: OBrenovac-Srbija

PorukaPoslao: Uto Jun 11, 2013 3:51 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Moglo bi malo da se poradi na aranzmanu i izboru biljaka. Deluje mi da ides na slabije osvetljenu nezahtevnu varijantu akvarijuma a sa druge strane imas problem sa nekom algom ako me oko ne vara. Mislim da ti je filtracija slaba i da bi mogla da napravis jedan spoljni filter duz zadnjeg dela akvarijuma. Ulaganje bi bilo minimalno, samo za staklo i perlon vatu a kasnije mozes da dodas nesto za biolosku filtraciju tipa keramicke perlice, aquaklej, simbiont, ili nesto drugo iz ponude. U taj filter spakujes svu opremu a ova pumpa moze da radi kao povratna tako da tu nemas nikakvih ulaganja. Probaj malo cesce da menjas vodu, to ti je najbolji lek za alge.

ja bih kriptu grupisao u jedan od uglova i ne bih je pustao da se mnogo siri. napravila bi lep zbun i bila bi efektija nego ovako rastrkana. Bakopu bih redovno trimovao i ne bih pustao da se ovako grana jer je mnogo lepsa kad je iz jedne stabljike. Opet i nju bih stavio ili u cosak ili duz zadnje strane u dva tri reda pa da mozes da je naizmenicno trimujes a da ne gubis na izgledu akvarijuma.

Ova anubia je malo vecih listova pa bi mogla da ide malo nazad a na njegovo mesto da dodje neka anubia-nana(sa sitnijim listovima)
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
bolan970
Akvarista



Registrovan: 20 Dec 2012
Poruke: 691
Lokacija: Zemun

PorukaPoslao: Uto Jun 11, 2013 4:27 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Meni se dopada kako izgleda akvarijum.
Slažem se sa bajom, trebalo bi da napraviš spoljni filter ako imaš uslova i prostora za smeštanje istog. Ta pumpa baš bode oči Smile
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
jovica
Urednik
Urednik



Registrovan: 13 Maj 2012
Poruke: 2547
Lokacija: Smederevo

PorukaPoslao: Uto Jun 11, 2013 5:13 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Dok se ne javi Oja, nema mesta za spoljni stakleni, za sad! Sad
I ja sam je savetovao isto to! Smile Ma nema mu premca sto se tice filtracije, a da ne pomonjem sto je manji obim posla! Bravo
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Baia
Akvarista



Registrovan: 18 Apr 2010
Poruke: 930
Lokacija: OBrenovac-Srbija

PorukaPoslao: Uto Jun 11, 2013 7:18 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Steta, duz zadnje strane bi legao jedan spoljni kao budali samar...nekako mi ne ide u glavu da nesto ne moze da se zbudzi. Nisam video kakv je poklopac da nije problem do provlacenja cevi ako je fabricki...
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
simici789
Akvarista



Registrovan: 12 Jan 2012
Poruke: 639
Lokacija: Beograd

PorukaPoslao: Uto Jun 11, 2013 8:19 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Dopada mi se akvarijum , jos da se potpuno udzungla Smile. Probaj i sa bacopom australis - otporna, brzo raste, lepa.
Moj glas barem za veliki Hang-on ako nemas prostora za stakleni (pokusaj sa strane), meni jedino ovaj filter bas kvari utisak, a i dobices prostora ih Smile, ili kad budes pri novcima mali kanister - ja sam sa njim odusevljena, da ne govorim o ciscenju filtera na par meseci.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Oljisa
Akvarista



Registrovan: 15 Jan 2012
Poruke: 519
Lokacija: Belgija

PorukaPoslao: Uto Jun 11, 2013 9:43 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Hej drustvo! Very Happy

Lepo je videti vas na okupu hihihih Very Happy



Ne zaboravite da ja i dalje kontam koje ribe da turim - da li je moja povrsina podloge dovoljna za 3-4 dwarf cory-ja (i da li im je podloga dovoljno sitna), pa onda 3-4 ottoa, 5-6 white clouds-a i 5-6 titeja Very Happy ? Kako vam izgleda prostor za sve to ? To je meni najvece pitanje sada.

To je meni muka. Meni se moj aq bas svidja, i ponosna sam na sebe sto sam ovde gde sam bez ikakvih kontakata i mesta uspela da stvorim iste (lakse je kuci, ihhhh ) i skockam aq da se meni svidja. Ja piljim u njega satima Smile Hvala Joci taksiti na bakopi kako sam je profi prokrijumcarila Wink

Baia- To iskustvo i neka pravila u akvaristici govore iz tebe i ja to sve cenim, ali necu nista da mrdam jer kao sto rekoh meni bas pasuje. Ja sam tu malo na svoju ruku (idem mimo sveta)-ne gledam samo da bakopa i krpita dobro izgledaju, nego zamisljam kako je ribama dobro kad se provlace izmedju tih isprepletanih bakopa i kripti Wink To je meni trip Very Happy

A alge - ovo su koncaste zelene i meni su bas lepe Smile Daju mi neki prirodan smek a i dobro ce doci otto-ima kad dodju da njupaju Wink Plus, ne znam koliko je istina ali na par mesta sam nasla da se ova alga uglavnom pojavljuje kada je dobra voda. Dajboze Wink

Sto se tice filtera - to jeste svi primetili - naravno da bode oci, ali je tako namesten da ga ja sa fotelje ne vidim od stepenica Wink hihi.
Morala sam da se snadjem.

Stakleni filter mi je rak-rana, ali kao sto je Jovica rekao, nikako nemam mesta. Aq je knap stao na ovu policu.
Em sto nemam mesta, em ovde NIKO ne pravi i nema stakleni spoljasnji filter (u koji se ja isto kunem, i mama mi cuva u Srbiji 4 prasice japankice u 96l u perfektno cistoj vodi - bas zahvaljujuci staklenom....)
Em sto je fabricki glupi poklopac.


Odatle je zesci low light (15W na 54l) - jedno lezisce (kako li se vec zove, slaba sam sa strujom) za jednu neonku.


Tek sam sinoc saznala to hahahah Very Happy Meni svetli, ja vidim ribe, biljke, ali je bas malo. Saznala sam da mogu ovu Juwelovu (aq nije Juwel, samo je neonka) od 15W i 438cm da zamenim sa cini mi se 25W iste duzine. Probacu da je nadjem.


E da - filter mi je do sada lepo radio posao (jes da probija oci, i jes da mora da se cisti jednom u 2 nedelje u proseku), on je za aq do 80l, tako makar pise. Dosta pokrece vodu, pa sam ga ovako iskrenula da bi ribe mogle da plivaju (nekako ih ovako najmanje uvlaci u virove i ostalo Smile)

Mada, bas zbog moje razmazenosti (stakleni filter u SRB je ucinio svoje), kontam da uzmem neki drugi. Hang-on deluje dobro ALI poklopac je fabricki i BAS je zalegao na aq, ima samo rupu za osnovne kablove. Koliko zapravo treba hang-on-u da se zakaci?
Covek mi nudio neki unutrasnji, ali ima isti filter materijal kao stakleni spoljasnji. Sta mislite o tome ? Ja to u SRB nisam videla, ali logicno je da je efikasniji nego ovaj moj, sa jednim tipom sundjera. Samo sto u ovom ponudjenom mi ima i aktivni ugalj i covek kaze da ga on sve vreme koristi kao i svi koji kupe takav filter (a lik ima jedno 40 god iskustva i 1500l morskih i 1000l slatkih akvarijuma hahahaha shoooook!!)

Ne znam sta mi je ciniti.

Drago mi je sto se pojedincima svidja moj aq, skroman ali voljen hihihi Very Happy
Sve u svemu - filter je prica, kao i svetlo (da li je ovaj moj plan ok), a naravno NAJBITNIJE da li ono gore nabrojano od riba moze da ne samo stane nego i prijatno zivi u ovom aq?



Dacebog da nisam mnogo iskomplikovala, nadam se da mogu da se uoce konkretna pitanja, ili da krenem da ih boldujem Wink
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Cvrc
Akvarista



Registrovan: 10 Jul 2011
Poruke: 1013
Lokacija: Sid

PorukaPoslao: Uto Jun 11, 2013 9:48 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Jaooo, da neces i ti akvarijum bez zvuka ? Razz
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
bolan970
Akvarista



Registrovan: 20 Dec 2012
Poruke: 691
Lokacija: Zemun

PorukaPoslao: Uto Jun 11, 2013 9:58 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Što se tiče unutrašnjeg filtera to može da bude nešto slično kao što ima Juwel, možeš da vidiš na njihovom sajtu kako to izgleda, imaju nekoliko varijanti.
Pitanje je da li može da čučne u tvoj akvarijum i po kojoj ceni.
A sigurno će i neko od daleko iskusnijih kolega da ti da neki konstruktivan predlog.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Oljisa
Akvarista



Registrovan: 15 Jan 2012
Poruke: 519
Lokacija: Belgija

PorukaPoslao: Uto Jun 11, 2013 10:04 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Cvrc ::
Jaooo, da neces i ti akvarijum bez zvuka ? Razz


Hahahah znam znam za tu temu Very Happy


Ja samo hocu da ribama bude ful.


Bolan, znam za te varijante, ali ovde to ne prodaju odvojeno od aq, tako da otpada.

A sta kazes za kolicinu riba koja bih ubacila? To je ono naj.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
bolan970
Akvarista



Registrovan: 20 Dec 2012
Poruke: 691
Lokacija: Zemun

PorukaPoslao: Uto Jun 11, 2013 10:18 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Što bi reko Čola, "nebi ja tu ništa mijenjo", kad je bar izbor riba u pitanju, ali to je više stvar ličnog izbora.
Koliko sam mogao da ispratim na forumu, ima akvarista koji su spojii nespojivo, po svim pravilima, a opet neki imaju probleme da upare ribice za koje ne bi trebalo da bude problema, ako kontaš šta hoću da ti kažem.

Jedino, me brinu ti maili patuljasti koriji, koliko mogu da pročitam, prilično su osetljivi na brkovima, a čini mi se da bi tvoj šljunak mogao da ih ozledi.
Eventualno dodaš još jedan sloj šljunka sitnije granulacije.
Ja sam tako uradio kod mene, mada su mi malezijci sjebali konstrukciju Wink ali to ću da popravim.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Cvrc
Akvarista



Registrovan: 10 Jul 2011
Poruke: 1013
Lokacija: Sid

PorukaPoslao: Uto Jun 11, 2013 10:20 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ribe smo ti vec rekli, a i ti si resila sta da stavis i nemoj vise da pitas Razz

Filter, ako mozes neki kanister bilo bi ti idealno, s' obzirom da nemas mesta. Taj unutrasnji sto spominjes je sasvim ok, naravno taj ugalj izbacis koji ce ti Smile, ali on uglavnom zauzima dosta mesta.

A svetlo, cim imas viska algi svetla imas dovoljno Smile Bar po mojoj logici Razz
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
nesa69
Urednik
Urednik



Registrovan: 01 Feb 2013
Poruke: 2221
Lokacija: Pančevo

PorukaPoslao: Uto Jun 11, 2013 11:00 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Greota da stoji filter unutra. Od čega je poklopac, ako je neka plastika možda malo da se secne da se provuku creva od kanister filtera (uzmeš neki slabiji za tu litražu), čini mi se da imaš desno mesta da prođu creva, sam kanister može da stoji na podu.
Taj filter što imaš dobro radi pošto nemaš skoro ništa u akvarijumu.
Probaj da nađeš temu od Neshe Barajevca sa mobilnim HSF (valjda sam dobro napisao) filterom, lako se pravi, lako se održava, veliki sunđer za filtraciju (staviš crni i neće da se vidi u čošku), radi samo pupma za vazduh i imaš i aeraciju i nemaš problema sa jakim strujanjem vode. Ubaciš unutra i malo keramike zbog bakterija i neku frulicu i eto i muzike Smile Ne obračaj pažnju na ovo sa frulicom Smile
Tako i ne bi trebala ništa da prepravljaš sa poklopcem a sasvim odgovara za tvoju kombinaciju riba.
Drugo mi ništa ne pada na pamet.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Koja je ovo riba? pubicna__kost Razno 4 Sub Mar 19, 2022 6:16 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Trazim maleziske puzeve Boksicdj Tražnja 0 Sre Okt 20, 2021 1:52 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Zašto se riba razboli? LouzaWeah Bolest 3 Pon Apr 26, 2021 8:32 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka 40 L akvarijum, savet za broj riba uki01 Ribe 4 Čet Apr 15, 2021 4:10 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Ime riba ? Trifke98 Afrički ciklidi 1 Čet Apr 08, 2021 10:13 am Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Vaš Sajt  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 




eXTReMe Tracker
Powered by Akvaristika
rss
Creative Commons License