Autor |
Poruka |
Bojan
Vlasnik
Registrovan: 25 Feb 2009
Poruke: 6720
Lokacija: Novi Sad
|
Posto je No1 krenuo da pravi zazubice sa pecurkama ja cu se nadovezati ali sa ribom
Saran:
Tolstolobik:
|
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
chicaan
Akvarista
Registrovan: 30 Maj 2010
Poruke: 400
Lokacija: Zemun, BGD
|
Uhhhhhh...onako, domaćinski...mmmmmmmmmmm..... |
|
|
|
|
No 1
Akvarista
Registrovan: 17 Avg 2009
Poruke: 3517
Lokacija: Belgrade
|
U uuu, sto je ovo dobroooo. Krompirici s saranom. Moram priznati da to do sad nikad nisam probao da napravim. Veoma lepo izgleda, bas za jedan porodicni nedeljni ,pravi Vojvodjanski rucak. Kako si ovo spremao, jer se saran okrece ,ono sto se kaze pece se iz dva puta ,prvo jedna pa druga strana i na kraju si dodavao krompirice ? |
|
|
|
|
Amanita
Akvarista
Registrovan: 04 Maj 2010
Poruke: 43
Lokacija: Beograd
|
pljeke od ribe (somovina)
|
|
|
|
|
chicaan
Akvarista
Registrovan: 30 Maj 2010
Poruke: 400
Lokacija: Zemun, BGD
|
E, ovo bi moglo da se otvori pod novom temom ali isključivo riblji specijaliteti! Amanita, prava si domaćica hashashashas... |
|
|
|
|
No 1
Akvarista
Registrovan: 17 Avg 2009
Poruke: 3517
Lokacija: Belgrade
|
Ako moze jedan riblji ,moj recept, odnosno riblja corba{
riba...saran stuka i smudj moze i pastrmka.
-ribu ocistite dobro ,krljust glave bacite ,stvarno ne trebaju, i na kraju ribu isecite na sitnije komade ,recimo ,ali je to sve odprilike 5x5 cm.,nebitno.
- svu ovu ribu stavite u lonac i kada voda provri kuvate ribu jos oko 5.minuta odprilike i skinete je s vatre.
- zatim ribu procetide, odnostno vodu, ribu izvadite ,ostavite u serpicu malo da se prohladi i fino lepo iseckate na sto sitnije komade , kao piletinu za rusku saltatu.
- zatim onu preostalu vodu ponovo stavite da vri i ubacite ovo sitno iseckano meso od raznih vrsta riba.,posolite ,dodate ako imate ikre malo da riblja corba sto bih rekli malo bude finija, malo bibera lovorov list, i to sve kasnije zacinite s alevom paprikom ,ko voli ljuto moze da stavit raznorazne ljutikaste proizvode.
- Na kraju,moze i ne mora da se u corbu ulije jedno jaje prekrasno se razlije i kasnije veoma lepo izgleda i uskusno je..
Pa prijatno Vam, bilo . |
|
|
|
|
nikouro
Urednik
Registrovan: 14 Feb 2010
Poruke: 6529
Lokacija: Beograd - Urosevac 19.12.1973g.
|
ja bih nesto i da prezalogajim ..... |
|
|
|
|
No 1
Akvarista
Registrovan: 17 Avg 2009
Poruke: 3517
Lokacija: Belgrade
|
Amanita otkrij nam svoj recept? |
|
|
|
|
No 1
Akvarista
Registrovan: 17 Avg 2009
Poruke: 3517
Lokacija: Belgrade
|
nikouro :: |
ja bih nesto i da prezalogajim ..... |
Samo spricer za mladice |
|
|
|
|
Bojan
Vlasnik
Registrovan: 25 Feb 2009
Poruke: 6720
Lokacija: Novi Sad
|
@No1
Moja majka je majstor za tog sarana.
Saran se stavi u rernu i pece ali se pre toga napuni sa necim sto je bas jako dobro i ukusno (ne secam se sta stavlja) slicno je kao ruska salata po izgledu. Krompirici se iseku i zajedno peku sa ribom. |
|
|
|
|
chicaan
Akvarista
Registrovan: 30 Maj 2010
Poruke: 400
Lokacija: Zemun, BGD
|
No 1 :: |
Samo spricer za mladice |
Znaš ti šta ide uz dobru ribu(mislim na ove što žive u vodi, da se ne bi neko nadovezao i rekao za ove sa nogama ) |
|
|
|
|
Amanita
Akvarista
Registrovan: 04 Maj 2010
Poruke: 43
Lokacija: Beograd
|
Prokuvati ribu u vodi u koju je dodato malo limunovog soka (oslic, somovina, shta god)...
Ocediti, ohladiti, ochistiti od kosti (mlada domacica koristila filete ), izgnjechiti i dodati beli luk (2-3 chena), 2 jaja, zachine (vegeta, mirodjija, ruzmarin... shta vam se svidja), malo maslinovog ulja, malo narendanog kachkavalja, soli i prezli po potrebi da se oblikuju pljeke...
Pljeskavice valjati u prezle i przhiti na ulju... Sluzhiti uz tartar sos (il neki drugi po zhelji)
prijatno! |
|
|
|
|
No 1
Akvarista
Registrovan: 17 Avg 2009
Poruke: 3517
Lokacija: Belgrade
|
@Bojan
Pitaj mamu ako ti nije problem cime je punila sarana ,cisto informacije radi. |
|
|
|
|
deak
Urednik
Registrovan: 13 Maj 2010
Poruke: 1533
Lokacija: Becej
|
Uf fina klopa, kandak cemo morati otvoriti temu sa ribljim receptima |
|
|
|
|
nikouro
Urednik
Registrovan: 14 Feb 2010
Poruke: 6529
Lokacija: Beograd - Urosevac 19.12.1973g.
|
Ma bolje bi leglo pivce pre ribe a posle .... posle moze i spricer |
|
|
|
|
|