Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Low-Budget 60L Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
_Petar_
Akvarista



Registrovan: 31 Dec 2012
Poruke: 715
Lokacija: Beograd (Vozdovac)

PorukaPoslao: Čet Feb 19, 2015 2:28 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Hvala ti na opsirnom i kulturnom odgovoru.
Drago mi je sto mozemo javno da isteramo ovu polemiku.

Ono oko cega ja imam problem konkretno je cinjenica da mi je tema pomerena, bez mog znanja i saglasnosti, i to sa obrazlozenjem koje je u otpunosti pogresno. Kada sam odreagovao na to, moj rad i trud je javno omalovazavan od strane urednika, kako bi ta tema ubrzo bila i obrisana. Kada sam otvorio temu u zalbama, i ta tema u zalbama je obrisana, jer ocigledno nemam ni pravo na zalbu kod vas.
Ne sluzi li sekcija za zalbe za to?

Sve u svemu jako bezobrazan i neprofesionalan pristup sa vase strane, gde se postavljate, kako si vec rekao "kao bogovi".

Sto se samog pravilnika tice, vi ste jedini forum koji zabranjuje pominjanje vasih sponzora koji vam uredno placaju svoje reklame na forumu, u temama.
Ne znam zasto je tako, i koju to specificnu politiku vodite, niti znam kako bi to nekoga na bilo koji nacin ostetilo. Cinjenica je da vi od njihovih reklama zaradjujete, kao i od poseta koje se uvecavaju, a pogotovo od kada je sekcija Morske Akvaristike postala aktivna zahvaljujuci inicijativi Igor Mirovica. Medjutim, nastaje problem kada se ukaze mogucnost da ce vasi sponzori biti pomenuti, i na taj nacin mozda zaraditi koji dinar vise.

Sto se mojih tema tice, one su vecinom bile pod okriljem ReefrooM studija, kao sto ce ubuduce i biti, jer za to postoji dobar razlog.

ReefrooM akvarijum studio je jedna vrsta hobistickog udruzenja morskih entuzijasta, koji pod vodjstvom i finansijskom podrskom Igora Mirovica, izvodi aktivno istrazivanja iz polja morske akvaristike, kako bi morska akvaristika bila dostupna ljudima na ovim prostorima, sa posebnim akcentom na plici dzep.
Najveci problem akvaristima su upravo finansije, dok dobre volje i zalaganja ima na pretek. U tome smo zajednickim snagama uvideli sansu da akvaristima pomognemo na vise nacina.

- Prvi nacin je bio testiranje RRS sistema filtracije (ranije poznat kao Low Budget sistem).
U ovim temama su kamen, so i ribe bili DONIRANI akvaristima kako bi oni vrsili istrazivanja i javljali rezultate koje su postigli.
Bitno je naglasiti da kroz ovu akciju nista nije prodavano, nudjeno, nametano. Bilo je najbitnije da akvaristi iskoriste opremu koju vec imaju, a ostalo je bilo donirano.
Ova akcija nije komercijalnog karaktera, vec iskljucivo hobisticka, i kao takva treba da bude u hobistickim sekcijama.

- Drugi nacin je bila besplatna skola morske akvaristike.
U nekoliko dana, odredjeni broj akvarista je imao priliku da poseti ReefrooM akvarijum studio i slusa predavanja Igora Mirovica, gde je on izneo sve aspekte upustanja u morsku akvaristiku.
Ova akcija takodje nije bila komercijalnog karaktera, vec pod okriljem ReefrooM studija kao istrazivackog centra, koji pokusava da edukuje ljude.

- Treci nacin je korespodencija sa inostranim "Reef" klubovima sirom sveta sa kojima aktivno vrsimo nove testove i pomeranje granica sa ovih prostora. Ljudi kao sto su Dana Riddle i Tal Sweet, rade aktivno sa nama, i upuceni su u ReefrooM sistem filtracije kao i sta ovaj akvarijum studio pokusava da uradi.
Takodje, ovo nije komercijalnog karaktera i sluzi svrsi da mi kao grupa akvarista integrisemo nase sisteme i naucimo nove, kako bi smo ih sto vise priblizili akvaristima na ovim prostorima.

- Cetvrti nacin je besplatno testiranje vode za sve akvariste kojima je to potrebno. Gde se akcenat drzi na solidarnosti, unapredjenju, druzenju i izlazenju u susret. Uz besplatno testiranje vode, svaki morski akvarista ce dobiti savete koji su mu potrebni i vodjstvo bez da je u obavezi da bilo sta kupi naravno. Opet, ni ovo nije komercijalnog karaktera vec hobisticki aspekt.

- Peti nacin je otvaranje tema na forumima gde su istrazivanja javno prenesena, i gde je ljudima servirano sve ono sto treba da znaju kako bi sami kod kuce mogli da se bave morskom akvaristikom. Sa svojom opremom, ili sa kupljenom. Aktivno savetovanje, gde mi testiramo u studiju cak i probleme koje neki od akvarista imaju, pa ih mi simuliramo kod nas, kako bi smo im pomogli sa resenjem do kojeg bi smo dosli.
Ovo jeste komercijalnog karaktera, ali za upravu foruma, jer time podizemo posetu na vasem forumu, sto donosi vise para...vama.

Pored svega ovoga sto sam naveo, ReefrooM studio ima i komercijalni deo, u kome pruza hobistima da uopste dodju do morskih organizama, tehnike i svega onoga sto im je potrebno kako bi se bavili morskom akvaristikom. Ne vidim kako bi i ovo moglo da bude besplatno, ali ko zna mozda i toga bude u buducnosti.

E sad, samo zbog tog komercijalnog dela, Igor Mirovic ispred ReefrooM akvarijum studija, je duzan da vama placa reklamu na forumu kako bi studio uopste i mogao da se pominje. To j sasvim OK, i sa tim se i slazem.

Medjutim, i pored svega ovoga sto radimo, pruzamo i trudimo se, vi meni ZABRANJUJETE da ja pominjem sve ono cime se mi u akvarijum studiju NEKOMERCIJALNO bavimo.
Ja licno mogu samo da uvidim da vi ljudima oduzimate pravo da nauce, da se udruze i bave se ovim predivnim hobijem zajedno sa drugima, jer ne vidim koja bi druga svrha bila.

Nadam se da ovaj post nece biti obrisan samo zbog toga sto sam izneo svoje misljenje i potanko obrazlozio sve ono sto se trudimo da uradimo, neprofitno i sa najboljom namerom za sve kolege akvariste sa ovih prostora.
Najbolje znam kako je kada vas finansije ogranicavaju da se bavite onim sto volite, i sve akcije ReefrooM akvarijum studija su usmerene u pravcu resavanja bas tog problema.
Do sada smo u tome itekako uspeli, a ako mene pitate, tek smo samo zagrebali mogucnosti koje su pred nama.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
AquaShop
Sponzor






PorukaPoslao: Čet Feb 19, 2015 2:28 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

_Petar_
Akvarista



Registrovan: 31 Dec 2012
Poruke: 715
Lokacija: Beograd (Vozdovac)

PorukaPoslao: Čet Feb 19, 2015 2:34 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

I posle sve ove price u sledecem postu ispod mog u MOJOJ temi izadje post sa benerom na kome pise "Aquashop".
Koji je ovo apsurd? Smile Smile Smile
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
_Petar_
Akvarista



Registrovan: 31 Dec 2012
Poruke: 715
Lokacija: Beograd (Vozdovac)

PorukaPoslao: Čet Feb 19, 2015 2:35 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Meni to ne smeta.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
profiterole
Akvarista



Registrovan: 03 Dec 2013
Poruke: 573
Lokacija: Beograd,Centar

PorukaPoslao: Čet Feb 19, 2015 2:38 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

petra za predsednika!
salim se, za sve si u pravu.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
nesa69
Urednik
Urednik



Registrovan: 01 Feb 2013
Poruke: 2221
Lokacija: Pančevo

PorukaPoslao: Čet Feb 19, 2015 3:04 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ne bih bio ja da ne prekršim šta sam rekao, pošto me pominješ Smile
Tipičan posao uredništva bilo kog foruma.
Metafora je u pitanju Petre, ili kako se već kaže, misli mi na drugom mestu, tj. poslu. Nema potrebe za prenošenjem u stilu Kurira i takvim rečima. Ja sam lično jako prizeman čovek koji stoji nekako još na kraćim nogama. Mislim da sam shvataš poentu i da je dobro znaš, nisi ti nov na forumima, imaš na hiljade postova, i tako da nema potrebe da pišeš u tom smislu.
Politika foruma je takva kakva je. Ne pitamo se ništa, prihvatili smo, pa se tako i ponašajmo.
Da, izađe baner, i u mojoj i u svačijoj, nisi jedini, ravnopravan si i pretragom možeš lako da saznaš zašto. Opet malo preuveličavaš, već je bilo žalbi na to odavno.
Izneo si mišljenje i obrazložio, poštujem to. Izneo sam i svoje da se ne slažem i obrazložio.
Ja te još jednom pozdravljam i želim uspeh u daljem radu u koji ne sumnjam, poznajući ono što si radio pre morske sa cikidima.
O RR, ako budem hteo da iznesem lično mišljenje, pitanja i ostalo, izneću ga u delu koji se odnsi na RR. Samo tamo, jer tamo je Igor i on je tamo jedini glavni a ja sam samo jedna potencijalna stranka.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
n1kolaola
Akvarista



Registrovan: 03 Jul 2011
Poruke: 152
Lokacija: Petrovaradin

PorukaPoslao: Čet Feb 19, 2015 4:04 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pusti polemiku daj slike Very Happy kod ovako uredjenih tema mogao bih da citam i 100 stranica, Petre sve pohvale za trud,pedantnost i vreme izdvojeno za temu Bravo
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
brankotomic
Akvarista



Registrovan: 03 Mar 2015
Poruke: 29
Lokacija: Majdanpek

PorukaPoslao: Ned Jun 07, 2015 10:56 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

jedino da pokvarim svoj kompjuter i da vise ne citam ove lepote, " Citajuci ovu temu low budget" vec se razmisljam da pokusam i ja ovako nesto Smile
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
_Petar_
Akvarista



Registrovan: 31 Dec 2012
Poruke: 715
Lokacija: Beograd (Vozdovac)

PorukaPoslao: Ned Jun 07, 2015 11:07 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Hvala puno na pohvalama. Smile
Sledeci test ovog akvarijuma ide na mnogo visi nivo.
Probacemo Akropore! Smile
Do sada se SVE drzi u odlicnom stanju, i nema gubitaka, i samim tim je vreme da predjemo i na naj zahtevnije korale.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
Popaj
Akvarista



Registrovan: 06 Apr 2011
Poruke: 940
Lokacija: Beograd

PorukaPoslao: Pon Jun 08, 2015 1:48 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Obraduj nas sa nekom slikom. Ima sta da slikas, a ide ti od ruke.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
nzivkovic
Akvarista



Registrovan: 02 Feb 2013
Poruke: 1178
Lokacija: Beograd, Kumodraž

PorukaPoslao: Pon Jun 08, 2015 3:55 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ide mu i od ruke i od objektiva Very Happy a ima da slika 7 dana i noći dok ne islika sve šta ima u akvarijumu bar po jedanput haha
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
_Petar_
Akvarista



Registrovan: 31 Dec 2012
Poruke: 715
Lokacija: Beograd (Vozdovac)

PorukaPoslao: Pon Jun 08, 2015 4:12 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Evo onda par slika ove nove predivne ribe u akvarijumu.
U pitanju je Jadranski "Peackock Blenny" - Salaria pavo.




Image

Image
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
Andjelija
Akvarista



Registrovan: 29 Nov 2012
Poruke: 432
Lokacija: Beograd

PorukaPoslao: Pon Jun 08, 2015 4:24 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Fenomenalno izgleda! da li se privikao da uzima hranu, posto je nedavno stigao iz Jadrana?
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
_Petar_
Akvarista



Registrovan: 31 Dec 2012
Poruke: 715
Lokacija: Beograd (Vozdovac)

PorukaPoslao: Pon Jun 08, 2015 4:29 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Jede kao nezdrav i raste alarmantno brzo. Poraste za 1/4 nedeljno recimo.
Podnosi dobro visoke temperature tropskog akvarijuma, kao i visoki salinitet. Medjutim, bitn oje naglasiti da za ovu vrstu treba ipak obezbediti veci procenat kiseonika u vodi, sto znaci jace talasanje povrsine vode.
Probao sam da dodam i rasprsivac, medjutim izgleda da je sasvim dovoljno dobro talasati povrsinu kako bi bilo vise kiseonika u vodi pod vecim salinitetom i visom temperaturom.
Svima ostalima svakako prija povecana razmena gasova.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
Popaj
Akvarista



Registrovan: 06 Apr 2011
Poruke: 940
Lokacija: Beograd

PorukaPoslao: Pon Jun 08, 2015 7:39 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Kada je rast u pitanju, isto sam primetio sa jadranskom kozicom. Dosta je porasla za dve nedelje. Ubacio sam dve, ali ne znam da li su obe zive. Uvek vidim samo jednu. Nije plasljiva, ali izlazi samo u sumrak.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Andjelija
Akvarista



Registrovan: 29 Nov 2012
Poruke: 432
Lokacija: Beograd

PorukaPoslao: Pon Jun 08, 2015 8:59 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

I ja od dve ubacene jadranske kozice vidjam samo jednu... ne znam jos uvek da li je jedna i opstala ili ne uspevam da ih nahvatam istovremeno...
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Low Budget Reef 120l peconis Morski Akvarijumi 48 Sub Feb 22, 2020 9:31 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Studentski low-budget nano akvarijumč... Annay Akvarijumi 10 Uto Nov 24, 2015 7:24 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Low Budget (ReefRoom Sistem) _Petar_ Morska Akvaristika 12 Uto Nov 11, 2014 2:18 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka zapremina aq - "low budget" Andjelija Morska Akvaristika 16 Pon Sep 08, 2014 10:38 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka potrebni uslovi za low budget Ciskela Morska Akvaristika 23 Uto Sep 02, 2014 3:49 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Vaš Sajt  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 




eXTReMe Tracker
Powered by Akvaristika
rss
Creative Commons License