|
|
|
Autor |
Poruka |
Doc
Akvarista
Registrovan: 15 Mar 2013
|
Pozdrav svima, nov sam na forumu a i takoreći relativno u akvaristici.
Kao što naslov kaže pa kakva su vaša iskustva sa ovom podlogom i jedno pod pitanje isto u vezi ove podloge ( pitanje može da bude početničko ali isto tako je razlika u iskustvu podloga ), citiram opis "Prvih mesec dana dok se podloga hemijski ne stabilizuje vršiti česte izmene vode, oko 50% na 3-4 dana. U ovom periodu izbegavati unošenje riba, dok se biljke mogu posaditi odmah po formiranju podloge." e sada mene interesuje da li je potrebno ispoštovati ovo pravilo od mesec dana ako planiram da ubacim oko 70% akvarijumske vode ( od 300l akvarijuma ubacio bi 200l stare vode iz tog akvarijuma ) i sačuvao bi korisne bakterije u filteru.
Malo objašnjenje glavnog pitanja i pod pitanja.
U prvoj postavci imam hranljivu podlogu ( ne želim da reklamiram proizvodjača ) i u početku nekih 2-3 nedelje javljala mi se samo plesan na površini peska ali amazonac je sve to lepo pojeo , podloga se ispostila pa želim novi setup drugačiji, sačuvao bi kao što kažem vodu i bakterije u filteru, imam oko 70 ribica i gomilu bilja, nemam gde sa ribicama da bi čekao to neko odredjeno vreme dok se stabilizuje akvarijum, malo sam se raspitivao i skoro svi mi savetuju da kada već imam vodu iz akvarijuma i bakterije u filteru da mogu odmah nakon setupa i naravno slegnuća od nekih 1h ubacivati bilje i ribice, vaše iskustvo i savet?
Hvala svima i izvinjavam se ako je neko pitanje offtopic ali smatram da je povezano upravo i sa podlogom.
Svako dobro. |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
TeoDos
Akvarista
Registrovan: 30 Dec 2011
|
Iz mog iskustva tj. ja imam tu podlogu u jednom svom akvarijumu mogu da kazem da sto se tice biljaka pokazala se za sad veoma dobra.
Doduse, ja sam ispostovao taj njegov savet jer je to meni bio akvarijum koji sam tad i formirao. Sta znam, moje licno iskustvo za sad je pozitivno.
A sto se tice tvog drugog pitanja, da je kod mene slucaj ja bih stavio ribice posle odredjenog vremena tj. cim se voda malo stabilizuje. |
|
|
|
|
singe
Akvarista
Registrovan: 20 Dec 2012
|
Ja koristim rainforest podlogu, kada sam postavio podlogu usadio biljke, vratio vodu i ribice, menjao vodu svakih 7 dana, a mislim da sam posle ubacivanja podloge prvi put menjao vodu posle 3-4 dana i posle na 7 dana. I eto hvala Bogu sve u redu. Tako je kod mene bilo, e sada ti sam vidi sta ces, ne bih da snosim odgovornost ako se nesto desi. najbolje vidi sa rainforest-om. |
|
|
|
|
krlle83
Akvarista
Opomene: 1
Registrovan: 02 Jan 2012
|
I ja koristim podlogu RF i zadovoljan sam. Cak sam i dodavao mikro i makro elemente isto RF.
Ako ce te mrzeti da menjas vodu svakih 3-4 dana onda stavi podlogu u kofu sa vodom da odstoji 1 mesec i tu menjaj vodu kad se setis. Tako ce se ispostiti malo. |
|
|
|
|
Kibo-Chan
Akvarista
Registrovan: 18 Mar 2013
|
jedno malo glupo pitanje,a gde dobaviste tu podlogu i sta ona sadrzi? |
|
|
|
|
nesha barajevac
Urednik
Registrovan: 20 Sep 2012
|
Eh koleginice, nema glupih pitanja, samo glupi odgovori i evo ga jedan:
Na vrhu stranice postoji crni pravougaonik sa zelenim slovima RF i tamo ćeš saznati to što te interesuje |
|
|
|
|
|
|
|