|
|
|
Autor |
Poruka |
gotika
Akvarista

Registrovan: 14 Feb 2012
|
imam dilemu sta da radim dal da u akvarijumu postavim kupljenu podlogu iz radnje ili da prosejem sljunak na sitne kamencice naravno ispod toga bi dosla carobna zemlja i osmokot !sta mi vi preporucujete? |
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Baia
Akvarista

Registrovan: 18 Apr 2010
|
Ja sam za kupovnu varijantu ali posto cesto nemam dovoljno sredstava u startu kada su troskovi najveci obicno idem na neku ''uradi sam'' jeftiniju varijantu. |
|
|
   |
 |
gotika
Akvarista

|
vidis o tome nisam razmisljao da neznas slucajno posto se tamo krece podloga sitnije granulacije ?nije bila para toliko u pitanju koliko sam mislio da izgleda sto prirodnije ali sam danas video da u tom pesku -sljunku ima sitnih komada skoljke pa se bojim da to nenaskodi parametrima vode ! |
|
|
   |
 |
Baia
Akvarista

Registrovan: 18 Apr 2010
|
Pod ''tamo'' si mislio kod mene u Obr? Ovde nema nista pametno da se pazari, sve sto mi treba uzimam u bg-u. Sad sam tek video da ti pitas za gornji sloj podloge a ne za njen hranjivi deo:) Kod mene u aq je recni sljunak i desava se bas ono cega se bojis. Cesmovaca mi je 7,1pH a voda u akvarijumu u koji dodajem CO2 mi je oko 7,5pH. Dakle nesto od dekoracije mi dize ph i pored dodavanja CO2. Na zalost isto to mi se desava i u aq gde mi je kupovni sljunak samo u malo manjoj meri. Jedino imam pad ph u odnosu na cesmu u akvarijumu gde sipam RO vodu u potpunosti...pa ti sad budi pametan. |
|
|
   |
 |
gotika
Akvarista

|
e to i mene muci ?sta da radim ?  |
|
|
   |