Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Recni pesak peni?! Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
Kibo-Chan
Akvarista

Registrovan: 18 Mar 2013

PorukaPoslao: Pon Jul 15, 2013 6:31 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

evo upravo sam dobavila neki recni pesak granulacije 2-3 mm.I kontala sam da je ok izaprala sam ga dobro u vrucoj vodi i reko da probam da testiram saku te stvari u sircetu.I kada sam spustila kamencice te sitne u sirce oko njih se krenula dizati kao oblacici poput dima cigarete,na to me podseca.Zatim sam iz fola drugu saku ubacila u vodonik peroksid cisto da proverim kad je i tamo bila slicna reakcija.Da li je ovo bezbedno za akvarijum.?
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Pon Jul 15, 2013 6:31 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

Moca
Akvarista

Registrovan: 14 Apr 2013

PorukaPoslao: Pon Jul 15, 2013 7:10 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

To su normalne reakcije zato sto taj pesak nije inertan kao npr. kvarcni.
Ko ga koristi sigurno ce ti preneti svoja iskustva, uskoro.Nemoj ga bacati.
Blue
Urednik
Urednik

Registrovan: 21 Jul 2009

PorukaPoslao: Pon Jul 15, 2013 7:20 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Aj' za sirce i mogu da razumem zasto peni, ali to sto H2O2 peni upucuje na moguce prisustvo orgaske materije... Nisam siguran sta da mislim.
Kibo-Chan
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Jul 15, 2013 7:22 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

isprala sam dobro tu sacicu i bilo je prljavo ali nisam prokuvala pesak.I onda sam preko njega ubacila dosta peroksida 3postotnog i imao je reakciju.Nisam pametna sada da li je ovo bezbedno ili ne...
Kibo-Chan
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Jul 15, 2013 7:24 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ne mogu to da okarakterisem kao da peni..vise kao da se podize prasina oko njega,ni jedna reakcija nije intenzivna i jaka kao sto je bilo u slucaju onog videa na yt gde kamen preliju sa sonom kiselinom.Ali u svakom slucaju postoji reakcija.
Moca
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Jul 15, 2013 7:33 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Sad sam video sta ti se desilo sa akvarijumom...
Gde ti je onaj kvarc sto si imala?Mozes slobodno da ga vratis i da mu dodas malo osmokota ili tanak sloj zemlje koja se preporucuje na forumu,pa preko nje kvarc.Ima dosta tema o podlozi,citaj.
Ne treba biljkama recni pesak da bi rasle.
Kibo-Chan
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Jul 15, 2013 7:34 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

taj pesak je bas pesak.granulacije milimatar.
Moca
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Jul 15, 2013 7:47 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

U tom slucaju,odustani od njega.To zna brzo da zabetonira.
U recnom ima svega,tesko ces ga oprati,a i kad je cist reaguje na vodu,tj. rastvara se i nikad neces znati kakva ti je voda.Ovome se covek i prilagodi,narocito ako imas dosta biljaka ali ako ima skoljkica PH ti nikad nece biti stabilan,a to ribe bas i ne gotive.Bar tako kazu...
Kibo-Chan
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Jul 15, 2013 7:49 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ovo mi je bas sitno i ribe mute vodu jako svaki pokusaj reljefa koji sam bila stavljala je bukvalno potpuno propao.Sad uopste namam pojma sta da radim,dal da mecem taj stari pesak ili ne?da li da ipak ubacim taj recni o kojem namam pojma.?
Moca
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Jul 15, 2013 8:31 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Reljef tezi da se poravnja i kad imas krupniji.Sitni je los iz vise razloga,nemoj da ga vracas.
Ako bas moras da ubacis taj recni,onda sadi brzorastuce biljke i ubaci armiju puzeva,a ribe kad dodje jesen,he,he.Ja bih tako,za svaki slucaj,nisam ga nikad koristio.
Racunam,biljke ce brzo da usvajaju materije iz vode,a puzevi ce uzimati sta biljkama ne treba,za izgradnju kucica,a za to vreme ak. ce se pravilno ciklirati i bice spreman za ribice.
Kibo-Chan
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Jul 15, 2013 8:36 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

bacila sam ono sto sam imala.Videcu da sutra odem do nekog pet shope da vidim koliko kosta kvarcni sljunak.Ili do stovarista...videcu...
Kibo-Chan
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Jul 15, 2013 8:36 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

bacila sam ono sto sam imala.Videcu da sutra odem do nekog pet shope da vidim koliko kosta kvarcni sljunak.Ili do stovarista...videcu...
Moca
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Jul 15, 2013 8:42 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Najbolje tako,ne trebaju ti dodatna cimanja,prakticno si tek krenula sa akvaristikom.
Sve najbolje
Baia
Akvarista

Registrovan: 18 Apr 2010

PorukaPoslao: Pon Jul 15, 2013 9:15 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ako nije veliki akvarijum nije strasno ici na kupovnu varijantu podloge ali mislim da bi recni sljunak (ne pesak) bio dobar iako malo peni.
Kibo-Chan
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Jul 15, 2013 9:50 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

sutra ga popravljam.upitanju je 80 litara
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka ancistrusi za pesak gotika Arhiva Malih Oglasa 0 Pon Feb 17, 2020 12:59 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Crni pesak (kvarc) srki.acs Arhiva Malih Oglasa 0 Sub Jul 06, 2019 8:19 pm Pogledaj zadnje poruke
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Pesak iz aktivnog sistema Peku Arhiva Malih Oglasa 3 Pet Jul 05, 2019 9:52 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Morski pesak u slatkovodnom akvarijumu? Zivadin Podloga 4 Pon Okt 08, 2018 12:43 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Kvarcni pesak Igor1980 Arhiva Malih Oglasa 1 Pon Mar 19, 2018 11:30 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Vaš Sajt  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker