Autor |
Poruka |
vkurko
Akvarista
Registrovan: 12 Maj 2013
|
Ljudi pomagajte procitah tamo na jednoj temi da mora da se vodi racuna da velika riba ne postane toliko velika da pojede neku manju, ali nisam racunao da ce mi koi saran u akvarijumu porasti do duzine sake da dobro ste procitali duzine sake i juce mi je pojeo jednog cistaca koji je anzalost bio malko veliki za njegovo grlo i tako ostao zaglavljen! Juce popodne ulovio sam mrezicom sarana i probao da izvucem cistaca iz usta ali nista jos gore a sada Koi SAran pliva sa prilicno otvorenim ustima i nemoze da jede hel je inace pojeo pozamasan komad mesa (citaj cistaca). Ko moze nek pomaga! |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
nesha barajevac
Urednik
Registrovan: 20 Sep 2012
|
Koji čistač je u pitanju? Probaj sa nekom pincetom ili žicom da ga izvučeš, samo pazi da ne povrediš šarana. Gadna situacija. |
|
|
|
|
vkurko
Akvarista
|
Cistac je plavkast sa krljustima i veci je kod glave, a inace koi saran je dugacak 17 cm i veoma je porastao od novembra prosle godine! A probao sam prstima ali da ga vatam i da pincetom vadim eeeee to je operacija! |
|
|
|
|
vkurko
Akvarista
|
Bas sam ti pomogao oko naziva cistaca sad! |
|
|
|
|
jovica
Urednik
Registrovan: 13 Maj 2012
|
Koridoras paleatus, bodljikava peraja, tako da ga je gutao od glave i sad se zaglavio i ni makac. Tesko da ces nesto moci ,a da ne povredis sarance!
P.S Za sve pocetnike:
Eto zasto su koi sarani za vrtna jezerca ,a ne za akvarijume! |
|
|
|
|
dundee
Akvarista
Opomene: 1
Registrovan: 08 Dec 2012
|
kao krajnju opciju (ponavaljam KRAJNJU) pokusaj koridorasa gurnuti do kraja u šarana.
realno šarani nisu za akvarijuma, al od volje ti. |
|
|
|
|
vkurko
Akvarista
|
Znaci operacija, ako ne na kraju TIGANJCE? |
|
|
|
|
Doc
Akvarista
Registrovan: 15 Mar 2013
|
Ma jok druze, pošto je čistač gotov ( muerto ) a šaranče živ, mokar peškir na sto i šaranče na peškir , jednom rukom mu drži otvorena usta a drugom makazama u ustima prepolovi čistača u recimo dva uzduž i dva popreko i pincetom vadi delove, ovo ti je poslednja solucija da spasiš prase ( šaranče )...
Nema druge, moraš da izvadiž tog čistača... |
|
|
|
|
Cvrc
Akvarista
Registrovan: 10 Jul 2011
|
ma samo peraje preseces, otice on onda |
|
|
|
|
dundee
Akvarista
Opomene: 1
Registrovan: 08 Dec 2012
|
i brišite temu da ne bi krivolovci počeli paleatuse kupovat i kedrovat ih za šarana |
|
|
|
|
reventon
Akvarista
Registrovan: 03 Jun 2012
|
vkurko :: |
nisam racunao da ce mi koi saran u akvarijumu porasti do duzine sake da dobro ste procitali duzine sake |
Da si ti ziv i zdrav, mogu oni da porastu i do duzine ruke |
|
|
|
|
muzicar
Akvarista
Registrovan: 10 Nov 2011
|
koi saran ti je isti kao i nas domaci saran samo sto je koi saren.I ti si prvi slucaj kod kog sam cuo da je koi napao korija |
|
|
|
|
Doc
Akvarista
Registrovan: 15 Mar 2013
|
Ja čisto sumnjam da ga je iz čista mira napao, mora da je Cory zveknuo i ovaj ga "usisao"... Šaran ko šaran, samo da krka.. |
|
|
|
|
nesa69
Urednik
Registrovan: 01 Feb 2013
|
Pa mislim da grešite, šaran u osnovi ima mesnu ishranu u prirodi, školje, puževe, rakove, gliste, ribice ... sad pošto se uglavnom hrani na dnu verovatno mu ovaj bio slastan zalogaj. Recimo kad me deda kao klinca vodio na pecanje, mamac za šarana od 10+ kila je znao da bude rak ko šaketina veliki. Dešavalo mi se da zakačim šaranče dok muvam smuđa po dnu na tvistera ili kedera.
To što ga mi krkamo kukuruzom je druga priča, isto kao i sa drugim ribama u akvarijumu, naviknu se na to što im daješ.
Pošto ti je veličine šake, pojačaj mu ishranu sa onim koncentratom i kuvanim kukuruzom i imaš ribicu od 5+ kila u akvarijumu, neprocenjivo |
|
|
|
|
nesa69
Urednik
Registrovan: 01 Feb 2013
|
Pošto nema edit a zaboravih: jede tako što u ustima ima jake kosti ili zube i drobi dok ne usitni, svo vreme pri tome pljuje i usisava i time usitni plen. Najverovatnije mu se zakačilo leđno peraje u ždrelu. Slobodno ga uhvati sa mokrom krpom, prekri mu oči obavezno i probaj nečim drvenim tupim, recimo drška okrugle varjače (manje) da mu uguraš ostatke, nemoj da ga diraš kroz škrge ni slučajno. Jaka je to riba, ne bi trebalo da joj ništa bude, samo obavezno mokar peškir dole i mokra krpa. Ako ti uspe, pogledaj da nije ostala neka rana u ustima i namaži mu prstom sa povidon jodom, zna da se infiicira i desi se da ugine pošto ne može da jede. |
|
|
|
|
|