Autor |
Poruka |
patus
Akvarista
Registrovan: 18 Jan 2011
|
hirsuta,kakvi joj uslovi trebaju da bi krenula u bujanje? |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
deki022
Akvarista
Opomene: 1
Registrovan: 24 Nov 2010
|
Ja sam je stavio u dva akvarijuma u jednom nemrda vec duze vremena slabije je svetlo i nema prihrane a u drugom co2 i malo bolje svetlo i pdloga hranljiva i raste super,tako je kod mene,Javice se neko jos iskusniji pa vidi
('') |
|
|
|
|
patus
Akvarista
|
imam dobqu podlogu i odlicno osvetljenje,znaci,mogu da ocekujem najbolje!!hvala! ! |
|
|
|
|
stefanovic^v
Akvarista
Registrovan: 29 Okt 2010
|
Kakva ti je podloga,litraza i osvetljenje? |
|
|
|
|
patus
Akvarista
|
Podloga aqua bla-bla debljine 5-6cm.
120l sa osvetljenjem 4x18w od1600l neonke, duzine 60cm. |
|
|
|
|
nikouro
Urednik
Registrovan: 14 Feb 2010
|
Ja bih dodao jos 25-30w na toj litrazi. Koja je dubina vode tj visina akvarijuma ? |
|
|
|
|
bolebbrs
Akvarista
Registrovan: 04 Feb 2011
|
Nabavio sam nekoliko pelcera ove biljke i zanima me kako se sadi? Tj. konkretno da li rizom treba da bude u podlozi ili na njoj? |
|
|
|
|
Blue
Urednik
Registrovan: 21 Jul 2009
|
Ta biljka nema rizom.
Ako mislis na horizontalni deo stabla, mozes da ga blago ukopas, zajedno sa korenom. |
|
|
|
|
bolebbrs
Akvarista
Registrovan: 04 Feb 2011
|
Na to sam milsio, kako su mi objasnili rizom je podzemno stablo. Ukopacu ga onda, plasio sam se da ne istruli. Hvala na brzom odgovoru! |
|
|
|
|
haker.srb
Akvarista
Registrovan: 22 Apr 2012
|
Blue :: |
Ta biljka nema rizom.
Ako mislis na horizontalni deo stabla, mozes da ga blago ukopas, zajedno sa korenom. |
Imam jedno pod pitanje. Naime ja sam biljku dobio emerzno uzgajanu. Poveci komad. Dobio sam uputstvo da horizontalni deo stabla secem na nekih tri centimetra (sa ili bez gornjeg dela biljke) i par tih delova zajedno ukopam u zemlju.
Medjutim evo ce vec treca nedelja a ne vidim da bilo sta izbija na povrsinu.
Da li je neko imao slicno iskustvo i koliko biljci treba da izadje na povrsinu? |
|
|
|
|
reventon
Akvarista
Registrovan: 03 Jun 2012
|
Ja kako god da je zasadim, dodju koridorasi pa je otkopaju . Na kraju sam je premestio u drugi akvarijum... |
|
|
|
|
chikavili
Koristan akvarista
Registrovan: 10 Sep 2012
|
Imam jedan problem...
Sve biljke izgledaju dobro, neke rastu, neke malo sporije, amazonki se stari listovi suse (od vrha), ali posto ima novih, mladih, ne brinem se previse...
Ono sto me brine je Marsilea Hirsuta koja sve losije i losije izgleda i sve vise propada. Ima par mladih izdanaka i to uglavnom oko panja, dok sve ostale propadaju, zute i suse se.
Ubacujem jednom nedeljno Easy ProFito i svakodnevno Easy Carbo (u dozama sa pakovanja).
Akvarijum formiran pre mesec dana, Marsilea ubacena pre dve nedelje.
Ne znam sta mi je ciniti
Akvarijum je 70 litara, dubok 40cm, fabricki osvetljen sa 18w + aluminijumski reflektor
(znam da to zvuci slabo, ali akvarijum deluje prilicno dobro osvetljen i ostale biljke izgledaju dobro)
Evo kako to izgleda:
Ove su u najgorem stanju:
One koje su u senci panja, najbolje izgledaju, a ima i novih izdanaka:
|
Poslednji izmenio chikavili dana Pet Okt 05, 2012 10:21 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
|
|
|
|
reventon
Akvarista
Registrovan: 03 Jun 2012
|
Meni je slicno propadala kada nisam imao dovoljno dobro osvetljenje. Kada sam pojacao svetlo, propadanje je prestalo. |
|
|
|
|
chikavili
Koristan akvarista
Registrovan: 10 Sep 2012
|
Na zalost, fabricki akvarijum i fabricka hauba, pa nema prostora za dodavanje jos svetla
Koja mi je alternativa umesto nje? |
|
|
|
|
boomiri
Akvarista
Registrovan: 18 Jul 2012
|
Ja sam moju fabricku haubu prepravio sa 11w na 30:)) |
|
|