Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Marsilea hirsuta Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
patus
Akvarista

Registrovan: 18 Jan 2011

PorukaPoslao: Uto Mar 08, 2011 9:51 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

hirsuta,kakvi joj uslovi trebaju da bi krenula u bujanje?
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Uto Mar 08, 2011 9:51 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

deki022
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 24 Nov 2010

PorukaPoslao: Sre Mar 09, 2011 11:16 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ja sam je stavio u dva akvarijuma u jednom nemrda vec duze vremena slabije je svetlo i nema prihrane a u drugom co2 i malo bolje svetlo i pdloga hranljiva i raste super,tako je kod mene,Javice se neko jos iskusniji pa vidi
('Wink')
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
patus
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Mar 09, 2011 3:35 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

imam dobqu podlogu i odlicno osvetljenje,znaci,mogu da ocekujem najbolje!!hvala! !
stefanovic^v
Akvarista

Registrovan: 29 Okt 2010

PorukaPoslao: Sre Mar 09, 2011 3:45 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Kakva ti je podloga,litraza i osvetljenje?
patus
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Mar 09, 2011 4:11 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Podloga aqua bla-bla debljine 5-6cm.
120l sa osvetljenjem 4x18w od1600l neonke, duzine 60cm.
nikouro
Urednik
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010

PorukaPoslao: Čet Mar 10, 2011 10:33 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ja bih dodao jos 25-30w na toj litrazi. Koja je dubina vode tj visina akvarijuma ?
bolebbrs
Akvarista

Registrovan: 04 Feb 2011

PorukaPoslao: Pet Mar 18, 2011 9:24 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Nabavio sam nekoliko pelcera ove biljke i zanima me kako se sadi? Tj. konkretno da li rizom treba da bude u podlozi ili na njoj?
Blue
Urednik
Urednik

Registrovan: 21 Jul 2009

PorukaPoslao: Pet Mar 18, 2011 9:43 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ta biljka nema rizom.
Ako mislis na horizontalni deo stabla, mozes da ga blago ukopas, zajedno sa korenom.
bolebbrs
Akvarista

Registrovan: 04 Feb 2011

PorukaPoslao: Pet Mar 18, 2011 9:45 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Na to sam milsio, kako su mi objasnili rizom je podzemno stablo. Ukopacu ga onda, plasio sam se da ne istruli. Hvala na brzom odgovoru!
haker.srb
Akvarista

Registrovan: 22 Apr 2012

PorukaPoslao: Sre Avg 08, 2012 5:43 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Blue ::
Ta biljka nema rizom.
Ako mislis na horizontalni deo stabla, mozes da ga blago ukopas, zajedno sa korenom.

Imam jedno pod pitanje. Naime ja sam biljku dobio emerzno uzgajanu. Poveci komad. Dobio sam uputstvo da horizontalni deo stabla secem na nekih tri centimetra (sa ili bez gornjeg dela biljke) i par tih delova zajedno ukopam u zemlju.

Medjutim evo ce vec treca nedelja a ne vidim da bilo sta izbija na povrsinu.

Da li je neko imao slicno iskustvo i koliko biljci treba da izadje na povrsinu?
reventon
Akvarista

Registrovan: 03 Jun 2012

PorukaPoslao: Sub Avg 11, 2012 10:33 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ja kako god da je zasadim, dodju koridorasi pa je otkopaju Very Happy . Na kraju sam je premestio u drugi akvarijum...
chikavili
Koristan akvarista

Registrovan: 10 Sep 2012

PorukaPoslao: Pet Okt 05, 2012 10:19 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Imam jedan problem...
Sve biljke izgledaju dobro, neke rastu, neke malo sporije, amazonki se stari listovi suse (od vrha), ali posto ima novih, mladih, ne brinem se previse...

Ono sto me brine je Marsilea Hirsuta koja sve losije i losije izgleda i sve vise propada. Ima par mladih izdanaka i to uglavnom oko panja, dok sve ostale propadaju, zute i suse se.
Ubacujem jednom nedeljno Easy ProFito i svakodnevno Easy Carbo (u dozama sa pakovanja).

Akvarijum formiran pre mesec dana, Marsilea ubacena pre dve nedelje.

Ne znam sta mi je ciniti

Akvarijum je 70 litara, dubok 40cm, fabricki osvetljen sa 18w + aluminijumski reflektor
(znam da to zvuci slabo, ali akvarijum deluje prilicno dobro osvetljen i ostale biljke izgledaju dobro)

Evo kako to izgleda:

Image

Ove su u najgorem stanju:
Image

One koje su u senci panja, najbolje izgledaju, a ima i novih izdanaka:
Image

Poslednji izmenio chikavili dana Pet Okt 05, 2012 10:21 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
reventon
Akvarista

Registrovan: 03 Jun 2012

PorukaPoslao: Pet Okt 05, 2012 10:31 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Meni je slicno propadala kada nisam imao dovoljno dobro osvetljenje. Kada sam pojacao svetlo, propadanje je prestalo.
chikavili
Koristan akvarista

Registrovan: 10 Sep 2012

PorukaPoslao: Pet Okt 05, 2012 10:46 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Na zalost, fabricki akvarijum i fabricka hauba, pa nema prostora za dodavanje jos svetla Sad

Koja mi je alternativa umesto nje?
boomiri
Akvarista

Registrovan: 18 Jul 2012

PorukaPoslao: Pet Okt 05, 2012 10:52 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ja sam moju fabricku haubu prepravio sa 11w na 30:))
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Hottonia palustris i marsilea hirsuta vacko000 Arhiva Malih Oglasa 1 Uto Nov 22, 2016 5:51 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Marsilea hirsuta dmaa Arhiva Malih Oglasa 0 Čet Maj 21, 2015 8:26 am Pogledaj zadnje poruke
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Marsilea hirsuta Twister Arhiva Malih Oglasa 0 Sub Maj 02, 2015 10:36 am Pogledaj zadnje poruke
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Anubias nana, Kripta i Marsilea hirsuta Aquamaniac Arhiva Malih Oglasa 0 Čet Feb 12, 2015 7:31 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka marsilea hirsuta vlajkoo.94 Arhiva Malih Oglasa 0 Pet Jan 02, 2015 4:21 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Vaš Sajt  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker