Autor |
Poruka |
milostzr@gmail.com
Akvarista
Opomene: 1
Registrovan: 08 Apr 2012
|
e ovako da li neko ima ideju kako bih mogao da napravim tamnu pozadinu tj.crnu da izgleda ovako kao u ovom akvarijumu
unapred zahvalan na odgovorima l |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
manastiriste
Akvarista
Registrovan: 30 Jan 2013
|
Mozes naci crni samolepljivi poster, tj. foliju i zalepiti sa spoljasnje zadnje strane aq. Imas tih folija po knjizarama. |
|
|
|
|
pakonja
Akvarista
Registrovan: 31 Jan 2013
|
Ja sam uzeo crni hamer papir u knjizari i samo sam ga prislonio na zadnje staklo... a posto je pomalo talasasto verovaatno cu uzeti staklo ili ivericu ili tako nesto slicno koje ima povrsinu zadnje strane i onda cu taj hamer papir staviti da bude u "sendvicu" i bice sve ravno... |
|
|
|
|
Iga
Akvarista
Registrovan: 13 Jan 2014
|
Folijom za zatamnjivanje auto stakala, najjeftinijom i najtamnijom |
|
|
|
|
HORUS
Koristan akvarista
Opomene: 2
Registrovan: 21 Avg 2012
|
Ja ti predlažem da na drugo parče stakla zalepiš crnu foliju, pa onda možeš da je menjaš po potrebi. Veruj mi trebaće ti kasnije i neka svetlija ( kod iwagumi akvarijuma ide svetlija). |
|
|
|
|
Shone Pa
Akvarista
Registrovan: 24 Jan 2011
|
Da li mozete da date i cene i dostupne dimenzije predlozenih resenja ?
Ja sam dosad lepio samolepljive tapete , cena je 250 din za metar ali je ogranicavajuci faktor sirina koja je 45 cm i za visoke akvarijume mora da se uzme dve duzine akvarijuma pa je otpadak veliki ako je potrebno samo 15 cm da se popuni do npr. 60 cm... |
|
|
|
|
nikouro
Urednik
Registrovan: 14 Feb 2010
|
Potrebno je :
- PRAZAN AKVARIJUM !
- Samolepljiva folija za staklo ( koja se kupuje u knjizarama ). Boja po zelji . Kupujte malo vise od dimenzija stakla.
- Tecnost za ciscenje stakla ( npr .)
- Strugac leda ili neki predmet ravne plasticne povrsine ( npr. kutija za CD-DVD )
- Krpa.
Pre lepljenja, staklo ocistite tecnoscu i krpom tj stranu koju ste odredili za lepljenje folije ( OBAVEZNO ovo uradite nekom finom krpom kako ne bi ostala prasina jer ce u suprotnom da se vidi i najmanja mrlja ). Ponovo staklo poprskajte tecnoscu ( svaki mm ). Odvojite foliju od zastitnog papira, naslonite na staklo, namestite tako da ima viska na svakoj strani. Sada plastikom ( npr. strugac leda ), istiskajte tecnost na svakoj strani u svakom smeru kako biste izbacili svaki mehur vazduha.NEMOJTE PRETISKATI ! Sto detaljnije ovo uradite to ce se pozadina bolje zalepiti za staklo. Sacekajte koji sat pa ziletom ili skalperom odsecite visal folije ( ovo mozete i odmah ali pazite da vam se folija ne pomeri u neku stranu ). Kada zavrsite, ostavite da se folija osusi.
E sad, sve ovo moze i sa punim akvarijumom ali ima dosta detalja na koje MORATE da obratite paznju. Puno je lakse kada je akvarijum prazan. |
|
|
|
|
nikouro
Urednik
|
Shone Pa :: |
Da li mozete da date i cene i dostupne dimenzije predlozenih resenja ?
Ja sam dosad lepio samolepljive tapete , cena je 250 din za metar ali je ogranicavajuci faktor sirina koja je 45 cm i za visoke akvarijume mora da se uzme dve duzine akvarijuma pa je otpadak veliki ako je potrebno samo 15 cm da se popuni do npr. 60 cm... |
Ima tapeta sirine od 67.5 cm. Malo ih je teze naci ali ima ih ( cena oko 300 din/m ) |
|
|
|
|
Shone Pa
Akvarista
Registrovan: 24 Jan 2011
|
pakonja :: |
Ja sam uzeo crni hamer papir u knjizari i samo sam ga prislonio na zadnje staklo... a posto je pomalo talasasto verovaatno cu uzeti staklo ili ivericu ili tako nesto slicno koje ima povrsinu zadnje strane i onda cu taj hamer papir staviti da bude u "sendvicu" i bice sve ravno... |
pakonja to je lako kada je mali akvarijum , veoma prakticno jer je izmenjivo ako zelis slikanje sa raznim pozadinskim svetlom ili pak da probas sa drugim bojama, ali za 1,5 m akvarijum nasloniti staklo pozadi da bi drzalo hamer ravnim,xexe...to bas nije ni bezbedno a ni ekonomski isplativo |
|
|
|
|
nazzia
Akvarista
Registrovan: 02 Jun 2012
|
hamer papir je dosta bolja stvar, samo iz razloga sto mozes menjati pozadine kako ti odgovara.. ja ga lepim po ivcama selotepom i ne izgleda talasasto ako ga dobro zategnes... |
|
|
|
|
nazzia
Akvarista
Registrovan: 02 Jun 2012
|
a crno kao gore neces nikada moci namestiti to je podesen aparat da contrast takav pokazuje, to uzivo drugacije izgleda(bledje i ima odsjaja u zavisnosti od jacine svetla i debljine stakla).. |
|
|
|
|
nikouro
Urednik
|
Ne bih se bas slozio nazzia. Ima fotografa koji znaju da barataju sa svojom opremom pa efekat ogledala se lako izbegne. |
|
|
|
|
milostzr@gmail.com
Akvarista
Opomene: 1
Registrovan: 08 Apr 2012
|
hvala na odgovorima i ja mislim da je doba hamer papir u mat boji da bi izbegao efekat ogledala,probacu to i izbacujem slike ovih dana,izvadio sam 3d pozadinu dugo je bila oko godinu dsana pa mi je dosadila probacu sa o om crno m pozadino m i sko ispadnie dobro kacim slike ,hvala vam na savetima |
|
|
|
|
HORUS
Koristan akvarista
Opomene: 2
Registrovan: 21 Avg 2012
|
Ja ti preporučujem providnu foliju koja stvara efekat peskarenog stakla. Tako možeš da postaviš i difuzno svetlo iza akvarijuma, koji stvara fenomenalan efekat. Recimo ovako nešto.
|
|
|
|
|
filter
Akvarista
Registrovan: 25 Nov 2012
|
Najbolje ti je onako kako ti je nikouro predlozijo. Ja radim sa tom folijom, tj pvc folija za katersko secenje (za svetlece reklame). Sa tim kad zalepis nema da se krivi ko hamer itd. Ali obavezno sa prskalicom da ti se ne bi ulepila. Kvadrat te folije je oko 2 evra. Ne znam koliko je taj u knjizari. |
|
|
|
|
|