Autor |
Poruka |
SRB IN
Akvarista
Registrovan: 01 Avg 2013
|
Kako da skinem koru sa onih vijuga na korenu ?
uradio sam sve kako pise ovde : http://www.akvarijum.org/forum.....ma%20panja
da li mogu da stavim panj u akvarijum sada ? tone napio se vode. pekao sam ga i kuvao 2 puta hoce li smetati ribicama ta kora malo je ostalo nesto .
Ocekujem odgovor
Hvala unapred . |
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
jovica
Urednik

Registrovan: 13 Maj 2012
|
Probaj da skines sto vise, ako ne moze, posto si ga pripremio kako treba, postavi ga u ak, za mesec-dva, sama ce ta neskinuta kora da se odvoji. Tako je kod mene bilo, i kad sam menjao deo vode, rukom sam to skinuo i evo godina dana, nema problema. |
|
|
   |
 |
SRB IN
Akvarista
|
hvalaa  |
|
|
   |
 |
nikouro
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010
|
Sama kora nece smetati nikome. Malo ce vise bojiti vodu sobzirom da se u kori najvise nalazi tanin. Dok ne otpadne sama, ili je pojedine ribice ne ociste, pripazi da ti delici kore ne zacepe pumpu ili prelivno crevo. |
|
|
   |
 |
akvadja
Akvarista

Registrovan: 22 Mar 2012
|
Mislim da nakon kuvanja mozes sa čeličnom četkom skinuti baš dosta toga što ti je ostalo, ako nemaš čeličnu onda uzmi bilo koju četku i opleti  |
|
|
   |
 |
DeMoNoiD
Akvarista

Registrovan: 11 Jul 2013
|
Posto sam spremao 4 cokota za nov akvarijum eksperimentisao sam i mogu reci da po meni se najbolje skida kada se dobro panj iskuvava sto duze pa onda dok je jos onako vreo trljas kao blesav sa celicnom cetkom i skines ubedljivo najvise djubreta sa panja.....tim procesom malo "ostetis" panj ali posle sa finom smirglom pokrijes tragove trljanja. |
|
|
   |
 |
SRB IN
Akvarista
|
Hvala na svim sugestijama i savetima , panj je u akvarijumu i ne boji mi vodu .  |
|
|
   |
 |
|