Autor |
Poruka |
ser_pampur
Slučajni Prolaznik
Registrovan: 02 Dec 2012
|
Pozdrav od novopecenog ljubitelja akvaristike. Potrebni su mi saveti oko izrade neobicnog akvarijuma. Naime, posle renoviranja stana, naslo se idealno mesto za akvarijum. E, sad, problem je sto akvarijum mora biti neobicnih dimenzija, 35 cm sirine, 50 cm duzine i 160cm dubine. Da li moze da se napravi takav akvarijum i da li bi uopste mogao da sluzi svojoj svrsi? |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
manastiriste
Akvarista
Registrovan: 30 Jan 2013
|
Uh, ne znam kako bi nesto zasadio i sredjivao na dubini od 160, a i za tu visnu ne znam koje bi staklo islo. Odgovorice ti iskusniji, ali ovo bi licio kao neki stub. |
|
|
|
|
ser_pampur
Slučajni Prolaznik
|
Pa tako nekako, stub koji bi pokrio rupu i dosao do grede iznad. Bilo koji drugi izgled, oblik i dimenzije akvarijuma bi samo naruzili prostoriju. E, sad, znam da je zeznuto, ali... |
|
|
|
|
n1kolaola
Akvarista
Registrovan: 03 Jul 2011
|
u principu sve se napraviti moze, mislim da sam slican video skoro ako se ne varam u kikindi na autobuskoj stanici.... izvodljivo jeste samo....
osnovne stvari bi ti predstavljale veliki problem, ciscenje rasveta... debljina stakla itd itd izvodljivo je,samo moje misljenje je da nije vredno toga
napravi komodu visine 120cm i na to dodaj aq dubine 40cm i eto 160cm |
|
|
|
|
Salvatoree
Akvarista
Registrovan: 30 Jun 2012
|
Pa nije to nista neobicno ima slucaja samo moras voditi racuna oko ojacanja, debljine stakla itd. jer postoji realna opasnost da ces kupiti ribice po podu i imati lep podignut parket tako da razmisli, a tu su i ostali problemi sto su ti kolege naveli vec ciscenje, osvetljenje, sifoniranje, moraces prakticno da ulazis do pola u akvarijum da bi nesto posadio ocistio ili sta god
razmisli |
|
|
|
|
boki 013
Akvarista
Registrovan: 28 Nov 2010
|
napravi dva od 55 visine jedan iznad drugog, ili ovako nesto
..........................................
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
///////////////////////////////
??????????????????????????? |
Poslednji izmenio nikouro dana Pon Mar 10, 2014 11:01 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Razlog izmene nikouro: ZABRANJENO REKLAMIRANJE
|
|
|
|
n1kolaola
Akvarista
|
@boki jel ja dobro vidim bocne stranice su iz jednog dela?
ja se isreno tek za ovo ne bi usiduo napraviti, slucajno neko da se nasloni ne izgleda mi bas obecavajuce, a i ta dna od akvarijuma sto vise u vazduhu hmmmm |
|
|
|
|
ser_pampur
Slučajni Prolaznik
|
Sve ja to znam, ali racunam da uzitak... Gledao bih da nadjem nacin da ciscenje svedem na minimum. Za osvetljenje vec imam par idejica... |
|
|
|
|
nesha barajevac
Urednik
Registrovan: 20 Sep 2012
|
A jesi razmišljao o vodenom zidu? Sada su in oni sa mehurićima, bubble wall. |
|
|
|
|
boki 013
Akvarista
|
izgleda da su iz jednog dela , ne znam da li je u funkciji ali znam za koga je pravljen i ko ga je pravio, mislim da se nisu zezali kad su pocinjali ovaj projekat |
|
|
|
|
Salvatoree
Akvarista
Registrovan: 30 Jun 2012
|
bez ljutnje boki ali je to po meni cista glupost, mozes lepo napraviti vitrinicu lepu za 3 akvarijuma i stabilnije je, i sigurnije je i prakticnije, kod ove ideje boki ne znam ge ces sa kablovima posebno sto znamo koliko dugacke kablove prave za pumpe grejaca, tako da bi to izgledalo neuredno i sta ja znam |
|
|
|
|
n1kolaola
Akvarista
|
izvodljivo je ali ne vredi u principu i to sa vise aq opet ne igra stvar, lepa komoda i na nju akvarijum sa lepom haubom da ukupna dimenzija bude 160cm i eto skockano ekstra |
|
|
|
|
boki 013
Akvarista
|
nema sta da se ljutim, setio sam se te slike pa reko aj da postavim mozda se kolegi dopadne i odustane od dubine 160 |
|
|
|
|
n1kolaola
Akvarista
|
pametnije mu je da odustane |
|
|
|