Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Akvarijum 60l početak! Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
Volkodav
Akvarista

Registrovan: 10 Mar 2014

PorukaPoslao: Pon Mar 10, 2014 3:30 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pozdrav svima na ovom forumu, prije još kao klinac imao sam dva akvarijuma od 80l pa posle od 120l, evo već duže vreme 4-5 godina nisam ništa uzimao do pre par dana kada sam kupio opet akvarijum od 60litara.Moja dva prošla akvarijuma su totalno drugačije izgledala od ovoga sada novog koji ima 60litara, da napomenem akvarijum mi je kupila majka u Srbiji da me iznenadi.Ovaj novi akvarijum ima 4 pregrade u jednoj pregradi držimo grijač, u drugoj motorna pumpa i u trećoj prirodni filter u ovoj četvrtoj verovatno ribe gde ima najviše prostora, šta me kopka i zašto sve ovo pišem, jeste da kad sam pošao u radnju gde moj prijatelj ima akvarijum od 60litara je puno veće izgledao od mojega al njegov je stari tip(kao moja prošla dva) sve u jedno bez ikakvih pregrada, sad ovaj sa pregradama kako se on računa po litraži(prostoru) za ribe, da li isto kao od mog druga koji ima klasični akvarijum od 60litara ili drugačije(jer prostor gde su ribe sumnjam da staje jače od 40 litara) ???

Uskoro kačim par slika samo da prebacim sa kamere u PC.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Pon Mar 10, 2014 3:30 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

shpider
Akvarista

Registrovan: 18 Jan 2014

PorukaPoslao: Pon Mar 10, 2014 6:38 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

(duzina x sirina x visina)/1000 ti je formula za zapreminu kada su dimenzije u cm
n1kolaola
Akvarista

Registrovan: 03 Jul 2011

PorukaPoslao: Pon Mar 10, 2014 6:47 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

kao sto shpider kaze gore ti je formula, izmeri prvo ukupnu zapreminu, onda zapreminu filtera, oduzmes jedno od drugog ( zapreminu filtera od celokupnog aq) i dobices kolika je zapremina ''prostora za ribe'' Smile
Volkodav
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Mar 10, 2014 8:52 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Nikola i Spider hvala vam na odgovorima, samo da vas pitam kad merim ove dimenzije jel to merim samo dio gde su ribice ili cijelog akvarijuma?
n1kolaola
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Mar 10, 2014 8:57 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ako te interesuje zapremina celog akvarijuma uzmes metar izmersi duzinu, visinu, sirinu i to je to Smile

ako te interesuje zapremina filtera izmeris samo filter Smile

ako te interesuje prostor za ribice (sto bi ti rekao najveca pregrada) izmeris samo to

sta ti treba to izmeris Smile zapremina akvarijuma je sve znaci akvarijum + unutrasnji filter Smile
Volkodav
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Mar 10, 2014 9:03 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Hvala ti Nikola znači ovaj moj akvarijum od navodno 60l nije ustvari akvarijum od 60l nego samo zapremina onog dijela gde su ribice koje sumnjam da ima i 40l al sad ću da izračunam, al uglavnom bilo je meni čudno od početka al kad mi je majku lako zeznuti šta da se radi, a sad nema šanse da ga vratim pokloniću ga nekome, pa uzeti onaj kao prošli što sam imao od jedno 100-120 litara.Svaka škola se plaća.

Nikola ovo što sad pišem sam hteo u drugom postu napisati al nisam mogao da editujem sad jel forum takav da neda edit ili ja ne umijem ne znam, pošto na druge forume lako edijutem postove kad pogrešim, izvini na cimanju brate i hvala ti još jednom.
n1kolaola
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Mar 10, 2014 10:09 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

nema na cemu, tu smo da se pomazemo Smile
vorens
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 03 Apr 2012

PorukaPoslao: Pon Mar 10, 2014 10:41 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

moze neka slika tog akvarijuma sa pregradama??
Volkodav
Akvarista

PorukaPoslao: Uto Mar 11, 2014 12:03 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Može vorens brate sinoć su bili planirani da se postave al Nokia Lumia neće ni preko blututa ni preko lan kabla ni preko skajpa da prebači na moj PC.Evo ovog momenta ću sve slikati fotoaparatom i postaviti ovde da vidiš.

Nikola brate imam još dva pitanja, kad se meri ribica da li se računa glava i peraja ili samo tijelo, pošto nigde nisam pročitao kako se ribica tačno mjeri, drugo je da li muljari i staklari se računaju u vodi pošto prodavac ovde što je kaže da NE samo ih ne treba previše prenatrpati, inače mi kaže to su ribe dna i one ne smetaju ostalim ribicama?
n1kolaola
Akvarista

PorukaPoslao: Uto Mar 11, 2014 12:08 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ribica se meri cela, i da naravno da se ''racunaju'', ne smetaju ostalim ribicama tu ima malo istine, ali one kao i ostale takodje prljaju vodu i dovode do povecavanje nekih supstanci u vodi koje su stetne....

u svemu treba biti umeren
Volkodav
Akvarista

PorukaPoslao: Uto Mar 11, 2014 12:18 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Evo i slika čisto da se vide te pregrade, nisam mogao i staklo ovo zaštitno skidati al sigurno ćete vi iskusniji znati o čemu se radi.

Ova prva slika tu se vide dvije pregrade da krenemo sa desne strane, u desnu stranu nalazi se motorna pumpa, dok u sredinu se nalaze bio bal kugle, aktivni ugalj, kvarcne perle i vata.
Image

Sa lijeve strane ispod vazdušne pumpe nalazi se grejač
Image

Slikaću sve što vas interesuje samo kažite jer sa aparatom ide kao podmazano.
n1kolaola
Akvarista

PorukaPoslao: Uto Mar 11, 2014 12:20 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

sslikaj jednu celog spreda i odozgo i napisi dimenzije akvarijuma
Volkodav
Akvarista

PorukaPoslao: Uto Mar 11, 2014 12:24 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Nikola još jednom hvala jer ninajednom drugom forumu kad sam tražio odgovore na neke druge teme nevezano za akvarijume nisam brže dobijao nego ovde, svaka čast Bravo

Ma ja sam čisto ovako radi reda stavio 4 ribice(skalar,borac,staklar,muljar) u ovaj akvarijum dok ne nabavim novi a vrlo brzo ću, uglavnom bilo je meni čudno od početka da nešto nije u redu kad sam kod druga vidio akvarijum od 60l i ovaj moj to su bila dva Svijeta, al kako mojoj majci dok je kupovala to objasniti još bez mog znanja, šta će nema ona pojma o tome.
Volkodav
Akvarista

PorukaPoslao: Uto Mar 11, 2014 12:29 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Evo slika s preda, slikao sam samo do nivoa vode, ovo gore je crni poklopac na koji stoji neonka i vazdušna pumpa.

Image

Evo i celi odozgo.

Image
Volkodav
Akvarista

PorukaPoslao: Uto Mar 11, 2014 12:35 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Dimenzije cijelog akvarijuma su 46 dužina, 33 širina i 39 visina.
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Filteri i pumpe za akvarijum ilijaucz Akvarijumi 0 Uto Dec 03, 2024 5:11 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Akvarijum bolni pocetak! bogida Akvarijumi 0 Čet Okt 10, 2024 8:11 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Akvarijum bolni pocetak! bogida Akvarijumi 0 Čet Okt 10, 2024 6:55 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Manji akvarijum (20l) Likann17 Početak u akvaristici 0 Čet Apr 18, 2024 11:31 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Biljke za Južnoamerički biotop akvarijum BlackRaven Biljke 0 Sre Apr 10, 2024 10:44 am Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Vaš Sajt  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker