Autor |
Poruka |
Maskulin
Akvarista
Registrovan: 27 Mar 2014
|
..dok sam bio u ribolovu pronasao sam dio korijena nekog drveta,pretpostavljem da je vrba,kompletno prirodno obradjen znaci vremenom ga je voda ogulila,oprala i zaoblila ostre krajeve! Kako je nivo rijeke opao tako je i korijen ostao na suvom i totalno se osusio! Evo ga a terasi opran i potopljen u kadi,a moje pitanje je dal treba kad se korijen 'napije' vode I DA SE OTKUVA il moze odmah u akvarijum!? |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
riba1990
Akvarista
Registrovan: 14 Feb 2014
|
|
|
|
plavsic88
Koristan akvarista
Registrovan: 25 Feb 2012
|
to je tvoj izbor,ja recimo nemam gde da potapam panjeve zbog njihove velicine,a pogotovo da ih prokuvavam,pa ih samo lepo isperem,opcistim,i onda dobrano istusiram vrelom vodom,pa onda u akvarijumu pripomognem nekim kamenom i slicno... |
|
|
|
|
Maskulin
Akvarista
|
..zahvaljujem na odgovorima,ja sam ga potopio pa cu vidjet za par dana dal ce da tone,istusirat cu ga vrelom vodom a onda nek ide u akvarijum pa sta mu bog da |
|
|
|
|
Crazy Serbian
Akvarista
Registrovan: 28 Mar 2014
|
Ja zivim u stanu i nisam imao gde da pripremim moje drvo za akvarijum ocistio ga tankim nozem zavrnuo kroz keramicku plocicu koju sam podbio pod pesak i stavio kamen preko da ga drzi vodu u akvarijumu tretirao sa starim receptom so i hipermangan posle par dana se pojavila kao plesni po drvetu --- ancistrusi su to ocistili i sad je sve ok |
|
|
|
|
HORUS
Koristan akvarista
Opomene: 2
Registrovan: 21 Avg 2012
|
Maskulin, ja bih ti preporučio da ga ''okupaš'' u blagom rastvoru hipermangana. Tako ćeš izvršiti bolju dezinfekciju. |
|
|
|
|
monte
Akvarista
Registrovan: 26 Jul 2013
|
Ovo sto kaze Horus, ili samo u vreloj vodi potapati (polivati) u kadi. |
|
|
|
|
Maskulin
Akvarista
|
..a koliko otprilike treba da stoji potopljeno da bi i samo pocelo da tone, evo 3 dana je pod vodom al i dalje isplivava!? |
|
|
|
|
gotika
Akvarista
Registrovan: 14 Feb 2012
|
budi strpljiv treba mu vremena a koliko dugo to niko nece moci da ti odgovori! |
|
|
|
|
monte
Akvarista
Registrovan: 26 Jul 2013
|
zakaci neki kamen za njega pa ga potopi, moze da potraje dok se ne natopi vodom |
|
|
|
|
HORUS
Koristan akvarista
Opomene: 2
Registrovan: 21 Avg 2012
|
Zavisi koje drvo je u pitanju. Vrbi je potreban duži period. Kakvo je drvo po težini? |
|
|
|
|
Maskulin
Akvarista
|
..drvo je totalno suvo i lagano skoro kao stiropor! |
|
|
|