Autor |
Poruka |
pljevljak
Akvarista
Registrovan: 01 Maj 2014
|
Pozdrav svima, ja sam novi clan sajta , a I u akvaristici sam prilicno nov. da ne duzim, danas sam kupio ribicu u pet shopu, prodavac mi je rekao da je to koi saran, kad sam dosao kuci prelistao sam neke stranice I ribica me ne podsjeca na tu vrstu, duga je oko 5 cm zlatno zute je boje sa crnim tackama po tijelu, dok sam citao po netu svugdje sam nalazio da su koi sarani stanovnici mini jezera itd. e tu je sad problem. imam akvarijum od 40 l I imam u njemu 4 crna molija, 2 cistaca, malu zlatnu ribicu I 2 tetre ( ja mislim da su tetre ali nisam 100% siguram) u planu je novi akvarijum koji bih stavio na sank I koji bi bio velicine: duzina 120cm sirine 30 cm I visine 40 cm. Opremam stan pa nisamm trenutno u mogucnosti da ga napravim, bice za jedno 2 mjeseca . Od pratece opreme imam sve, pumpicu sundjer itd. Podloga je crno bijela rizla granulacije 4 mm. |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Coa'
Akvarista
Opomene: 2
Registrovan: 29 Mar 2014
|
Dobrodosao , ne razumijem se u sarane, ali zmam da ne bi trebao drzaari hladnovodne (saran i zlatna ribica ) i toplovodne (moli, tetre..) zajedno. Moze koja slika sarana? |
|
|
|
|
jecham
Akvarista
Registrovan: 05 Feb 2011
|
nece biti saranu i zlatnoj problem na 25 stepeni. Veci problem je velicina tog akvarijuma.
KOI od 5cm bi trebao da ima brkove oko usta. |
|
|
|
|
pljevljak
Akvarista
|
problem je sto nema brkove na tabletu sam poslacu vam sjutra sliku. |
|
|
|
|
Nigros
Akvarista
Registrovan: 28 Feb 2010
|
Koi ima usta na dole i dva brčića, obična zlatna ribica (C. auratus) ima usta prema gore i nema brčiće, najlakša razlika za uočiti.
Koi je ista vrsta kao domaći šaran i raste oko 1 m, nije riba za držanje u akvarijumima. |
|
|
|
|
pljevljak
Akvarista
|
da, koi saran je.. pa sta cu sad ja sa njim ako nije za akvarijuma vrsta? da ga pustim u rijeku... |
|
|
|
|
Laki
Urednik
Registrovan: 14 Jan 2014
|
daj ga nekom ko ima bastensku fontanu ili ti kucno jezerce ..koristni su i preporucuje se za male bastenske potoke ili fontane jer unistavaju jaja i larve komaraca |
|
|
|
|
pljevljak
Akvarista
|
Problem je sto ga nemam kome dati... |
|
|
|
|
Djopa
Akvarista
Registrovan: 26 Dec 2013
|
Oglasi se na poklanjam javice ti se sigurno neko, ili se odmah javi clanu Drina bb, covek ima bazen u dvoristu, i uslove za sarana koje ti nemas u akvarijumu. |
|
|
|
|
Salvatoree
Akvarista
Registrovan: 30 Jun 2012
|
Nisi trebao da kupujes po preporuci prodavca nego da citas sto vise pa onda da kupujes, sad je mozda mali ali uskoro ces mozi na rostilj da ga bacis koliko ce porasti, jako prlja i NIJE ZA AKVARIJUME! E sad hladnovodna je ribica i zato se stavlja u razna vrtna jezerca i fontane tome slicno, tako da poloni ribicu nekom pa vidi sta ti se svidja od ribica citaj o njima koliko narastu, u kojim vodama zive, temperatura, ponasanje, da l su agresivne ili ne, pitaj ovde sta ti nije jasno. Uzdravlje |
|
|
|
|
|