Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Iwagumi nano 10L Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
srki.acs
Akvarista

Registrovan: 29 Mar 2012

PorukaPoslao: Čet Maj 08, 2014 10:52 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Dimenzije su: D20xŠ20xV25cm
Podloga Substral tera magma, mrezica pa crni recni pesak 3-4mm

Rasveta:
Led diode: 6 traka po 6 led dioda

Filter:
Pvc cev,
potapajuca pumpa Jebao AP-300 na netu kazu 100-150Lh
Filter masa odozgo na dole: bio sundjer, perlon vata, bio kugle, mrezica, perlon vata.

Zivi svet:
Kozice i barski puzevi

Od biljaka:
Hydrocotyle dissecta
Hemianthus micranthemoides
Hydrocotyle verticilata
Pogostemon helferi
Riccia fluitans
i jos jedna u prednjem desnom uglu al ne znam kako se zove Laughing

Image

Image

Image

DIY drop checker od plasticne epruvete Laughing
Image

DIY difuzor od seta za infuziju Laughing
Image

Image

DIY hauba od lexana!
Malo slika kako to moze da se uradi Laughing
Image

Image

Image

Image

Image

Image

DIY CO2 spakovan u nutrafin co2 bocu, + flasica 0.5
Unutar boce ima merka dokle ide secer i dokle ide voda tako da ne znam koliko tacno sam stavio secera Laughing Laughing
ali suvog kvasca sam stavio 2g (ispostavilo se da je mnogo jer sam za 5-6 sati dosao do zute na drop ch.) Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Image
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Čet Maj 08, 2014 10:52 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

nikouro
Urednik
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010

PorukaPoslao: Čet Maj 08, 2014 11:33 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Imas neka originalna resenja. Svidja mi se Smile
Akvarijum za sada izgleda prelepo. Praticemo stanje i desavanja.
Djopa
Akvarista

Registrovan: 26 Dec 2013

PorukaPoslao: Pet Maj 09, 2014 12:37 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Koje led trake si koristio?
srki.acs
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Maj 09, 2014 9:16 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

nikouro ::
Imas neka originalna resenja. Svidja mi se Smile

Hvala!
Izgleda da mi je to budzenje urodjena mana ide mi od ruke Laughing

Djopa ::
Koje led trake si koristio?

??? Trake koje sam ja koristio daju samo belu svetlost tipa kao stedljive sijalice, stvarno ne znam koje su Laughing
lma trake koje imaju vise boja ali one daju zutu umesto bele boje.
Salvatoree
Akvarista

Registrovan: 30 Jun 2012

PorukaPoslao: Pet Maj 09, 2014 9:33 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Nadam se da neko nije ostao bez infuzije zboh CO2 heheheh salim se, lepo izgleda svidjami se sve bikvalno, od skejpa, rasvete, opreme sve je ;epo odradjeno, slikaj malo taj zivi svet koje kozice imas? Very Happy
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autoraYahoo Messenger
chikavili
Koristan akvarista

Registrovan: 10 Sep 2012

PorukaPoslao: Pet Maj 09, 2014 11:00 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Fino si ti ovo skockao. Sto rece nikouro, neka originalna resenja, deluju vrlo upotrebljiva.
srki.acs
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Maj 09, 2014 11:00 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Salvatoree ::
Nadam se da neko nije ostao bez infuzije zboh CO2 heheheh salim se, lepo izgleda svidjami se sve bikvalno, od skejpa, rasvete, opreme sve je ;epo odradjeno, slikaj malo taj zivi svet koje kozice imas? Very Happy

-Mislim da sam u kraju izazvao blagu nestasicu kompleta za infuziju Laughing Laughing

-Hvala trudio sam se!
To je treca postavka u nekih mesec dana, taman postavim kamenje posadim biljke i za dva dana provalim da to nije to, izvucem jedan kamen a brdasce se sruci Shocked Shocked pa moram ponovo da bockam HM Crying or Very sad i tako dva puta Laughing Laughing
Ovo je treca sreca tako da ne diram nista!
Bar se nadam Confused

-Slikao sam kozice ali nisam stigao da okacim slike, ako stignem veceras kacim i to.
srki.acs
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Maj 09, 2014 11:59 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

U aq biljke rastu ok, ali sam hteo da imaju i Co2 Laughing
E sad u vezi Co2 pitao sam za recept u temi "Uradi sam\Co2" ali nisam dobio odgovor pa pitam ponovo.
Znaci ako neko zna i "ima iskustva" u DIY varijanti koja bi merka secera i kvasca isla na ovu kolicinu vode???
Ili da me "iskusni akvaristi" odgovore od te solucije jer smatraju da nije potrebno dodavati Co2 u tom aq.
Pod "iskusnim akvaristom" mislim na nekog ko ima aq slicnih dimenzija i koristi Co2 ili ne koristi i misli da i ja to ne treba da koristim unapred hvala!
Ne zelim da napravim neku glupost koja ce da me kosta tih kozica u aq jer sam ja hteo i tu da imam Co2 Laughing
nesa69
Urednik
Urednik

Registrovan: 01 Feb 2013

PorukaPoslao: Pet Maj 09, 2014 1:03 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Evo ja sam zbunjen Smile Sve doktorski, prelepo skockano, svetlo majstorski (mislim da su ti neke 3528, one što imaš po 3 blizu, valjda 300 komada u metru ne znam koja je snaga i 5050 one što su udaljenije, te su valjda 150 komada/metar i oko 7w/metru, nisam baš 100% siguran, ali hvala ti još jednom za savete oko led-a).
Ali podloga 3-4 mm Smile Tanko majstore, tanko Smile
Zanima me pošto imam kocku 35x35 cm za kozice i spajam sa već postoječim trokomornim kako si rešio usis u filter. Čini mi se da na slici vidim sunđer dole ali bolje da proverim. Hvala.
srki.acs
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Maj 09, 2014 1:59 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

nesa69 ::
Evo ja sam zbunjen Smile Sve doktorski, prelepo skockano, svetlo majstorski (mislim da su ti neke 3528, one što imaš po 3 blizu, valjda 300 komada u metru ne znam koja je snaga i 5050 one što su udaljenije, te su valjda 150 komada/metar i oko 7w/metru, nisam baš 100% siguran, ali hvala ti još jednom za savete oko led-a).
Ali podloga 3-4 mm Smile Tanko majstore, tanko Smile
Zanima me pošto imam kocku 35x35 cm za kozice i spajam sa već postoječim trokomornim kako si rešio usis u filter. Čini mi se da na slici vidim sunđer dole ali bolje da proverim. Hvala.

Hvala! Laughing

-Sto se tice led trake tu ima samo jedna vrsta koja je isecena na tu duzinu, ne znam da li pise na njima neka oznaka ali pogledacu.

-Za savete nema na cemu u svako doba Laughing

-Moja greska za podlogu,
3-4mm je granulacija zaboravi da napisem Laughing
Substral tera magma oko 0.5cm
U prednjem delu podloge (peska) ima oko 3-4cm a u zadnje sigurno do 10cm Laughing

-Usis u filter sam resio sa prelivnom cevi a na dno cevke sam stavio kocku bio sindjera da male kozice ne bi prosle u filter, sto i tebi preporucujem ako imas prelivnu cev za taj aq. Cev ubaci do pola sundjera da ima vecu povrsinu koja usisava (teze ce da se zapusi sundjer)
nesa69
Urednik
Urednik

Registrovan: 01 Feb 2013

PorukaPoslao: Pet Maj 09, 2014 2:32 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Uradićemo to Smile
Ona braonkasta u sredini, duplo kraća, 6 dioda, osim ako nije neki rgb za mesečinu.
srki.acs
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Maj 09, 2014 2:49 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

nesa69 ::
Ona braonkasta u sredini, duplo kraća, 6 dioda, osim ako nije neki rgb za mesečinu.

Upravo to Laughing ona je rgb za mesecinu ali nisam je koristio stavljena je cisto da je imam, tako da nju sam i zaboravio da spomenem Laughing desava se ccc..
srki.acs
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Maj 09, 2014 10:43 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Danijel Jovanovic
Akvarista

Registrovan: 31 Dec 2013

PorukaPoslao: Sub Maj 10, 2014 1:21 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Prelepo Smile Very Happy
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
Salvatoree
Akvarista

Registrovan: 30 Jun 2012

PorukaPoslao: Sub Maj 10, 2014 8:13 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ovo ti je ramshorn puz, nek me neko ispravim ako gresim mislim da ramshorn nije isto sto i barski puz? Very Happy
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autoraYahoo Messenger
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Nano cube ideja, upomoć Nerd Početak u akvaristici 26 Uto Avg 15, 2023 7:34 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Mali akvarijum NANO TANK Kacica Početak u akvaristici 11 Sre Mar 15, 2023 5:55 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka King Kong iwagumi m.vlacina Akvarijumi 12 Čet Apr 15, 2021 10:33 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Nano reef - početak sage Mixerlo Morski Akvarijumi 48 Sre Jan 15, 2020 4:18 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Nano reef LazarZ1 Morski Akvarijumi 10 Ned Dec 29, 2019 2:00 am Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Vaš Sajt  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker