Autor |
Poruka |
srki.acs
Akvarista
Registrovan: 29 Mar 2012
|
Dimenzije su: D20xŠ20xV25cm
Podloga Substral tera magma, mrezica pa crni recni pesak 3-4mm
Rasveta:
Led diode: 6 traka po 6 led dioda
Filter:
Pvc cev,
potapajuca pumpa Jebao AP-300 na netu kazu 100-150Lh
Filter masa odozgo na dole: bio sundjer, perlon vata, bio kugle, mrezica, perlon vata.
Zivi svet:
Kozice i barski puzevi
Od biljaka:
Hydrocotyle dissecta
Hemianthus micranthemoides
Hydrocotyle verticilata
Pogostemon helferi
Riccia fluitans
i jos jedna u prednjem desnom uglu al ne znam kako se zove
DIY drop checker od plasticne epruvete
DIY difuzor od seta za infuziju
DIY hauba od lexana!
Malo slika kako to moze da se uradi
DIY CO2 spakovan u nutrafin co2 bocu, + flasica 0.5
Unutar boce ima merka dokle ide secer i dokle ide voda tako da ne znam koliko tacno sam stavio secera
ali suvog kvasca sam stavio 2g (ispostavilo se da je mnogo jer sam za 5-6 sati dosao do zute na drop ch.)
|
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
nikouro
Urednik
Registrovan: 14 Feb 2010
|
Imas neka originalna resenja. Svidja mi se
Akvarijum za sada izgleda prelepo. Praticemo stanje i desavanja. |
|
|
|
|
Djopa
Akvarista
Registrovan: 26 Dec 2013
|
Koje led trake si koristio? |
|
|
|
|
srki.acs
Akvarista
|
nikouro :: |
Imas neka originalna resenja. Svidja mi se |
Hvala!
Izgleda da mi je to budzenje urodjena mana ide mi od ruke
Djopa :: |
Koje led trake si koristio? |
??? Trake koje sam ja koristio daju samo belu svetlost tipa kao stedljive sijalice, stvarno ne znam koje su
lma trake koje imaju vise boja ali one daju zutu umesto bele boje. |
|
|
|
|
Salvatoree
Akvarista
Registrovan: 30 Jun 2012
|
Nadam se da neko nije ostao bez infuzije zboh CO2 heheheh salim se, lepo izgleda svidjami se sve bikvalno, od skejpa, rasvete, opreme sve je ;epo odradjeno, slikaj malo taj zivi svet koje kozice imas? |
|
|
|
|
chikavili
Koristan akvarista
Registrovan: 10 Sep 2012
|
Fino si ti ovo skockao. Sto rece nikouro, neka originalna resenja, deluju vrlo upotrebljiva. |
|
|
|
|
srki.acs
Akvarista
|
Salvatoree :: |
Nadam se da neko nije ostao bez infuzije zboh CO2 heheheh salim se, lepo izgleda svidjami se sve bikvalno, od skejpa, rasvete, opreme sve je ;epo odradjeno, slikaj malo taj zivi svet koje kozice imas? |
-Mislim da sam u kraju izazvao blagu nestasicu kompleta za infuziju
-Hvala trudio sam se!
To je treca postavka u nekih mesec dana, taman postavim kamenje posadim biljke i za dva dana provalim da to nije to, izvucem jedan kamen a brdasce se sruci pa moram ponovo da bockam HM i tako dva puta
Ovo je treca sreca tako da ne diram nista!
Bar se nadam
-Slikao sam kozice ali nisam stigao da okacim slike, ako stignem veceras kacim i to. |
|
|
|
|
srki.acs
Akvarista
|
U aq biljke rastu ok, ali sam hteo da imaju i Co2
E sad u vezi Co2 pitao sam za recept u temi "Uradi sam\Co2" ali nisam dobio odgovor pa pitam ponovo.
Znaci ako neko zna i "ima iskustva" u DIY varijanti koja bi merka secera i kvasca isla na ovu kolicinu vode???
Ili da me "iskusni akvaristi" odgovore od te solucije jer smatraju da nije potrebno dodavati Co2 u tom aq.
Pod "iskusnim akvaristom" mislim na nekog ko ima aq slicnih dimenzija i koristi Co2 ili ne koristi i misli da i ja to ne treba da koristim unapred hvala!
Ne zelim da napravim neku glupost koja ce da me kosta tih kozica u aq jer sam ja hteo i tu da imam Co2 |
|
|
|
|
nesa69
Urednik
Registrovan: 01 Feb 2013
|
Evo ja sam zbunjen Sve doktorski, prelepo skockano, svetlo majstorski (mislim da su ti neke 3528, one što imaš po 3 blizu, valjda 300 komada u metru ne znam koja je snaga i 5050 one što su udaljenije, te su valjda 150 komada/metar i oko 7w/metru, nisam baš 100% siguran, ali hvala ti još jednom za savete oko led-a).
Ali podloga 3-4 mm Tanko majstore, tanko
Zanima me pošto imam kocku 35x35 cm za kozice i spajam sa već postoječim trokomornim kako si rešio usis u filter. Čini mi se da na slici vidim sunđer dole ali bolje da proverim. Hvala. |
|
|
|
|
srki.acs
Akvarista
|
nesa69 :: |
Evo ja sam zbunjen Sve doktorski, prelepo skockano, svetlo majstorski (mislim da su ti neke 3528, one što imaš po 3 blizu, valjda 300 komada u metru ne znam koja je snaga i 5050 one što su udaljenije, te su valjda 150 komada/metar i oko 7w/metru, nisam baš 100% siguran, ali hvala ti još jednom za savete oko led-a).
Ali podloga 3-4 mm Tanko majstore, tanko
Zanima me pošto imam kocku 35x35 cm za kozice i spajam sa već postoječim trokomornim kako si rešio usis u filter. Čini mi se da na slici vidim sunđer dole ali bolje da proverim. Hvala. |
Hvala!
-Sto se tice led trake tu ima samo jedna vrsta koja je isecena na tu duzinu, ne znam da li pise na njima neka oznaka ali pogledacu.
-Za savete nema na cemu u svako doba
-Moja greska za podlogu,
3-4mm je granulacija zaboravi da napisem
Substral tera magma oko 0.5cm
U prednjem delu podloge (peska) ima oko 3-4cm a u zadnje sigurno do 10cm
-Usis u filter sam resio sa prelivnom cevi a na dno cevke sam stavio kocku bio sindjera da male kozice ne bi prosle u filter, sto i tebi preporucujem ako imas prelivnu cev za taj aq. Cev ubaci do pola sundjera da ima vecu povrsinu koja usisava (teze ce da se zapusi sundjer) |
|
|
|
|
nesa69
Urednik
Registrovan: 01 Feb 2013
|
Uradićemo to
Ona braonkasta u sredini, duplo kraća, 6 dioda, osim ako nije neki rgb za mesečinu. |
|
|
|
|
srki.acs
Akvarista
|
nesa69 :: |
Ona braonkasta u sredini, duplo kraća, 6 dioda, osim ako nije neki rgb za mesečinu. |
Upravo to ona je rgb za mesecinu ali nisam je koristio stavljena je cisto da je imam, tako da nju sam i zaboravio da spomenem desava se ccc.. |
|
|
|
|
srki.acs
Akvarista
|
|
|
|
Danijel Jovanovic
Akvarista
Registrovan: 31 Dec 2013
|
Prelepo |
|
|
|
|
Salvatoree
Akvarista
Registrovan: 30 Jun 2012
|
Ovo ti je ramshorn puz, nek me neko ispravim ako gresim mislim da ramshorn nije isto sto i barski puz? |
|
|
|
|
|