Autor |
Poruka |
Ktitor
Akvarista
Registrovan: 02 Dec 2014
Poruke: 10
Lokacija: Batajnica
|
Nešto sam čitao da DIY sistem radi dosta duže sa vinskim umesto običnim kvascem, iz razloga što su kulture vinskog kvasca dosta otpornije na alkohol koji se stvara prilikom vrenja i koji na kraju ubije kulture kvasca. Ima li neko praktična iskustva i zna li gde se može takav kvasac nabaviti ako valja uopšte? |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Zhorz
Akvarista
Opomene: 1
Registrovan: 15 Sep 2012
Poruke: 907
Lokacija: Beograd, Karaburma
|
mmmm prakticno za upotrebu u AQ tj pravljenje CO2 sa vinskim kvascem nemam, ali znam da se ubacuje u procesu vrenja grozdja(da ubije bakterije) i da se ubacuje dosta kolicinski vise kada su topli dani jel ispusta sumpor.......ja bih tu i stao sa daljom pricom o ubacivanju u AQ....... |
|
|
|
|
|
|
|