Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Nivo u otvorenom akvarijumu Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
nesa69
Urednik
Urednik

Registrovan: 01 Feb 2013

PorukaPoslao: Uto Dec 23, 2014 8:14 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pošto već u par tema ima najava otvorenih akvarijuma i problem sa dolivanjem vode.
Meni takođe je to skoro svakodnevno nivelisnje kod kornjače.
Upravo je u fazi eksperimenta, još mi je malo kačenje problem jer imam oko 7 cm do ivice stakla.

Uglavnom kralj DIY je odradio:

Link

Ako ima neko neku bolju ideju neka a da nije XX litara posuda, neka uslika, meni je bukvalno isto kao na snimku.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Uto Dec 23, 2014 8:14 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

jovica
Urednik
Urednik

Registrovan: 13 Maj 2012

PorukaPoslao: Uto Dec 23, 2014 8:19 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ko je cuvao pilice, zna da na ovom principu funkcionisu pojilice za tovne pilice! Laughing
Interesantna ideja zaista. Bravo
Blue
Urednik
Urednik

Registrovan: 21 Jul 2009

PorukaPoslao: Uto Dec 23, 2014 8:50 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

A na sta ce da lici akvarijum ako iz njega strci plasticna flasa? Smile
Iskreno, na par dana po bokal vode nije nikakav problem.
nesa69
Urednik
Urednik

PorukaPoslao: Uto Dec 23, 2014 9:09 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pa imaš i kupovne pojilice za kuniće, hrčke ... Može i nešto kultivisanije, tek sam počeo da kopam po kući kad stignem.
Meni stoji iza sobo over tank armature pa se ni ne vidi.
Prednost u osnovi je što ima isti nivo vode non stop i nema one linje kamenca od 1-3 cm u zavisnosti koliko sam pedantan sa pola bokala Smile
Fricky`88
Akvarista

Registrovan: 29 Avg 2010

PorukaPoslao: Uto Dec 23, 2014 10:12 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ako je neki veci aq u pitanju moze da se resi sa povezivanjem na vodu iz vodovoda pa preko elektroventila da se kontrolise punjenje. Naravno neko bi odma pitao sts ce da kontrolise ventil... moze da se postavi sonda ili cak primitivan sistem sa plovkom...
nesa69
Urednik
Urednik

PorukaPoslao: Uto Dec 23, 2014 10:39 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Jeste, može i ta varijanta ali onda moraju da se vuku cevi po kući. Nije inače ni komplikovana, ni jedna ni druga koju si pomenuo, mehanizam vodokotlića sam video da se uveliko koristi ali u lokalima uglavnom. U stanu nemam nameru da provlačim cevi.
Ovo je više neko ubodi i napuni kad se isprazni rešenje. Tek sam počeo da sređujem taj čošak kod kornjače i to kad uhvatim vremena da malo odmorim glavu. Nešto mrsim da upakujem i grejač i puzavicu i keramiku i dopunjavanje ... i želim da sve bude u akvarijumu. Ume ona da preturi i kamenčinu, iz tih razloga.
Nikolac
Akvarista

Registrovan: 08 Apr 2014

PorukaPoslao: Ned Dec 28, 2014 6:15 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Joey stvarno ima resenje za sve u akvarijumu ali bi morao na popravni iz estetike. Sve sto napravi jeste jeftino i sluzi ali ko zeli da mu akvarijum bude pun nekih plasticnih boca itd. Njegovi akvarijumi ne lice ni na sta, sve radi ali izgled 0. Mislim da je bolje skupiti pare pa odraditi ovo sa sondom i pumpom nego unakaziti akvarijum. U krajnjem slucaju bokal resava dolivanje a zilet liniju od kamenca.
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Optimalan broj japanki u akvarijumu draganO Početak u akvaristici 0 Čet Okt 24, 2024 2:58 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Dve rasvete na jednom akvarijumu? Maridza Rasveta 2 Čet Jul 20, 2023 8:51 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Rasveta u akvarijumu 80*50*45 Valerija Rasveta 5 Ned Sep 12, 2021 4:40 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Letnje vreme, 30 stepeni u akvarijumu... Nikollo Ribe 2 Čet Jun 24, 2021 9:30 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Cijanobakterija u novom akvarijumu StefanPN Alge 0 Čet Mar 25, 2021 7:39 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Vaš Sajt  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker