Autor |
Poruka |
drinabb
Akvarista
Registrovan: 23 Maj 2013
|
Ima ih nekoliko ali koliko sam primetio svi su oko ulaza u filter. Njisu se kad neka riba prodje pored njih. Meni ovo lici na one morske zivuljke ali ne znam da li je opasno ili manje opasno
Slucajno sam ih primetio. ima malih ali ova je ponajveca oko 1cm se izduzi pa se skupi na 3mm
|
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
drinabb
Akvarista
|
Tek kad sam okacio sliku ovde primetih jaje od helena na steni sa leve strane |
|
|
|
|
Looniz
Akvarista
Registrovan: 08 Dec 2012
|
To sto imas je hydra. Nije opasna po zivi svet, ribe sa vecim ustima ce pojesti. |
|
|
|
|
Maxy xD
Akvarista
Registrovan: 26 Avg 2014
|
Nije opasno uopste, ali interesuje me kako si uspeo da ga stvoris. |
|
|
|
|
drinabb
Akvarista
|
UH Laknulo mi da nije opasna jer ima malih helena i vega po akva pa ako bi morao cistiti nastao bi haos. Riba sa velikim ustima sem algara nemam. Moracu ubaciti neku
E sad kako se stvorilo nemam pojma. Tu mi prolazi voda koja ide u filter , bas preko tih stena a i hranu im dajem u blizini tako da predpostavlajm od svega po malo |
|
|
|
|
drinabb
Akvarista
|
Evo ih jos dve skupljene
|
|
|
|
|
jovica
Urednik
Registrovan: 13 Maj 2012
|
looniz, i ti si bese imao hidru ranije?
Ubaci moliku neku, blek moli recimo, one su ti kljucare stare. Kljucaju iz radoznalosti, jedu sve sem kamenja! |
|
|
|
|
Looniz
Akvarista
|
Jesam, ja sam ubacio 2 silver moly i borca, od Hydre nije ostalo ni h Zato sam ga i savetovao za ribe sa velikim ustima, proverena varijanta |
|
|
|
|
corvus
Akvarista
Registrovan: 23 Okt 2013
|
ja bih ovo cuvao,deluje mi interesantno ,,obozavam ovakva mala stvorenja ,,, |
|
|
|
|
drinabb
Akvarista
|
Ove hidre ladno setaju, pomeraju se. |
|
|
|
|
Looniz
Akvarista
|
Pa naravno, ziva bica
Kad su se pojavile kod mene, trazio sam i nasao dosta informacija o njima, i jedna od njih je da se nastanjuju u idealnim i cistim akvarijumima. Ako hoces da ih se resis, treba drasticno smanjiti hranjenje riba, jer ce se munjevitom brzinom hydra mnoziti. Tako da u narednom periodu hrani ribe vise puta po manje hrane, kako ne bi nista ostajalo posle riba.
Takodje vole svetlo, smanji rasvetu na neko vreme, ili, jedan od varijanti istrebljenja je - postaviti sijalicu pored bocnog stakla, a u sam akvarijum nasloniti drugo parce stakla na tu bocni stranu. Zatamniti ceo akvarijum, tako da svetlost ide samo od tog bocog stakla. Ostaviti na jedan dan i posle izvaditi to staklo iz akvarijuma, na kom se nakupila hydra |
|
|
|
|
corvus
Akvarista
Registrovan: 23 Okt 2013
|
inace hidre su predatori hrane se zivom hranom mogu biti opasne po mladj ribica ,mada uglavnom se hrane manim mikro organizmima ,,, koliko kontam vole cistu vodu .. |
|
|
|
|
Looniz
Akvarista
|
Da, zaboravih da dodam, za vece ribe od 3-4cm nije opasna, ali za malce ukoliko imas jeste. Hydra ima otrov u svojim kracima tako da malci kad prodju pored hydre budu opeceni, a posle i uhvaceni.
Evo i slike malca, t.j. to sto je od njega ostalo.
|
|
|
|
|
drinabb
Akvarista
|
Au pa ja mislio da ih ostavim malo, reko neka ih i ona su ziva bica. Sutra ulece borac i blekovi
Nema malaca ali ima kozica. nedavno se izmrestili kribovi tu ali vise nisu tako mali.
Voda da mi je za pohvalu i nije bas. Nisam je dirao dosta dugo vremena. Malo zutne,sobila je bojicu.
Zamenio sam ove nedelje jedan deo ali nisam odavno nista pipao.
Hvala na informacijama, ipak volim ribice vise |
|
|
|
|
Maxy xD
Akvarista
Registrovan: 26 Avg 2014
|
Ja sam dosta toga citao o njima, i nasao sam podatak ne znam na kom sajtu da su skroz bezopasne.
Cak i za male organizme, ali ovo sto sam video ponistava svaku pomisao na to. |
|
|
|
|
|