Autor |
Poruka |
Coa'
Akvarista

Opomene: 2
Registrovan: 29 Mar 2014
|
pozdrav, imam akavrijum 40l i za rasvetu jednu obicnu neonku. Ali svetlo u akvarijumu nekako vuce na zuto sto mi se ne svidja. Koja bi neonka trebala da postigne onaj beli spektar ? kakva se rasveta koristi uopste u akvaristici koje neonke ? Unaprijed Hvala  |
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Coa'
Akvarista

|
evo slika, i neonka je 12W
 |
|
|
   |
 |
VusaBEJBE
Akvarista

Registrovan: 10 Nov 2014
|
Jel ti to akvarijum stoji na krpi? |
|
|
   |
 |
DevilFish
Akvarista

Registrovan: 18 Feb 2013
|
12w je definitivno premalo za taj akv, mislim da ti treba barem 3x toliko.
Inace, ako ti je ta biljka u sredini paprat, ne mogu da vidim da li je zakacena za kamen ili je u podlozi? Ako je u podlozi pocece da propada. |
|
|
   |
 |
Coa'
Akvarista

|
Da stavio sam krpu na policu ispod akavrijuma, je li nevalja? Na koju biljku mislis u sredini ova smedja u sammom centru je kriptikorina a ova 4 pelcera pored nje je Rotala rotundifolia, nijedna nije zakacena za kamen.. |
|
|
   |
 |
DevilFish
Akvarista

Registrovan: 18 Feb 2013
|
Trebao si stiropor da stavis, od krpe nemas vajde a pritisak je veliki.
Ako je kripta onda nista, ucinila mi se kao neka paprat  |
|
|
   |
 |
Coa'
Akvarista

|
Ok hvala, znaci samo da povecam rasvetu ? |
|
|
   |
 |
Coa'
Akvarista

|
E da kupio sam puza amazonca prije neka dva meseca i sad sam odjednom nasao 2 male bebe puzica je li ih trebam izdvojiti ili nesto, trebam ih necium posebno hraniti ? |
|
|
   |
 |
VusaBEJBE
Akvarista

Registrovan: 10 Nov 2014
|
Koliko vidim nije brendiran aq sa postoljem, nije baš pametno da ti stoji direktno na polici (krpi). |
|
|
   |
 |
spaske1
Akvarista

Registrovan: 09 Maj 2013
|
Gledaj da ti osvetljenje bude bar 0,5w po litru to je dovoljno za maje zahtevne biljke. Slažem se sa ostalima stavi ispod stiropor od 1cm |
|
|
   |
 |
spaske1
Akvarista

Registrovan: 09 Maj 2013
|
edit:
Gledaj da neonka bude bela odnosno minimum 6500k |
|
|
   |
 |
Coa'
Akvarista

|
Hvala svima, stavicu sutra stiropor a jaka je polica imaju ispod i drzaci a akvarijum nije bas tezak.. , spaske je li to moze obicna neka neonka iz radnje ili imaju neke specijalno za akvaristiku? |
|
|
   |
 |
Fricky`88
Akvarista

Registrovan: 29 Avg 2010
|
Nije problem u polici dal je jaka, sama iverica moze imati neko udubljenje, a staklo pod pritiskom nemoze da prati to udubljenje i puca, a tu ti sluzi stiropor da to ublazi...
Tu sadasnju neonku pogledaj sta pise, najverovatnije je WARM WHITE tip neonke, a ne Daylight, cim ti daje zuckasto svetlo... A mozes i obicnu neonku, nemora akvaristicka, sve zavisno sta ces gajiti, mada ja nikad nisam koristio akvaristicke neonke, ali ako imas viska para svakako je bolje, i lepse su boje ribama... |
|
|
   |
 |
Fricky`88
Akvarista

Registrovan: 29 Avg 2010
|
I sakrij to crevo malo, sprovedi ga po cosku, imas i one vakum gumice sa rupom, pa mozes da provuces kroz njih... A filter? gde , kakav? posto ne vidim unutrasnji, sigurno je spoljasnji... |
|
|
   |
 |
Coa'
Akvarista

|
filter sam imao unutrasnji do juce ali ne radi vise.. sada se dvoumim koji da kupim unutrasnji motorni opet ili hang out ne znam koji je bolji ? |
|
|
   |
 |
|