Autor |
Poruka |
chavke
Akvarista

Registrovan: 12 Okt 2011
|
Usled novih događaja u stanu ciklidi su našli novi dom u podrumu, ostatak akvarijuma isto, ostalo samo sledeće staklo i jedan mali sa kozicama.
Pošto se ranije polako skupljala oprema došlo se do sledeđe postavke.
AQ 70x35x48 cm
40cm nivi vode, unutrasnji pregradni filter 10x35x41 cm
atman 304 800 l/h sa sprej barom po bocnoj ivici
filter 3x resun keramika, tetra bio ball, sundjer crni 3cm pa plavi 5cm pa perlon vata pa opet sundjer plavi 5cm
podloga tera magma, mreza za komarce, zoo hobi sljunak manje granulacije
biljke šta se imalo i šta se moglo skupiti
co2 boca 2kg, regulator nov, diy EM ventil, diy brojac mehurova, JBL difuzor, creva medicinska za tehničke gasove
osvetljenje 2x24w t5 arcadia pro plant i fresh water
Ostatak u slikama prvih 28 dana
padobranac koji je preziveo verovatno u panju jer je panj bio potopljen 2 dana u ciklidnom aq
 |
|
|
    |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
cyanogen
Akvarista

Registrovan: 07 Feb 2015
|
pozdrav, imamo (bar po dimenzijama i organizaciji, a isvetlo nam je isto) veoma slicne akvarijume .. puno si mi pomogao ovim slikama, posto sam i sam u dilemi oko neke sledece konfiguracije, imao sam na umu panjeve kao ti da stavim i kokos, mislim da je kod tebe (po mom laickom misljenju) mali problem sto se desni panj nije nekako nastavio na levi, pa da zajedno idu kao celina, i jos kad bi ovo kamenje zamenio nekom fancy varijatnom, pomerio bi sve za korak napred ...
sta si i koliko od riba planirao? |
|
|
    |
 |
chavke
Akvarista

|
Sa slika se ne vidi da je 50% akvarijuma pokriveno fiksnom policom, zato je levi panj okruzen spororastucim biljem i na njega je dodato jos par grana koje nisam slikao.
Desni panj mi se svideo i mesto mu je tu iz meni prakticnih razloga (ujedno skriva difuzor, tetrin rasprsivac xxl) desno vise nije mogao a nazad ja nisam hteo zbog zbunja koje planiram.
Ujedno ceo akvarijum se gleda najvise sa strane gde je spojena bocna sa prednjom stanom i tu se zbog prelamanja vode pojavljuje drvo 2 puta i samim tim dobija se nova perspektiva.
Nadam se da sam uspeo da objasnim razloge ovakve postavke. |
|
|
    |
 |
chavke
Akvarista

|
Još malo tehničkih detalja:
Ovom akvarijumu je trenutno sklonjeno staklo između vode i rasvete (kondenz staklo), zato sam grla rasvete dihtovao.
Na rasveti je postavljena i dva arcadia t5 reflektora zbog mogućnosti montaže uz zadnji zid i usmeravanjem u određenom smeru, da bi se dobilo mesto za rad bez skidanja iste.
U ova topla vremena gde je temperatura vode išla do 30*C otvorio sam deo poklopca i stavio običan ventilator od kompjutera (za kućište) koji je preko napajanja za led povezan na tajmer od svetla,time sam smanjio temperaturu za 4 stepena i nije više bilo kondenza ali dnevno morao da dospem 1 litru vode.
Upozorenje: Ako stavite ventilator vodite računa kad hranite, UGASITE ventilator. |
|
|
    |
 |
chavke
Akvarista

|
zadnje stanje, malo džunglasto ali šišaćemo
i mali kutak za kozice i po koju gupy
 |
|
|
    |
 |
Slepi_Putnik
Akvarista

Registrovan: 02 Okt 2013
|
Eeeee džunglica mi se baš baš sviđa. Primer akvarijuma koji nije biotop i vidi se čovečija ruka, ali je po mom mišljenju baš prijatan za oko.
izgleda nekako bajkovito, kao da bi mogao na korice gospodara prstenova ali opet da me pogrešno ne shvatiš ne izgleda mi veštačko, nego samo se vidi uticaj ljudske ruke kod harda.
Al baš mi se sviđa. |
|
|
   |
 |
chavke
Akvarista

|
Evo jos malo slika gde se vidi ljudska tj. moja ruka
Poklopac akvarijuma od pleksiglasa, koji je ujedno i nosac rasvete, ventilatora i hranilice.
plexy 5mm , crna folija, pocinkovani srafovi, ventilator 12cm od komp. napajanja i hranilica koja stoji vec 3 godine
Slike rada nemam ali koristio sam onaj reparator sa tv da iseckam plexy,
plexy na plexy lepio acetonom (providan spoj i drzi extra)
sat 1 - ventilator i lampa1 i jos jedan aq
sat 2 - lampa 2 i rezerva
 |
|
|
    |
 |
Bojan
Vlasnik

Registrovan: 25 Feb 2009
|
Cekamo update  |
|
|
     |
 |
chavke
Akvarista

|
16.07.2015
26.07.2015
29.07.2015
Orezivanje |
|
|
    |
 |
chavke
Akvarista

|
Zbog promene polozaja spraybara, doslo je do promene i u opremi jer difuzor nije pokrivao ceo akvarijum (zbog promene putanje vode i brzine protoka)
tako da sam se odlucio na sledecu opremu
pritisak u atomizeru je povukao i sledeci deo opreme jer radi na 2.5 bara sa samim tim da DIY counter nije drzao creva
u radu na dostupnom mestu
prvi utisci puno vode u njemu pa nemora da se dopunjava cesto (za razliku od sprica 5ml)
sprajbar sa sitnom maglicom
mala nadogradnja spray bara, posto je morao da ide malo nize, ispod nivoa vode
pa je bio vidljiv (nisam nasao crne gumice)
ceo aq sa nedefinisanom desnom stranom jer smo u poteri za idejama i biljkama
frenatus uziva
jedna bocna
 |
|
|
    |
 |
chavke
Akvarista

|