Autor |
Poruka |
Dejan-Deki
Akvarista

Registrovan: 09 Nov 2015
|
Moze pomoc oko uredjenja akvarijuma,oko biljaka,koja bi bila najbolja i jos po nesto od dekoracije.Znam da ove skoljke neidu tu al sam ih ubacio da nebude prazno dok nedodju biljke i dok se ne popuni.Akvarijum 110l spoljnji filter,osvetljenje 2x20w stedljive sijalice...
 |
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Doksas
Akvarista

Registrovan: 11 Jun 2015
|
Na tu rasvetu biraj nezahtevno bilje, a pogotovo sto vrv nemas nikakvu hranljivu podlogu pretpostavljam?
Najbolje da odes na sajt Rainforest bilja i u kategoriji nezahtevno bilje ili bilje za pocetnike izaberes sta se tebi dopada a mozes tu i da narucis, covek je car za biljke, sve je profi.
Gledaj samo da fino rasporedis biljke, dakle koje su zadnjeg plana idu pozadi jer rastu visoko, srednji plan u sredinu i prednji plan logicno napred jer i najmanje rastu.
Takodje preporucio bih ti da pojacas rasvetu bar na 0.5W/L, ti sada imas nekih 0.36W/L
U medjuvremenu mozes da listas malo ovaj forum( imas i opciju pretrage ), ima svega i svacega, evo za pocetak i ono sto tebe trenutno interesuje
http://www.akvarijum.org/forum.....22686.html |
|
|
   |
 |
Dejan-Deki
Akvarista

|
Stavio sam neku hranjljivu podlogu za bilje,al nikako da se setim kako se zove,braon kuglice male sitne koje idu ispod sljunka. |
|
|
   |
 |
Doksas
Akvarista

Registrovan: 11 Jun 2015
|
Osmokot verovatno, ok onda trpaj sto pre biljke da ne bi pocele alge, imas hranljivu a nemas bilja eto algi koliko hoces i haosa u aq. |
|
|
   |
 |
Dejan-Deki
Akvarista

|
Za sada nema algi imam dva muljara i dva algara... |
|
|
   |
 |
Nikolac
Akvarista

Registrovan: 08 Apr 2014
|
Kontaktiraj Horusa, uzmi neki dobar panj. I on je covek isto profi, sve ce ti objasniti i naci odlican panj. Ima ih tone. Ne znam da li je ok da pisem o tome i da preporucujem tako, ali covek za smesne pare nalazi fantasticne panjeve, dok ce te u radnji odrati za koju grancicu. I ko sto rece Doksas, RF Srbija, poruci nezahtevne biljke i eto imas super akvarijum za 15 dana. Nemoj se u startu zamarati sa CO2, elementima, tepisima, jakom rasvetom i ostalim stvarima. Uzmi spore nezahtevne biljke, uglavi oko nekog lepog panja, koji lep kamen i nista ti vise ne treba. Srecno! |
|
|
   |
 |
HORUS
Koristan akvarista

Opomene: 2
Registrovan: 21 Avg 2012
|
Koje su dimenzije akvarijuma? Hvala Nikolac na lepim rečima.  |
|
|