Autor |
Poruka |
iggytod
Slučajni Prolaznik
Registrovan: 03 Mar 2016
|
Imao sam do sada jednog plavog trihogastera, pa sam kupi još dva žuta koji su manji od ovog plavog. Od kako sam stavio ova dva žuta u akvarijum, plavi ih ne prestaje napadati. Čim ugleda jednog od ova dva zaleti se na njih. Hoće li to prestati i ima li neko resenje? Hvala |
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Vukolic.Igor
Akvarista

Registrovan: 01 Mar 2015
|
Cisto sumnjam da ce prestati,verovatno ces morati da izbacis ili njega ili ta dva nova. |
|
|
   |
 |
jovica
Urednik

Registrovan: 13 Maj 2012
|
Praktikuj u buduce, da pri dodavanju novih riba da pogasis svetla. I tako pustis nove ribe dok je mrak u akvarijumu i u sobi. Sutra dan upalis svetla, i budu svi naviknuti jedni na druge.
Novi se snadju, stari se naviknu i tako sve bude ok!  |
|
|
   |
 |
Lenji Lisac
Akvarista

Registrovan: 08 Avg 2015
|
iggytod da li su ti svi muzjaci ili imas i zenku i na kojoj je velicini plavi? U koliko L drzis trihogastere i sa kojim ribicama i koliko je ubiljen akvarijum?
..inace razlikujes ih po gornjem ledjnom peraju tako sto muzjak ima produzeno ledjno, a zenka zaobljeno peraje.
..varijacije - ako je taj plavi muzjak, a kazes da je veci, tesko ce dozvoliti manjim da se bilo gde pomere, jer su jako teritorijalni i agresivni prema drugim muzjacima, ne kazem da nema izuzetaka sa mirnim primercima, ali to bi se vec primetilo cim si ih ubacio. Inace i zenka ume da bude teritorijalna, ali u mnogo manjoj meri, zato pitam da li je muzjak ili je zenka veci, jer ako je muzjak a i manji muzjaci nema sta dalje da razmisljas ili plavi ili zuti moraju da se premeste, a ako je zenka veci tj plavi onda ce se vremenom navici na zute, ne kazem da nece biti cackanja, ali u mnogo manjoj meri i to sve dok ne dodju na istu velicinu.. a ako su ti oba zuta muzjaci moguce da ce i oni vremenom da pocnu jedan drugoga da jure. |
|
|
    |
 |
iggytod
Slučajni Prolaznik
|
Ne mogu proceniti, još su poprilično mali. Ovaj plavi je otprilike kao jedan i još pola žutog. Smirilo se malo, nije bas plavi agresivan kao u početku, ali i dalje nije skroz mirno  |
|
|
   |
 |
iggytod
Slučajni Prolaznik
|
Akvarijum je oko 70l, srednje ubiljen. Nema edit pa moram ovako 😀 |
|
|
   |
 |
reventon
Akvarista

Registrovan: 03 Jun 2012
|
Pa neka ih, nek se jure. Ja imam 4 odrasla i non stop se jurcaju, nista im ne fali. |
|
|
   |
 |
Lenji Lisac
Akvarista

Registrovan: 08 Avg 2015
|
Nadam se da se situacija sa trihogasterima smirila i da imas dve zenke jednog muzjaka, jer je u vecini slucajeva to dobitna kombinacija zbog toga sto muzjak gubi u agresivnosti pored dve zenke nesto ko borci (ko da su ista sorta/familija)
Nego ne slusaj ti reventona on ima 4 na 300L i kusur, a ti 3 na 70L
..tako da je veci stres na manjoj teritoriji samo sto vise ubilji da se ne vide i bice im super. Inace po trihogasteu ide nekih 40L prosek, ako ti padne na pamet da ubacujes jos..  |
|
|
    |
 |
iggytod
Slučajni Prolaznik
|
Lenji Lisac :: |
Nadam se da se situacija sa trihogasterima smirila i da imas dve zenke jednog muzjaka, jer je u vecini slucajeva to dobitna kombinacija zbog toga sto muzjak gubi u agresivnosti pored dve zenke nesto ko borci (ko da su ista sorta/familija)
Nego ne slusaj ti reventona on ima 4 na 300L i kusur, a ti 3 na 70L
..tako da je veci stres na manjoj teritoriji samo sto vise ubilji da se ne vide i bice im super. Inace po trihogasteu ide nekih 40L prosek, ako ti padne na pamet da ubacujes jos..  |
Smirili su se, ponekad malo plavi ove pojuri i to je to, ali niza strašno.
Nisam planirao vise ubacivati  |
|
|
   |
 |
|