Autor |
Poruka |
stefkoss
Banovan
Registrovan: 07 Avg 2010
|
cuo sam da nevalja da se drzi okrugli akvarijum zasto???? |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Juice_93fu
Akvarista
Registrovan: 30 Mar 2010
|
Zato sto se u njega ne moze ugraditi ni jedna vrsta filtera i opreme. |
|
|
|
|
Sale
Akvarista
Registrovan: 19 Maj 2010
|
U sustini bi mogao da se ubaci neki "korner" filter ali bi to jako ruzno izgledalo. Nije to glavni razlog sto ne valja drzati ribice u okruglom akvarijumu. Problem je sto ribice u takvom akvarijumu jako pate. Dezorjentisane su i stalno pod stresom. |
|
|
|
|
DiamondDragon
Akvarista
Registrovan: 25 Jun 2010
|
Kako brate ne može, sasvim regularno se poveže sa npr. kanister filterom ili nekim drugim spoljnim filterom.
Akvarijum može da bude apsolutno bilo kakvog oblika, nema ograničenja. Jedino ograničenje je zapremina. |
|
|
|
|
stefkoss
Banovan
|
cuo sam i daribice mogu da polude u okruglom akvarijumu dali je to tacno |
|
|
|
|
Bojan
Vlasnik
Registrovan: 25 Feb 2009
|
Heh polude Kako neko moze dati dakvu dijagnozu, na osnovu cega?
Okrigli akvarijumi su cesto manje litraze i ne vidim razlog sto bi se riba stavljala tu.
Ok mi je ta litraza ako neko pokusava neki nano biljni akvarijum ali za ribe ne. |
|
|
|
|
stefkoss
Banovan
|
u redu hvala znaci da nekupujem |
|
|
|
|
nikouro
Urednik
Registrovan: 14 Feb 2010
|
DiamondDragon :: |
Akvarijum može da bude apsolutno bilo kakvog oblika, nema ograničenja. Jedino ograničenje je zapremina. |
Ne bih se slozio sa tobom. Postoje tekstovi na internetu gde je opisano cudno ponasanje riba u tim okruglim " teglama " a samim tim i veca izlozenost stresu pa i bolestima tih riba. U svakom slucaju ja ne bih stavljao ribu u takvom akvarijumu ( ako uopste moze da se nazove akvarijum ) ... |
|
|
|
|
darko.potic.33
Akvarista
Registrovan: 31 Mar 2010
|
U jednom hotelu u Berlinu izgrađen je najveći akvarijum cilindričnog oblika na svetu, zapremine 900 hiljada litara i dužine 25 metara. Akvarijum je napunjen morskom vodom, a dva profesionalna ronioca, zadužena su za čišćenje.
U sredinu akvarijuma postavljen je lift, tako da gosti hotela, prilikom silaska iz svoje sobe ili penjanja ka istoj, mogu uživati u neobičnom morskom prizoru. Za ovaj projekat utroseno je 12 miliona evra.
Ovo sam naso na netu,i bilo mi je jako interesantno,postoje i slike na kojima se vidi da je aq okrugao!!!
ako neko zeli da vidi slike neka kuca na googlu: najveci akvarijum na svetu
pozz |
|
|
|
|
nikouro
Urednik
|
900 hiljada litara .... tu riba i nevidi spoljni deo kao kod akvarijuma od 5 ili 10 litara |
|
|
|
|
stefkoss
Banovan
|
|
|
|
DiamondDragon
Akvarista
|
nikouro :: |
DiamondDragon :: |
Ne bih se slozio sa tobom. Postoje tekstovi na internetu gde je opisano cudno ponasanje riba u tim okruglim " teglama " a samim tim i veca izlozenost stresu pa i bolestima tih riba. U svakom slucaju ja ne bih stavljao ribu u takvom akvarijumu ( ako uopste moze da se nazove akvarijum ) ... |
A ko je pominjao tegle?
Kažem da akvarijum može biti okrugao, a to znači akvarijum od npr. 200litara, okrugao.
Da li Ti misliš da se zove tegla nešto od 200 litara? |
|
|
|
|
nikouro
Urednik
|
Pa te tegle se uglavnom prodaju po Aqva sopovima i drugo ime za takve akvarijume i ne postoji. Ja dosada nigde u Beogradu nisam video Okrugao akvarijum od dvesta litara ( ili vise ) a ti .... |
|
|
|
|
DiamondDragon
Akvarista
|
Ako nešto nisi video svojim očima, da li to znači da tako nešto ne postoji? |
|
|
|