Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Co2 Sistem DIY (kineski)- iskustva Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
Mark
Akvarista

Registrovan: 09 Dec 2015

PorukaPoslao: Pon Maj 02, 2016 3:59 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Image
Image

Trenutno koristim klasicno secer kvasac sa probusenim zatvaracima. Ali dvoumim se da narucim diy sistem za co2. Da li ima vise mogucnosti tipa regulacija protoka bez nekih opasnosti ili je sve isto? nekih mana? ako je potpuno isto onda se ne isplati. Znacilo bi mi svako misljenje
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Pon Maj 02, 2016 3:59 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

igla
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 13 Mar 2014

PorukaPoslao: Pon Maj 02, 2016 4:25 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Najbolje je da skupis malo vise novca i predjes na bocu. Sve drugo je gubljenje vremena i zivaca Sad
Mark
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Maj 02, 2016 5:16 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

To je malo vise vise vise, ali ici ce i to vremenom za sad bi nekako da poboljsam moj sistem, ovo nije ni puno, lepo deluje sad da li je sve to beskorisno, ili ima neku funkciju.
Isto mi pada na pamet da poboljsam rastvaranje, jer keramicki difuzor nije bas sjajno resenje. Uskoro bi dolazi drop checker pa mogu znati koliko ima co2, za sad je sve nagadjane.
Doksas
Akvarista

Registrovan: 11 Jun 2015

PorukaPoslao: Pon Maj 02, 2016 5:24 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Eventualno da uzmes samo cepove, taj manometar ti nista ne znaci u toj varijanti...
Sad pogledah ti imas aq 160x40x40, za te dimenzije ti trebaju bar 3 flase sa kvasac/secer i poveci mikser ili neki atomizer i sl da bi nagruvao co2 koliko treba...
Skupljaj lovu polako pa uzimaj bocu ako mislis da nateras drop u zeleno.
oleander
Akvarista

Registrovan: 31 Avg 2012

PorukaPoslao: Pon Maj 02, 2016 5:28 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ja imam ovaj sistem,mozes da kontrolises broj mehurova bez problema i jos je pozitivna strana sto mozes da ga zatvoris preko noci.Smesa kod mene traje oko 10-12 dana,naravno to zavisi od broja mehurova koje pustis.Ovo je po meni ipak nadogradnja u odnosu na secer-kvasac,i jos je prednost sto temperatura ne utice na reakciju kao kod secer-kvasac sistema.Cena jedne smese je tu negde oko 120-130 din.Naravno boca je uvek najbolja,ko sebi to moze priustiti .
Mark
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Maj 02, 2016 6:18 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

@oleander
Koliko litara je tvoj akvarijum? inace ovo da moze da se gasi nocu je dobra stvar, samo sto moram tu uvek biti ali velika prednost. To me je zanimalo
@doksas
Trenutno imam 1 flasu a ubacio bih jos 1, samo sto mislim da bi trebalo prvo da povecam rastvorljivost co2.
Sta je najbolje za rastvaranje, neki difuzer sa puno prolaza koji usutnjuje mehurice kao spirale itd. a da je trenutno prihvatljivo cenom? cuo sam za motornu glavu ali ne znam kako to ide, kao i ono sta si ti koristio samo napomenuo si da je za manje akvarijume.
oleander
Akvarista

Registrovan: 31 Avg 2012

PorukaPoslao: Pon Maj 02, 2016 7:24 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Moj akvarijum je mali 54 l...Rastvaram ga preko staklenog difuzora,a u suprotnoj strani je motorna glava koja ga mesa po akvarijumu.
Mark
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Maj 02, 2016 8:25 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Da li bi nesto od ovog doprinelo boljem otapanju co2 i sta bi najvise odgovaralo za diy secer kvasac, evenutalno drugi recept sa sodom i limuntusom.
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Stefanbgd
Akvarista

Registrovan: 26 Dec 2015

PorukaPoslao: Pon Maj 02, 2016 8:38 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Neka se javi neko ko ima vise iskustva, ali kod in line-a i bazke ti je minimalan pritisak od 2 bara, sto se tesko postize diy varijantim. Moras i o tome da vodis racuna..
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
Stefanbgd
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Maj 02, 2016 8:46 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

nema EDIT: I sa sistemom kvasac secer ne mozes regulisati protok, to je reakcija koja kad pocne dovija se konstantno, ne mozes je prekidati kao sistem limunska-soda. Tako da mislim da ti za to ovaj sistem nije ni od kakve pomoci.. JA imam i diy difuzor i dogura mi drop do zelene, ali moram da pravim novu smesu na 10-15 dana ( 1 flasa na 150l vode).
Mark
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Maj 02, 2016 8:54 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Trenutno je sistem secer kvasac, ali mogu preci limunska kiselina i soda to nije problem. Ni ja ne znam kako ide sa in line tako da bi voleo da se neko iskusniji javi. Moja smesta traje 2-3 nedelje, ali najmanji problem da je pravim i cesce.

@stefanbg
Mozes poslati ili staviti sliku tvog diy difuzora, i koju smesu koristis?
Stefanbgd
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Maj 02, 2016 9:17 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Image

Ovo sam video na forumu ali ne mogu sad da nadjem temu, nadam se da se vidi na slici. Pravljen je od spricai tufera Very Happy
Smesa mi je 500g secera i 10gr suvog kvasca. Duzina smse ti zavisi od mnogo faktora i retko kad ce ti isto trajati..
Mark
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Maj 02, 2016 9:25 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

hvala, to vec imam samo zamenio spric keramickim difuzerom, lepse izgleda, samo zelim da unapredim, meni to izgleda nije dovoljno..
Stefanbgd
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Maj 02, 2016 9:43 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Lepse izgleda to jeste ali svi kazu, a i meni se pokazalo tako, da taj keramicki ne pravi dovoljno sitne mehurove i zato ti se ne rastvara dobro co2
Doksas
Akvarista

Registrovan: 11 Jun 2015

PorukaPoslao: Pon Maj 02, 2016 10:48 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

In line rastvaraju jako dobro, mana im je cena i smanjuje protok vode ako nemas kanister filter vec spoljni recimo i kacis ga na pumpu koja vraca cistu vodu u akvarijum.

Po meni a probao sam dosta stvari dok nisam uspeo da nateram drop u zeleno najbolje resenje je varijanta DIY miksera, evo slike mog koji i sad koristim

Image

Dakle, obicna potopna pumpa, u mom slucaju Atman at302 sa deklarisanih 450 l/h ( ne bih preporucio manji protok) koja kosta nekih 600-700 dinara nova i kod kineza sam nasao neku decju posudu za vodu, caj, mleko sta znam...cena 100 dinara

To je sve sto ti treba, letkonom probusio rupu i dok je jos topla plastika bila nabio plasticno koleno koje ide dalje u pumpu.
Poklopac sa te posude skinuo i umesto njega stavio parce sundjera, e da, i sa strane probusio rupu gde sam provukao crevo na cijem kraju je rasprsivac, mada rasprsivac i nije potreban kod ovakvog otapanja ali ajd Smile

Dakle, investicija od nekih 700-800 dinara , jetinije od bilo kog difuzora itd, mislim na kupovne naravno.
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka JBL Co2 sistem papaluza1 Arhiva Malih Oglasa 1 Sub Mar 14, 2020 10:01 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka CO2 sistem Uros1999 Akvarijumi 2 Uto Dec 03, 2019 8:33 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Potreban inline difuzor.. moze i onaj... Ralke Arhiva Malih Oglasa 0 Čet Maj 23, 2019 1:22 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Co2 sistem radovicmiladin86 Ostala oprema 12 Čet Maj 09, 2019 5:08 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka gyre pumpe Iskustva Laki Oprema u morskoj akvaristici 17 Čet Jan 10, 2019 11:44 am Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Vaš Sajt  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker