Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Atman LED Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
Ralke
Akvarista

Registrovan: 27 Feb 2016

PorukaPoslao: Čet Feb 07, 2019 1:05 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Da li neko ima iskustva sa ovom led rasvetom. Deluje interesantno, ima konzola razlicitih duzina , sirina, i jacina. Konkretno za moj slucaj, ima opcija od 18w i od 20w.

https://www.google.com/amp/s/m.aliexpress.com/item/32687809715.html#ampf=undefined
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Čet Feb 07, 2019 1:05 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

IVANRO
Akvarista

Registrovan: 09 Jun 2018

PorukaPoslao: Čet Feb 07, 2019 1:15 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Nemam iskustva ali po izgledu i specifikacijama izgleda kao kopija moje Aquatlantis universal rampe(jedina razlika je što nema i toplo belu bar mi se čini). Cena je fina ali opet dosta pristupačnija od jačih brendova pa i mene zanima kakav je kvalitet i da li neko ima iskustva.
Ralke
Akvarista

PorukaPoslao: Čet Feb 07, 2019 2:01 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Sad sam video na netu tu tvoju i dosta je jaca cena.. ovo je klasican kinez. No dobro,.meni deluje fino,ovako na izgled. Ja imam i atmaniv kanister koji toliko hvalim da ne bih sad uzeo ni eheim pa ni da mi poklone. 😀 To je makar moje misljenje. Radi ko sat vec 10godina i nikad nista nije riknulo.

No da se vratim na svetlo. Gledam ovaj prikaz spektra koji led emituje, najvisa tacka je u plavoj zoni sto je dobro. Jedina stvar koja me muci jeste sto ne znam da li se diode mogu menjati ukoliko riknu. Generalno, zelim da uzmem jos nesto da pojacam rasvetu. Vec imam jednu aqua zonic konzolu, pa razmisljam da li da uzmem jos jednu ili ovaj led.
IVANRO
Akvarista

PorukaPoslao: Čet Feb 07, 2019 2:24 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Mislio sam da je cena Atman rampe fina ali dosta pristupačnija od Aquatlantis npr na koju dosta podseća ili Eheim rampi koje su slične. Da ne bude zabune 😀 Aquatlantis ima cenu ali je zaista odlično osvetljenje pa ako je ova Atman tu negde po kvalitetu to je onda odlično. Jesi istraživao po internetu da li ima nekih komentara?
Za diode ne znam zasigurno nisam ekspert ali mislim da tu nema menjanja pa dok traje traje.
U tom cenovnom rangu mogu da ti preporučim Chihiros led rasvetu ali je ona malo hladnije bela 8500k a to nekima smeta jer vole malo toplije osvetljenje ali da gaji bilje gaji i to odlično.
chaosad
Akvarista

Registrovan: 27 Avg 2017

PorukaPoslao: Čet Feb 07, 2019 3:26 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ima ta Atman odavno u Akvarijum Centru samo na netu mesecima tražim i nema niko da je uradio opis ili snimak na akvarijumu kako sija samo neki španac slika od dole diode kad upali.Bar da ima negde kolko je lumena.A ako naručuješ sa Alija onda je sigurno Chihiros za klasu bolji,jači,lepši a možda i jeftiniji
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
Ralke
Akvarista

PorukaPoslao: Čet Feb 07, 2019 8:19 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

IVANRO ::
Mislio sam da je cena Atman rampe fina ali dosta pristupačnija od Aquatlantis npr na koju dosta podseća ili Eheim rampi koje su slične. Da ne bude zabune 😀 Aquatlantis ima cenu ali je zaista odlično osvetljenje pa ako je ova Atman tu negde po kvalitetu to je onda odlično. Jesi istraživao po internetu da li ima nekih komentara?
Za diode ne znam zasigurno nisam ekspert ali mislim da tu nema menjanja pa dok traje traje.
U tom cenovnom rangu mogu da ti preporučim Chihiros led rasvetu ali je ona malo hladnije bela 8500k a to nekima smeta jer vole malo toplije osvetljenje ali da gaji bilje gaji i to odlično.

ZNam za taj chihiros, i pravo da ti kazem lepsi mi je nego ovaj atman ali ja to ovako gledam: Ako uzmem iz Kine, i nesto ne valja - em cu da popizdim jer se ceka puno, em onda vuci nekog tamo kineza za rukav da ti posalje ponovo, pa opet cekanje i smaranje... Ovako mogu da ga kupim ovde, za slican kes, a dobijem i 2 godine garancije.

No, taj aquatlantis si kupio gde? Isto Aliex, ili nesto drugo?

@CHAOSAD Video sam da ima i ja ,nego nisam otvarao da vidim sta i kako.. Pomalo sam razocaran saznanjem da (bar ja tako mislim), u isto vreme ne mozes da upalis i bele i crvene i plave ,odnosno SVE diode na konzoli. Ispravi me ako gresim.
IVANRO
Akvarista

PorukaPoslao: Čet Feb 07, 2019 8:42 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ralke ::
IVANRO ::

ZNam za taj chihiros, i pravo da ti kazem lepsi mi je nego ovaj atman ali ja to ovako gledam: Ako uzmem iz Kine, i nesto ne valja - em cu da popizdim jer se ceka puno, em onda vuci nekog tamo kineza za rukav da ti posalje ponovo, pa opet cekanje i smaranje... Ovako mogu da ga kupim ovde, za slican kes, a dobijem i 2 godine garancije.

No, taj aquatlantis si kupio gde? Isto Aliex, ili nesto drugo?

E ja mislio da ćeš i Atman da naručuješ sa Ali-a pošto si okačio link ali ako ima u radnji to je druga stvar, garancija je garancija. Chihiros ako uzimaš onda vidi nekog iz EU da ti donese jer oni za EU prave kvalitetnije proizvode, bolja napajanja itd nego za Kinu to im stoji i na sajtu a razlika u ceni je mizerna. Bolje je nego da se zajebavaš sa Aliex ako imaš mogućnost.

A ja sam Aquatlantis uzeo ovde u Češkoj u radnji, Aquatlantis je jedina firma da ja znam da nude 3 godine garanciju na svoja osvetljenja barem ovde nisam našao da iko nudi više od obavezne 2 godine. Popularno je to osvetljenje ovde i ima ga svuda i uzeo ga na preporuku i stvarno sam oduševljen i reprodukcijom boja i snagom a i time kako biljke rastu.
Ralke
Akvarista

PorukaPoslao: Čet Feb 07, 2019 8:48 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Eh pa bas tebe briga , ti si u ceskoj 😀😀👍 ako uzmem,javljam utiske
chaosad
Akvarista

PorukaPoslao: Čet Feb 07, 2019 10:02 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pa neznam u praksi, ali na snimku sve zajedno bi trebalo da može i zasebno samo noćno kao drugi mod plave i crvene zajedno mada i to nije neka vajda kad treba ručno svaki dan da ga klikćeš,verovatno ima onaj prekidač kao na sredini ugašeno pa u dve strane dva moda.evo vidi na ovom snimku

https://www.youtube.com/watch?v=DQQntnVVQkA
simici789
Akvarista

Registrovan: 12 Jan 2012

PorukaPoslao: Čet Feb 07, 2019 11:06 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

E, ja cu se ubaiti u pricu. NIje ista vrsta lampe, ali...
Imam malu Armanovu klip lampu 10W i obozavam je. Najbolje osvetljenje koje sam ikada imala na malom nano akvarijumu.
Imam i Chiciros na jednom A seriju, i obozavam je
Imam i Chiciros RGB na trebem, e, tu najvise volem Smile.
Uglavnom, za Atmana glas++++
Ralke
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Feb 08, 2019 12:31 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Video sam taj snimak,bas fino deluje..e sad kako je u praksi to ne znam. Vidi, mislim da cu zrtvovati 4 soma pa sta mi bog da 😁😁

@Simici
I ja mislim da je ovo sa atmanom ok prica.. a ti mi u pp reci kako si dosla do tog chihirosa rgb..ako je sa alija onda sibni link..cisto da imam
chaosad
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Feb 08, 2019 11:47 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ako uzmeš uradi unboxing i review u slikama ili video da vidimo kako izgleda u radu pa i posle nekog vremena kako biljke rastu podnjim.Sa srećom nadam se da će biti pozitivno.
Ralke
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Feb 08, 2019 12:40 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

To sam i nameravao...samo cemo sacekati dok stigne iz uvoza. Nema trenutno ni u jednoj radnji kod nas
Bojan95
Akvarista

Registrovan: 15 Dec 2018

PorukaPoslao: Pet Feb 08, 2019 2:53 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ralke izvini sto ti ovako ulecem u temu, ali imam par pitanja u vezi kanistera, posto vidim da se kod tebe lepo pokazao i da si zadovoljan.
Imam i Ef 2 i Ef 4 kanister, i ja nisam zadovoljan ni sa jednim. Razlog je sto kod mene protok nije ni blizu onoga sto pise na specifikaciji. Recimo Ef 4 mi je na juwel riu 180 i tu imam i njegovu fabricku pumpu. Ona ima protok 600L/h, a mlaz na izlaznoj cevi je mnogo jaci u odnosu na onaj na kanisteru. Pre mesec dana sam oprao creva i vratio se protok kao sa pocetka, medjutim vec sad je primetno da se protok smanjuje. Zanima me kako je kod tebe ? Da li si skracivao creva mozda ? Koliko cesto cistis filter i creva?
Peku
Akvarista

Registrovan: 24 Dec 2017

PorukaPoslao: Pet Feb 08, 2019 7:55 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Mislim ovo svetlo služi da se vidi zamak u akvarijumu sa japankama. Ja to ne bih uzeo za biljni niti bih naručivao. Kad stigne lepo odeš zamoliš da ti demonstriraju svetlo iznad nekog akvarijuma. Odaljiš se jedno 2 metra pa posmatraj malo. Ako budes pored akvarijuma nećeš imati realnu sliku o kolicini svetla koje obasjava akvarium.
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Atman Ef-4 Filip:) Tražnja 0 Ned Mar 06, 2022 4:51 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Atman AT-101 zeza Nikollo Filteri i pumpe 0 Pon Dec 20, 2021 11:01 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Slavina za Atman ef4 kanister filter Zivadin Tražnja 3 Čet Sep 30, 2021 1:53 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Osovina za atman at 103 io Tražnja 0 Ned Maj 30, 2021 1:48 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Atman EF1 StefanPN Filteri i pumpe 1 Čet Mar 04, 2021 11:44 am Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Vaš Sajt  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker