Autor |
Poruka |
BlackRaven
Akvarista
Registrovan: 26 Sep 2016
|
Negde na netu naleteo sam na podatak da ove prelepe ribe mogu jesti sitno seckane kišne gliste.Da li se neko oprobao s ovim,tj. da li je davao borcima gliste?Uopšte,da li im se smeju davati insekti(vodene buhe,komarci i slično)? |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Serene Sky
Akvarista
Registrovan: 13 Nov 2013
|
Samo je dobro pročisti. Ja mog hranim granulama, uglavnom beta granulama jer sa dna neće ništa da pipne hvata samo ono što je na površini ili iznad površine vode. Ako je tvoj drugaciji i uzima hranu što tone ili sa dna slobodno mu daj. |
|
|
|
|
BlackRaven
Akvarista
Registrovan: 26 Sep 2016
|
Većinom se hrani s površine ili eventualno malo ispod povrsine.No,dosta vremena provodi u donjem delu ili tik pri dnu.Da li je to normalno ili je neki poremećaj u pitanju? |
|
|
|
|
Lenji Lisac
Akvarista
Registrovan: 08 Avg 2015
|
BlackRaven :: |
Uopšte,da li im se smeju davati insekti(vodene buhe,komarci i slično)? |
Njima se i hrane u priodi.
Smete slobodno samo ih dobro operite mislim na kisnu glistu, ako hocete zivom hranom preporucio bih puzeve (ako ih sam ne vadi iz skoljke, zgnjecte mu ih od staklo), larve komaraca (mozete ih sami uzgajati u casi vode), crvicima od vocne muve kao i samu vocnu muvu.. to je ono da kazemo najcistije, a ako je do glista kalifornijske crvene su nezamenjlive isto se lako mogu uzgajati u kucnim uslovima. |
|
|
|
|
Serene Sky
Akvarista
|
Puzevi su glavni nosioci stomačnih parazita po meni je generalno loša ideja davati ih ribama koje se njima ne hrane u prirodi.
Oni beli i roze crvi(zelena muva) za pecanje mogu biti samo povremena poslastica jer su bogati mastima. |
|
|
|
|
Bettafighter021
Akvarista
Registrovan: 26 Nov 2013
|
Imam jedno pitanje samo...
Koliko glista mozete oprati sa 1 kapi Ferija?
Ali spolja i iznutra:)
Ne bih nikada hranio borce glistama, crvima, i sl.
Bar danas moze da se nabavi hrana za borce, kvalitetna, izbalansirana, sa vitaminima. |
|
|
|
|
Serene Sky
Akvarista
|
Bettafighter021 :: |
Imam jedno pitanje samo...
Koliko glista mozete oprati sa 1 kapi Ferija?
Ali spolja i iznutra:) . |
Nema potrebe Bettafigter021 da ih posebno pereš slobodno ubaciš celu glistu u akvarijum a feri sipas direktno u filter, 1 kap na 1cm gliste.
Ono što ti zoveš posebnom hranom za borce mnogi zovu sporotonuca hrana za ribice. |
|
|
|
|
Bettafighter021
Akvarista
Registrovan: 26 Nov 2013
|
Ja kazem to sto i mislim, a mnogi citaju ovo pa ne treba savetovati ljude kako naskoditi ljubimcima.
Znaci>
SERA Betta Gran
Tetra Betta Gran
Dajana Betta
Ima cak i sliku borca... I mnogi ih zovu bas tako kako pise na pakovanju.
Necu da pisem za neke super hrane koje ne mogu da se nabave kod nas.
Ne bih se mesao da si pisao za bilo koju drugu vrstu ribe, ali borce mi ne diraj |
|
|
|
|
|