Autor |
Poruka |
WoodyAllen
Akvarista
Registrovan: 28 Maj 2013
|
Ima li smisla dodavati el carbo u akvarijumu u kom se ubrizgava CO2? |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
nebojsa.85
Akvarista
Registrovan: 09 Apr 2009
|
ima... jer nije easy carbo samo dodatak ugljenika, on je ujedno i algocit... ako nemas algi, ipak nastavi ga koristiti, sprecavace rast algi...ili dari neki test, korristi samo co2 bez carba, pa nam bas javi da li su se pojavile alge... nema uticaja e.carbo na smdje alge, tu nazalost samo nertina zebra pomaze i strugac stakla... protiv ostalih se carbo uspesno bori, pogotovo protiv crne cupave, bukvalno je spali, prvo pocrveni, pa pobeli alga, pa otpadne... samo treba na spric dodati iglu i lagano direktno isprskati crnu cupavu sa pola ili 1ml carba.. do jutra je nece biti... |
|
|
|
|
Dare021
Akvarista
Registrovan: 12 Maj 2013
|
ne bi škodilo ali nema svrhe.. |
|
|
|
|
pedjaSM
Akvarista
Registrovan: 05 Apr 2015
|
Probao sam sa dodatkom carba dok nisam ubacivao CO2 i smanjio se broj algi (crnih cupavih).
Posle pustanja CO2 jedno vreme ubacivao sam i carbo, al nije bilo posebnog efekta njegovog ubacivanja.
Napomena da sam ubacio i jednog sijamca koji neprestano sparta po bilju. |
|
|
|
|
Ludwigia
Akvarista
Opomene: 2
Registrovan: 26 Okt 2014
|
Meni se el carbo sjajno pokazao za manje akvarijume. kod vecih vec mnogo je ekonomicnije koristiti bocu, a kombinovanje je suvisno. |
|
|
|
|
Starless
Akvarista
Registrovan: 02 Avg 2015
|
Mi smo uzeli easy carbo bocicu, morali smo zbog tepiha da pocnemo da ubacujemo CO2, ali i zbog bilja, algi.. svega..
Planiramo bocu uskoro... ovo je samo prva pomoc dok ona ne stigne.
Odmah da kazem, da je tepih zivnuo i da se bilje koje gradi taj tepih zazelenelo. (radosti moje) |
|
|
|
|
Arpad
Akvarista
Registrovan: 21 Jun 2016
|
Aj da ne pravim novu temu... i ova odgovara pitanju, trenutno koristim samo Easy Carbo kao Co2 u AQ od 190 litara... e sad napravio sam i DIY Co2 (dok ne kupim bocu), pa me interesuje vase misljenje, da li ce mi Secer + Kvasac biti kvalitetniji Co2 od Easy Carbo-a? |
|
|
|
|
Blue
Urednik
Registrovan: 21 Jul 2009
|
Naravno, samo napravi dobro rastvaranje gasa, to je ključni faktor, zbog koga mnogi ne vide prave benefite dodavanja.
A i jeftinije je, naročito za veliki akvarijum. |
|
|
|
|
Deki Kumodraz
Akvarista
Registrovan: 29 Jan 2016
|
easy carbo spalio sve anubije u akvarijumu,,posle mesec dana dodavanja duplo manje doze od preporucene.. godinu dana je sve bilo super i onda posle ovoga i profita sve je krenulo nizbrdo....slika pre kacim a slika posle- nisam imao snage da slikam......
|
|
|
|
|
Shadz
Akvarista
Registrovan: 11 Apr 2016
|
Ja dodajem EC u moj akvarijum sa ciklidima. Nane i cryptocorine imam. I nikakvih problema nema, rastu ko blesave
CO2 iz boce kod mene nema poente, jer mi je glavni ukras riba i kamenje |
|
|
|
|
Serene Sky
Akvarista
Registrovan: 13 Nov 2013
|
Ja sam nesto bio zagrejan jedno vreme za tecni uglenik za biljke pa me interesovalo sta je to ustvari i kako moze da se nadje jeftinije. Iskopao sam da je to neki proizvod koji se koristi u medicini za dezinfekciju il tako nesto. U svakom slucaju mozes da ga dodajes zajedno sa co2 ubrizgavanjem. Razliciti su izvori uglenika tako da ako ne preteras preporučenu dozu sa jednim ili oba nećeš imati posledica. Potpuno vodene vrste biljaka su adaptirane da uglenik uzimaju iz razlicitih izvora, u nedostatku jednog precice na drugi. E sad dal uzimaju u isto vreme uglenik iz vise izvora ili samo iz "najisplativijeg"nzm |
|
|
|
|
|