Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Tezina praznog akvarijuma 100x60x50 staklo 10mm Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
manastiriste
Akvarista

Registrovan: 30 Jan 2013

PorukaPoslao: Ned Jan 22, 2017 1:00 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Da li mi neko moze reci koliko otprilike kg moze da bude prazan akvarijum izradjen od stakla 10mm, dimenzije 100x60x50. Aq ce imati donja i gornja uzduzna ojacanja, i unutrasnji pregradni trokomorni filter.

Ovo pitam jer treba uskoro da mi stigne, i dok ne nadjem malo vremena da prepakujem iz manjeg u ovaj veci zivi svet, moram negde da ga smestim. Stavio bih ga privremeno na trpezarijski sto, pa razmisljam da li ce sto da izdrzi tezinu stakla. Sto je 140x80, noge su od punog drveta a ploca od medijapana.

Hvala
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Ned Jan 22, 2017 1:00 am Snimi Poruku Nazad na vrh

tripko
Akvarista

Registrovan: 19 Okt 2014

PorukaPoslao: Ned Jan 22, 2017 1:16 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Otprilike 50kg, sa vodom 350 kg
imas ovaj koristan sajt sajt http://www.theaquatools.com/bu.....-aquarium.
Kakav akvariju stize bez ojacanja ili sa ojacanjima?
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
manastiriste
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Jan 22, 2017 1:19 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Hvala puno. Imace donja i gornja ojacanja. Ok onda ce moci na trpezarijski sto Wink
Gangster
Akvarista

Registrovan: 11 Nov 2010

PorukaPoslao: Ned Jan 22, 2017 9:20 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Po mojoj kalkulaciji tezina je negde oko 95kg. Gustinu sam uzeo 2600m3/kg, a racunao sam da ti je akvarijum duzine 100, visine 60, a sirine 50. Pretpostavio sam da je zatvoren i da ti je 10 cm od visine predvidjeno za rasvetu, a uzeo sam u racun 4 uzduzna i dva poprecna ojacanja od po 10 cm i pregradni filter sirine 15cm. Tako je barem moj radjen. E da i duplo dno, to svi stavljaju na ovu litrazu. Eto sta sve covek radi ujutru u wcu... dokon pop Wink
manastiriste
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Jan 22, 2017 9:35 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Gangster, svaka cast na detaljima Wink evo jos par detalja. Nije zatvoren aq, cista visina je 60 i vodeni stub ce biti max koji mogu da izvucem. Nece biti debele podloge i ojacanja su na 2-3cm od vrha. Ne znam da li ce majstor stavljati duplo dno ili samo ojacanja pridnu. Isti majstor je Teodosu radio jos veci aq i nije isao sa duplim dnom. Ja sam razmatrao opciju da mi Teodos pomogne oko nosenja aq. Kada vidi tvoju kalkulaciju od 95 kg, plasim se da ce da mi zbrise Smile
TeoDos
Akvarista

Registrovan: 30 Dec 2011

PorukaPoslao: Ned Jan 22, 2017 10:42 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Hahahahaha....
Kad sam ja zbrisao od tih "umnih" radova? Postoji drugi "problem", a to je vreme i da li cemo se uklopiti.
Gangster ti je to lepo proracunao u nedostatku citanja kojekakvih deklaracija sa proizvoda u wc-u. Smile
Ne znam razlog zasto uopste razmisljas da ga stavljas na trpezarijski sto? Izdrzace on ali posto imas malog zvrka u kuci, nemoj da razmisljas o tome jer je dovoljno da ga mali cacka iljulja pa da dodje do belaja.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
Gangster
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Jan 22, 2017 10:52 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Isti majstor i meni pravi akvarijume... sto bi rekao Zeljko Sasis 'mali je ovo grad... ' hahahaaaa
On stavlja duplo dno, ali mu Majka verovatno rekao da ne tura, a i Majka gledao da ustedi ancistruse Smile
Bez duplog dna, ali onda sa po 2 uzduzna i 2 poprecna ojacanja negde oko 88kg. Ovo sve pod uslovom da koristi 10mm staklo za sve. Moze Majka da ponese dosta, jak je on, a i vezbao po kafanama...on to sam izbaca zubima na 5ti sprat Wink salu na stranu, moj od 380-400L nosila nas cetvorica. Ako si jos i na nekom visem spratu i bez veceg ili teretnog lifta u koji mozete da stanete, zaboravi...

Poslednji izmenio Gangster dana Ned Jan 22, 2017 9:56 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
manastiriste
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Jan 22, 2017 10:53 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Onda da ga stavim na terasu koja je zastakljena ali ladno je svakako pa ne znam kako ce silikon da odreaguje.
manastiriste
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Jan 22, 2017 10:56 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Imam lift to nije problem. Ja sam mislio da dvojica mogu ovo da prenesu. Nismo ja i imenjak sitni
TeoDos
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Jan 22, 2017 11:02 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Nemas ti pojma Gangsteru kako je uradio moj akvarijum, hahhahaha...
Pod "duplim" dnom, on smatra ojacanja po krajevima koja su nekih 5 cm. jer nema potrebe raditi celom povrsinom. Drugo, kod mene je dno buseno zbog sump-a pa je kod njega jos vise izazvalo sumnju da li ce to dno izdrzati sve terete. Odradio je kako je smatrao da treba a Ancistrusa uvek ima koliko hoces, samo je tu neki drugi "problem". Smile
Ne pravite nauku od nosenja, dobre rukavice, koje ne dozvoljavaju klizanje i taj akvarijum se nosi na 15. sprat ako treba. Dvojica dobrih nosaca to iznesu a da pivo ne stigne da se o'ladi. Smile

Poslednji izmenio TeoDos dana Ned Jan 22, 2017 11:04 am, izmenjeno ukupno 1 puta
manastiriste
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Jan 22, 2017 11:07 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ime jesu to one gumene rukavice koje koriste gradjevinci?
TeoDos
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Jan 22, 2017 11:09 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ma mogu da ih koriste i oni kojima treba "tudja ruka" hahahaha, bitno je da ne klizaju. Wink
Gangster
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Jan 22, 2017 11:26 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Eto, rekoh ja, Majka to sam izbaca na 5ti samo mu mahnes pivom. A ovo za rukavice nisam morao da znam, barem ne za ovaj drugi deo. Svasta Majka zna i ume, drz ti guzicu uz zid hahahaaaaaa

Ja sam ti proracun odradio u odnosu na stanje i izgled kod mene, a Majka ima neki namunjeni akvarijum koji stoji i bez silikona Smile Ako idete uskoro, cimajte i mene, moram i ja do njega po razne gluposti, a i mogu da vas navodim i naredjujem Wink video od zene, deluje lako Smile
manastiriste
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Jan 22, 2017 11:29 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Mislim da ce biti prvi petak ili subota u feb. Mozda bismo nas dvojica mogli do majstora a da u povratku pokupimo gospodina za umne poslove Wink
TeoDos
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Jan 22, 2017 11:30 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Eto, taman vas dvojica to lepo da ubacite u auto i da izneste, a ja cu da se pobrinem za rukavice i 'ladno pivo. Razz
Taj drugi deo se prenosi sa kolena na koleno, mojne da mi se pravis blesav! Razz

Poslednji izmenio TeoDos dana Ned Jan 22, 2017 11:34 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Formiranje akvarijuma Sp@L3 Početak u akvaristici 3 Sre Jun 05, 2024 10:02 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Kako sa jednim grijacem grijati dva a... Luka2907 Grejanje i hladjenje 1 Uto Jan 09, 2024 10:53 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Kako sa 1 grijacem grijati 2 akvarijuma Luka2907 Grejanje i hladjenje 0 Uto Jan 09, 2024 10:53 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka formiranje novog akvarijuma thefezturtle Filteri i pumpe 0 Uto Apr 11, 2023 4:25 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Ubiljenost akvarijuma Rooster Biljke 11 Sre Jan 04, 2023 7:55 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Vaš Sajt  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker