Autor |
Poruka |
vlada_nis
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 31 Avg 2010
|
kada se menja kompletna voda u akvarijumu i akvarijum ide na ,,ribanje" najbolje je da se u njega sipa sona kiselina,istrlja pazljivo sundjerom sa obavezno rukavicama na ruci i akvarijum DOBRO ispere. |
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Dzonymontana
Akvarista
Registrovan: 13 Okt 2010
|
Kamenac se sa stakla odlicno skida i sa obicnim sircetom. Tu nema potrebe za rukavicama ali isto tako DOBRO isprati! |
|
|
   |
 |
nikouro
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010
|
Isprobana kombinacija sa sircetom .... preporuka svakom ko cisti akvarijum od kamenca. Sa sonom kiselinom moze da se skine ono sto neskida sirce ... stim sto treba preduzeti sve mere kako nas kiselina ne bi "opekla". Takodje nije na odmet jos jednom napisati : Posle ciscenja akvarijuma sa ovim koselinama obavezno dooobroo isprati akvarijum pod mlazom veode ( tus , crevo ). |
|
|
   |
 |
sale75bgd
Urednik

Registrovan: 03 Nov 2009
|
Kamenac se sa stakla dobro skida i sundjerom onom zelenom stranom, kao i onom mekanom zicom za sudove. Nema potrebe za upotrebom raznih kiselina i hemijskih preparata. Ali dobro, vecina na forumu vise voli da se bavi hemijom. |
|
|
    |
 |
deak
Urednik

Registrovan: 13 Maj 2010
|
Podrzavam Saleta ja vec godinama sa mekanom zicom za sudove skidam kamenac i ne grebe staklo i nista od hemije jedino dok perem akvarium stavljam soli unutra i tako perem. |
|
|
   |
 |
Srbo
Akvarista

Registrovan: 01 Okt 2010
|
Sa cim da operem nov akvarijum,da bi ga dezinfikovao? |
|
|
   |
 |
sale75bgd
Urednik

Registrovan: 03 Nov 2009
|
I nikada nisam oprao nov aq da bih ga dezinfikovao, osim sto bih ga oprao vodom. Kladim se da niko ko pravi aq ne drzi u njima nista otrovno niti im staklo stoji u bilo kakvim supstancama koje bi stetile zivom svetu. No, to sam ja radio, ne znaci ni da je sto posto ispravno. |
|
|
    |
 |
Stefan062
Akvarista

Registrovan: 03 Avg 2010
|
uzmi so jer ona ce ubiti sve mikro organizme dobro istrljaj stranice akvarijuma i kasnije dobro isperi |
|
|
   |
 |
FEK@
Akvarista

Registrovan: 23 Nov 2009
|
deak :: |
Podrzavam Saleta ja vec godinama sa mekanom zicom za sudove skidam kamenac i ne grebe staklo i nista od hemije jedino dok perem akvarium stavljam soli unutra i tako perem. |
ja ovo godinama radim...ali prijetio sam da sam zadnji put kad sam cistio skidao kamenac ISPARAO staklo ne znam kako |
|
|
   |
 |
Kratos
Akvarista

Registrovan: 05 Okt 2010
|
Zica za sudove..
Definitivno najlakse i najbrze.. |
|
|
    |
 |
veljasef
Akvarista

Registrovan: 21 Jun 2010
|
ja nikad ne perem nekim tecnostima,samo vodom i zicom za sudje ili nozicem od skalpela.. sve se skida11 ;0 |
|
|
   |
 |
aca77
Akvarista
Registrovan: 05 Nov 2009
|
Sirće je zakon. Dobro rastvara kamenac, ne oštećuješ staklo prilikom skidanja i bezopasno je za ribe. |
|
|
   |
 |
jelena1986
Akvarista

Registrovan: 10 Mar 2017
|
Ljudi kako da skinem kamenac sa akvarijuma gde su vec ubacene ribice? Ne pomaze ni magnet ni zelena zica sundjera? Redovno menjam vodu cak na 4 dana 2/3. A cini mi se kako ubacim novu vodu tako se odmah posle pola sata stvori jos vise kamenca nemam pojma gde gresim? Vadila sam i grejac zadnji put,oprala pod vrucu vodu vratila i pojavio se kamenac a do tada ga nije ni bilo? |
|
|
   |
 |
cvelegoa
Akvarista

Registrovan: 22 Jun 2013
|
probaj kreditnom karticom da grebes. meni pomaze za tackastu algu ali uz malo truda skida se i kamenac, ako nisu neke velike naslage u pitanju..
inace, za kamenac sam video da neko koristi i oksalnu kiselinu ali sam kasno video pa nisam isprobao.. ako isprobam, javicu da li je zaista dobra za ciscenje... |
|
|
   |
 |
nikouro
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010
|
Jednom u mesec dana prilikom ciscenja akvarijuma obavezno kamenac koji se stvara na obodima i na jos nekim delovima ispiram sa onom vodom iz akvarijuma. Zattim ide zamena dela vode. Svakog meseca obavezno ciscenje i bice kako treba.
ID kartice, skalperi, nozevi, bilo sta al da se sacuva staklo od grebanja. |
|
|
   |
 |
|