Autor |
Poruka |
Strahinja025
Akvarista

Registrovan: 17 Dec 2016
|
Kolege,
Posle dugogodisnjeg iskustva na 100L l, odlucio sam se za prelazak na vece litraze i to cirka 300L.
Dimenzije 130x50x45
Filter JBL 1501
Grejac Hydor 200w
Skimmer eheim
Vazdusna pumpa eheim
Co2 5kg
Diffuser inline
Osvetljenje odysea 4x54w - Neonke silvana grolux + sylvana 865 ho
Soil: amazonia
Zelja je da bude biljni akvarijum, kao i njegov prethodnik samo u malo ozbiljnijem obliku. To
je to za sad, javljacu se postepeno kako projekat bude napredovao.
[img]https://imgur.com/a/CYUtk[/img] |
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Strahinja025
Akvarista

|
Nznm zasto ne prikazuje sliku u prethodnoj poruci.
 |
|
|
   |
 |
Pecinac
Akvarista

Registrovan: 06 Nov 2017
|
Svaka čast. Početak iz snova, extra akvarijum i oprema.
Srećno  |
|
|
   |
 |
Strahinja025
Akvarista

|
Hvala. Polako se opremam...
Start ne ocekujem pre sredine februara. U toku je priprema panja i priprema ro vode (trazenje prave vrednosti kh gh). |
|
|
   |
 |
Gangster
Akvarista

Registrovan: 11 Nov 2010
|
Bruka deluje, puni to i ne opterecuj se toliko sa parametrima vode. Dobro iscikliraj, redovno menjaj vodu, ne zuri na startu sa ubacivanjem riba i sve ce biti ok Pozdrav i pratim! |
|
|
   |
 |
Strahinja025
Akvarista

|
Eh...
Ja to nista ne mogu ako detaljno ne pripremim sve. Nasao sam recept sa vodu, icice mi samo 25% cesme, ostalo ro. Na taj nacin cu dobiti parametre kh6 gh6 tds 115.
Mali update sto se tice svetla, stiglo je i namontirano. Panj sam proverio potopljen je. Za vikend cu probati malo da vidim kako ce stajati.
 |
|
|
   |
 |
Mladen82
Akvarista

Registrovan: 16 Okt 2013
|
Najpre čestitam i srećno. Pratiću šta se dešava jer me baš zanima kako će ispasti. Imaš odlične predispozicije da bude odlično.
Što se vode tiče ja se slažem sa Gangsterom. Ako je u Apatinu voda standardnog kvaliteta onda slobodno ubaci česmovaču i možeš Easy start, 3 nedelje cikliranja i udri. Naravno ako si baš zacrtao da izvodiš besne gliste sa RO onda samo napred. Neće ništa da škodi. Samo je bespotrebno.
Iskusan si akvarista tako da ti neću deliti savete. Samo napred kako si zamislio, a mi ćemo uživati u prizoru.
Držim ti palčeve da sve bude savršeno |
|
|
   |
 |
Strahinja025
Akvarista

|
Pa u tome i jeste problem voda u apatinu je jako tvrda. Kh i gh su preko 20.... Tds 400-450 |
|
|
   |
 |
Nikolac
Akvarista

Registrovan: 08 Apr 2014
|
Ovaj mi akvarijum opasno poznat od negde, kao da sam ga video na nekim oglasima. Vrhunaki izradjeno deluje, nema sta. Neka je sa srecom start! |
|
|
   |
 |
Strahinja025
Akvarista

|
Jeste... Momak koji mi je pravio je stavio njega na profilnu.
Inace rađen je po želji i zahtevima koji nisu bili tako mali  |
|
|
   |
 |
Strahinja025
Akvarista

|
Update...
Danas stigla boca, testirana sve ok...
Scape probavao i mislim da ce biti odlicno. Ocekivao sam da cu morati skracivati grane od panja ali ipak ne moram... Sve se lepo poklopilo....
U toku nedelje mi sredi priprema 300L vode i sledeci vikend dugo iscekivano punjenje.... Naravno obavezna poseta miroslavu po biljke.... |
|
|
   |
 |
Strahinja025
Akvarista

|
Akvarijum je napunjen...
Zadovoljan sam kako je sve proteklo. Jedini problem koji imam jeste vrba koja mi ispušta veću količinu tanina iako je pripremana skoro mesec dana.
Čekam da se voda izbistri i zbog soila radim češće izmene vode u toku prve nedelje.
Od biljaka za sada tu su:
Rotala rotundifolia
Rotala wallchi
Pogestemon erectus
Ludwigia arcuata
Ludwigia rubin
Microzorum
Nane
Eleocharis parvola
Alternanthera reineckii Lila
Cryptocorina red
Cryptocorina brown
 |
|
|
   |
 |
oldwolf
Akvarista

Registrovan: 13 Nov 2016
|
Lep akvarijum, zapravo kad krene džungla biće extra . Srećno sa startom !  |
|
|
   |
 |
Strahinja025
Akvarista

|
Hvala puno.
Polako i drugi deo biljaka pristiže. Što se tiče panja još ću se strpiti neko vreme (jer mi je baš lepo seo) ali ako ne
stane da pušta tanin u skorijem periodu moraću da mu nađem adekvatnu zamenu. |
|
|
   |
 |
oldwolf
Akvarista

Registrovan: 13 Nov 2016
|
Pretpostavljam da si to granje vrbe dobro osušio pre pipreme od mesec dana, jer ako nije bilo suvo
kako treba, onda zna da luči boju dosta dugo, mada to ribama nesmeta ,samo na oko nije to to.
Moj je savet kada su u pitanju panjevi ili granje, da ga treba uzeti (posebno ako su lepi oblici),
zaseći pomalo vrhove pa staviti na neko promajno mesto i na to zaboraviti mesecima (pa čak i duže)
da se to lepo osuši, e tek onda (a može i prvo to) odstranjivati fizičke nečistoće i prokuvavati
u što slanijoj vodi, potapati u hladnu, pa opet vrelu i tako par puta naizmenično.
E onda dođe trenutak ,aha imam strašan panj ili granu. Verovatno to već znaš ,pisalo se, ali za ubuduće ....
Poz.  |
|
|
   |
 |
|