Autor |
Poruka |
Rainmaker
Akvarista
Registrovan: 04 Sep 2015
|
Pozdrav,zanima me posto sam napravio novi akvarijum,da li postolje mora biti istih dimenzija kao akvarijum,ili moze biti sire i duze od akvarijuma? |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Peku
Akvarista
Registrovan: 24 Dec 2017
|
Najlepše je kad je veličine akvarijuma ili malo manje od akvarijuma. Kad je veće ne izgleda tako lepo, akvarijum deluje manje a prazan prostor se ubrzo napuni kršem za akvarijum pa deluje neuredno. Ako bude preterano veće stavi ojačanj sa donje strane ploče jer će se uviti pod teretom. |
|
|
|
|
Rainmaker
Akvarista
|
Pozdrav, hvala na odgovoru. Najveći problem je što mi je konstrukcija od čelika veća od akvarijuma. Jedino da skratim konstrukciju. |
|
|
|
|
Rainmaker
Akvarista
|
Akvarijum mi je dimenzija 85x40x40, a konstrukcija 100x50. Šta da radim, da ostavim kako je, ili da sečem konstrukciju po dimenzijama akvarijuma? |
|
|
|
|
Djordj
Akvarista
Registrovan: 21 Jan 2017
|
Da li si razmisljao o spoljnom filteru 15x40? Taman bi ti popunio prazninu |
|
|
|
|
Rainmaker
Akvarista
|
Pozdrav, filter je unutar akvarijuma, sa zazorom. |
|
|
|
|
Rainmaker
Akvarista
|
Pozdrav,jel moze neko da mi odgovori posto mi je hitno,jel moze konstrukcija biti ovih dimenzija sto sam naveo,a akvarijum manjih dimenzija? |
|
|
|
|
bolan970
Akvarista
Registrovan: 20 Dec 2012
|
Iz tehničkog aspekta gledano, naravno da može.
Ni vizelno neće biti strašno, sa svake strane će ti biti viška 7.5cm. |
|
|
|
|
Rainmaker
Akvarista
|
Hvala puno na odgovoru,bolan970. |
|
|
|
|
Ksendzi
Akvarista
Registrovan: 08 Nov 2017
|
A sto ne bi moglo, samo gledaj da bude u nekoj neutralnoj boji postolje da ne bi progutalo akvarijum ako je previse tamno ili previse svetlo oko njega. Mnogi, pa i ja, nemam postolje za akvarijum, pa je improvizacija tu majka, stavis ga ono sto imas i sto moze da izdrzi tezinu akvarijuma, a to uglavnom nisu police u meri akvarijuma. |
|
|
|
|
Rainmaker
Akvarista
|
Ma ja sam pitao iz tehnickih razloga,sto se tice boje postolja ,to me ne zanima,ipak mi je najvaznije da enterijer akvarijuma bude sredjen po mom ukusu. .Pozdrav. |
|
|
|
|
Rainmaker
Akvarista
|
Pozdrav,imam jedan problem,sinoc sam postavio akvarijum,napunio i stavio da se ciklira.Jutros kad sam ustao,primetio sam da je nivo vode neravan 1-2mm ,mislim da je to zbog parketa.Jel nije problem da ostane tako kako jeste,ili moram da ga ispraznim,ali i dalje ne znam sta da radim jer je parket malo neravan? |
|
|
|
|
Rainmaker
Akvarista
|
Pozdrav,imam jedan problem,sinoc sam postavio akvarijum,napunio i stavio da se ciklira.Jutros kad sam ustao,primetio sam da je nivo vode neravan 1-2mm ,mislim da je to zbog parketa.Jel nije problem da ostane tako kako jeste,ili moram da ga ispraznim,ali i dalje ne znam sta da radim jer je parket malo neravan? |
|
|
|
|
Ksendzi
Akvarista
Registrovan: 08 Nov 2017
|
Jel imas neki stropod ispod akvarijuma, tj sta si stavio ispod njega? |
|
|
|