Autor |
Poruka |
Big-proof
Akvarista
Registrovan: 10 Okt 2018
|
Veliki pozdrav svima, od novog clana i od skora vlasnika akvarijuma od 300l (120 x 50 x 50)
Mozda sam malo zakasnio sa potraznjom pomoci, ali sta je, tu je.
Naime, druga je nedelja od kada je akvarijum naseljen malawcima
Veoma je sarenolik moj izbor riba za isti:
Pseudotropheus interruptus
Pseudotropheus Mpanga
Pseudotropheus Acei Luwala
Labidochromis Caeruleus
Labidochromis Chisumulae
Labidochromis Hongi Sweden
Tropheus Bemba
Tropheus Red Moliro
Melanochromis Auratus
Cynotilapia Hara
Crytocara Moorii
+Gibiceps 25+cm
Sve ribe su mlade, zdrave i relativno jednake po velicini. Od svake vrste ima po 4,5,6 ili 7 komada. Ukupno 60ak riba.
Za sada nije bilo problema. Kad sazreju planiram da napravim selekciju i napravim koliko toliko dobar brojni odnos muskih i zenskih. Ali brine me jedna stvar, s obzirom da je jako raznolika kombinacija, da li ce biti vecih problema u akvarijumu - koljaze i borbe.
Toliko za sada i hvala u napred na odgovorima. |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
ASX
Akvarista
Registrovan: 18 Apr 2018
|
Tropheus Bemba napravice haos samo da porastu malo... naopaki su skroz |
|
|
|
|
nzivkovic
Akvarista
Registrovan: 02 Feb 2013
|
Mislim da ni bembama ni red moliro nije mesto tu. |
|
|
|
|
Big-proof
Akvarista
|
Hvala obojici na odgovorima!
Znači najbolja varijanta je da njih izdvojim.
Svaka preporuka i predlog su dobrodošli... |
|
|
|
|
ASX
Akvarista
|
Kod mene u akvarijumu ove Mpanga prave haos... imam tri muzijaka koji kidisu na sve pa ih onda delfin isprebija pa se smire par dana i onda isto... |
|
|
|
|
cvijo
Akvarista
Registrovan: 02 Jun 2012
|
Pozdrav !
jes da je Afrika ali mislim da si izmesao jezera sto bas i nije dobra kombinacija .
Najbolje je da se odlucis dali ces da cuvas Malawi ili Tanganjiku .
Cak i iako se odlucis za Malawi ne bi trebao da mesas mbune (kamenjare) i ne-mbune (plivace) koji se razlikuju po karakteru , potrebno je razlicito uredjenje aq, razlicite ishrana , jedni rastu do 10-15 drugi do 25cm , ... itd
Cistac ti je nepotreban (mislim na Gibiceps) |
|
|
|
|
Big-proof
Akvarista
|
Na žalost, kada sam se odlučio sa Ciklide, otišao sam u kupovinu potpuno nespreman i neupućen, zaslepljen lepotom Ciklida kontao sam u sebi - HOĆU SVE 😄😂 A trgovac k'o trgovac. Iako sam verovao momku, jako mi je žao što nisam dobio više saveta, instrukcija, sa njegove strane neki predlog za kombinaciju i sl. Ne osporavam njegovo znanje, momak je verziran u poslu, ribe su jako kvalitetne, ali džaba kada se sve vrti oko novca i samo da se proda.
Inače ribe jako lepo napreduju, nisam do sada imao nikakvih problema. Huškanja i vijanja ima svakodnevno, ali sve je za sada bezopasno.
E sada, pošto ne bih želeo da de kroz neki period akvarijum pretvori u klanicu, zamolio bih nekoga da mi da instrukcije za dalje. Što se tiče jezera, definitivno Malawi . "kamenjari / plivači" - isto sugestije, iskustva sve je dobrodošlo.
Hvala u napred. |
|
|
|
|
ASX
Akvarista
|
Sve ce one same da srede najslabije ce da nastradaju druge da se bore... to je opstanak |
|
|
|
|
|