Autor |
Poruka |
Djile
Akvarista
Registrovan: 04 Mar 2010
|
Nakon dužeg vremena opet sam aktivirao akvarijum posle gubljenja živaca oko propadanja bilja. Sa trenutnom postavkom i hemijom situacija se popravlja uz pomoć saveta akvarista iz jednog aq shopa.
Ukratko, fabrički Atman CR500 sa promenjenim fabričkim svetlom, ubudžena đunta sa sitnim nutom, približno 4 metra led trake, tako da je trenutno osvetljenje blizu 1 W/L, hang-on filter Atman HF-0400, grejač atman 150W.
Podloga crni šljunak granulacije do 5mm, zalepljen crni tapet na pozadinu, tu su i jedan red moor wood panji i nekoliko kamenja za ancistruse.
Od bilja tu su sagitaria, bacopa i ... zaboravio sam kako se zove biljka u zadnjem planu.
Od ribica tu su:
4 x white fin tetre
5 x lemon tetra
5 x flame tetra
5 x corydoras panda
2 x ancistrus red
1 x ancistrus temminckii
1 x sijamski algar
Tu su od puževa malezijskii, barski i tri crna puža algara (zaboravio sam nazi) koji odlično rade svoj posao.
Od prihrane stavljam sera florena. sera florenette i sera CO2 tablete.
Voda se menja 1/3 na 7 dana.
|
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
chaosad
Akvarista
Registrovan: 27 Avg 2017
|
Super, lepo spakovano, samo ti ovaj sijamac malo poveliki za toliki akvarijum.Crni puževi su verovatno Helmet Nerite(pogledaj na netu dali ti liče)Te tetre što imaš sa žuto-crno-belim perajima su Pristela a ne Limun.Sa srećom i neka ti dugo i uspešno ukrašava prostor |
|
|
|
|
Djile
Akvarista
Registrovan: 04 Mar 2010
|
Hvala.
Sijamac je poveliki i pravi haos, ali mi je zao da ga izbacim, kod mene je vec 4 godine...
Jesu black helmet nerite. Da da Pristela, slicna je boja peraja kao kod Lemon pa sam se prebacio... |
|
|
|
|
chaosad
Akvarista
Registrovan: 27 Avg 2017
|
Možeš da mi kažeš gde si kupio te tetre ako je to bilo skoro,nema ih baš svugde retke su? |
|
|
|
|
m.vlacina
Akvarista
Registrovan: 11 Jun 2017
|
To su white fin tetre, bile su kod sponzora sajta. |
|
|
|