Autor |
Poruka |
srki.acs
Akvarista
Registrovan: 29 Mar 2012
|
Napravio sam tumbler ali 2-3 puta jaja su propala, ne znam da li nisu bila oplodjena ili sta vec
1 zenku sam drzao u kotilici i ona je sama izbacila 7 malaca koji su samostalni, njih sam ostavio u kotilici.
Sad imam 3-4 zenke koje nose male u ustima i one se nalaze u velikom aq.
Da li mogu da ih stavim zajedno u mresni aq i hoce li one kad izbace malce da pojedu iste ili ne ???
Sta raditi |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
ASX
Akvarista
Registrovan: 18 Apr 2018
|
Stavi je slobodno sa malcima, 21-vog dana izbacuje malce, otprilike izracunaj vreme i taj dan je iscedi i vrati u kavarijum. |
|
|
|
|
srki.acs
Akvarista
|
ASX ko zna koliko zenke vec nose te malce u ustima, dok ja provalim koja nosi moze da prodje ko zna koliko dana, zato sam mislio da 1 dan povadim sve zenke i stavim ih u mresni akvarijum od 10L i tu drzim dok sve ne izbace malce.
Zanima me da li zenka ili zenke posle izbacivanja malih hoce da pojede svoje male ako ostanu par dana zajedno? |
|
|
|
|
srki.acs
Akvarista
|
ASX ko zna koliko zenke vec nose te malce u ustima, dok ja provalim koja nosi moze da prodje ko zna koliko dana, zato sam mislio da 1 dan povadim sve zenke i stavim ih u mresni akvarijum od 10L i tu drzim dok sve ne izbace malce.
Zanima me da li zenka ili zenke posle izbacivanja malih hoce da pojede svoje male ako ostanu par dana zajedno? |
|
|
|
|
srki.acs
Akvarista
|
Danas sam povadio svo kamenje iz aq i uhvatio 2 zenke koje imaju jaja u ustima, njih sam stavio u mresni aq ali sam ih odvojio sa pregradom (malci mogu da se provuku sa obe strane jer nije u milimetar pregradjeno, ali zenke ne mogu da prodju) i jos jednu zenku koja je imala spremne malce sa vadjenje koje sam stavio u kotilicu.
Sad imam ukupno 18 malaca u kotilici |
|
|
|
|
ASX
Akvarista
Registrovan: 18 Apr 2018
|
Meni zenke nisu pojele male, ali onda su ove velike prevrnule kotilicu... samo je jedan malac preziveo, bio se podvukao pod filter i tu porastao |
|
|
|
|
srki.acs
Akvarista
|
Od nekih 20-ak malaca bar 10 su na velicini od
4-5-6cm da li postoji mogucnost da se oni ubace u veliki akvarijum sa ostalim ribama? |
|
|
|
|
|