Autor |
Poruka |
Slepi_Putnik
Akvarista
Registrovan: 02 Okt 2013
|
Zdravo ljudi,
da li neko ima iskustva sa držanjem apistogramma cacatuides i Mikrogeophagus ramirezi u istom akvarijumu? Mislim, znam da mogu zajedno, ali me zanima, ako bih držao samo po jedan par u dobro ubiljenom akvarijumu sa dosta mesta za skrivanje, da li bi mogli zajedno čak i ako je taj akvarijum manji, oko 45l?
hvala |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
cvijo
Akvarista
Registrovan: 02 Jun 2012
|
mogu zajedno po 1 par ali u vecem akvarijumu , 45 l je sigurno mala povrsina dna akv da bi slobodno branili svoj deo teriyorije |
|
|
|
|
Anboy
Urednik
Registrovan: 16 Feb 2011
|
Po meni 45 lit je za jedan par neceg od ta dva. Cilj je da se uziva u hobiju. Mrestio sam kakatuide i mogu ti reci kad se izmreste muzjaka sam vadio napolje jer tada zenka ne trpi nikog u blizini ikre. |
|
|
|
|
Slepi_Putnik
Akvarista
Registrovan: 02 Okt 2013
|
Hvala ljudi
I ja sam to mislio, ali mi je bilo vazno da cujem i sta vi mislite.
Pozdrav |
|
|
|
|
Stole75
Slučajni Prolaznik
Registrovan: 12 Okt 2019
|
Ja imam akvarijum od 165l i u njemu od Ramova imam 1 Bolivian Ram,1 Gold Ram,2 Electric Blue Ram i 3 German Blue Ram i par Apistogramma Trifasciata.To je sve što imam od ciklida, pored njih imam još 6 Glowlight Tetre,2 Black Molly, 2 Sterbai Cory,4 Kulija, 1 Hillstream Loach i 8 Otocinklusa. Zasad sve ide kako treba, niko nikoga ne dira jer imam malih pećina, veliki driftwood i džunglu od biljaka koje treba malo da proredim ali nikako da nadjem vremena za to. |
|
|
|
|
mekses
Akvarista
Registrovan: 02 Feb 2022
|
Interesuje me ista kombinacija (Kakadu Apistograma i Ramirezi) u 112l?
U akvarijumu su trenutno kozice (veliki broj), Koridoras pigmejci i juli, 4 platike, 4 Molija i 10ak plavih neonki.
Alternativa su mi jedan par od njih i Trihogaster Lalius, a najradije bih od sve tri pobrojane uzeo po jedan par ali bi verovatno nastao opšti haos u sa |
|
|
|
|
skendro1
Akvarista
Registrovan: 06 Feb 2018
|
|
|
|
Flojd
Akvarista
Registrovan: 30 Maj 2012
|
Mekses, da li bi mogao da staviš slike C.julii?
Pozdrav |
|
|
|
|
mekses
Akvarista
|
@skendro1 zbog čega? Misliš ako uzmem nešto od ciklida?
Iskreno ako bi se malo reducirale ne bi ni bilo lose ali definitivno bih voleo da ih zadržim.
@Flojd ubacujem kasnije u toku dana, velika mi je rezolucija slike pa moram smanjiti na kompu. |
|
|
|
|
mekses
Akvarista
|
Kao sto sam obecao, evo slika koridorasa..
|
|
|
|
|
Flojd
Akvarista
|
Ako su kao ovi moji, onda je to trilineatus. I ja sam ove kupio pod imenom julii, iako sam znao da to nisu. U svakom slučaju riba je lepa🙂
Pozdrav |
|
|
|
|
mekses
Akvarista
|
iskreno i meni se cini da su Trilineatus, razlike u nijansama su bas bas male, takoreci neznatne, da razlika skoro i ne postoji. bar za mene .
Ono sto je meni malo cudno, trilineatusi su duplo skuplji, pa zbog toga kontam sam verovatno da nisu oni sami napravili gresku i stavili skuplju ribu po ceni jeftinije.
Ali sad, kao sto kazem, nijanse su u pitanju i meni nije ni bitno toliko jer su stvarno prelepi (po meni najlepsi "cistaci"), osim sto bih eto i sam voleo cisto da znam koja riba je u pitanju. |
|
|
|
|
Flojd
Akvarista
|
Trilineatusi su mnogo jeftiniji od julii kojih i nema u prodaji, bar ne da ja znam.
Ovde možeš da proveriš kako izgleda julii : Sve vrste Corydorasa od A do Z. (Online baza podataka), zato sam i pomislio da imaš, kao i ja, trilineatuse.
Pozdrav |
|
|
|
|
skendro1
Akvarista
Registrovan: 06 Feb 2018
|
Da mislim ako uzmes nesto od ciklida... pa iskreno se nadam da ce biti to tvom i samo redukovati broj... ali bi ja za svki sl;ucaj ostavio nekoliko najlepsih maticnih kozica sa strane, za svaki slucaj |
|
|
|
|
mekses
Akvarista
|
|
|
|
|