|
|
|
Autor |
Poruka |
Doksas
Akvarista
Registrovan: 11 Jun 2015
|
Da li neko ima ideju koje je ovo drvo ili sta god da je i da li sme u akvarijum?
Jedino sto znam o njemu da ga je tast doneo pre 20-30 godina sa crnogorskog primorja i posadio. Vise je to kao neko cvece, puzavica, loza sta god, nego kao drvo...
Sada to mora da se posece jer je bas naraslo i pocelo da se penje uz oluke, pod crep itd a ima bas lepih grana za skejp.
|
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Miroslav85
Akvarista
Registrovan: 05 Feb 2017
|
Mozda je Orlova kandza(tako je barem zovu) raste kao korov ali ne znam da li sme u akvarijum. |
|
|
|
|
Doksas
Akvarista
|
Sad sam uporedjivao na Google ali ne lici mi na tu, kod ove moje je cvet koliko se secam crvenkaste boje.
Eva nadjoh jos jednu sliku ( nazalost iz novembra bez cveta ) na street view pa mozda nekome pomogne da prepozna...
|
|
|
|
|
Miroslav85
Akvarista
Registrovan: 05 Feb 2017
|
i od ove je cvet crvenkast imao je dugo godina u dvoristu.nisam siguran,stablo mi lici na Orlovu kandzu.Javice se jos neko budi strpljiv. |
|
|
|
|
Doksas
Akvarista
|
Suprugu nije mrzelo da trazi na google po slikama jer svakako bolje zna od mene kakav je cvet leti.
Nasla je da je to Crvena tekoma, a ja nadjoh ovo o njoj:
"Biljka je pravi korov i teško će te se je riješit jednom kad se ugnjezdi u vrtu. Otrovni su listovi i cvjetovi (izaziva svrab i osip) a i sitne čestice unutar kore stabljike. Ima dosta polena pa se nit ne preporuča kod takvih ljudi koji imaju astmu i slične stvari"
Cim smeta ljudima verujem da smeta i ribama tako da nazalost nista od toga...a tako lepih grana ima... |
|
|
|
|
|
|
|