Autor |
Poruka |
HORUS
Koristan akvarista
Opomene: 2
Registrovan: 21 Avg 2012
|
Dešava se nešto vrlo čudno. U kanister filteru mi se sakuplja vazduh. Nije mi jasno odakle. Da sistem negde ne dihtuje pokazalo bi se tako što bi voda curela. Kroz cev koja izlazi iz akvarijuma ne ulazi vazduh, jer je crevo za aeraciju daleko. Takva situacija mi se dešava kada perem filter masu, ali ga promućkam, i on tako izbaci sav vazduh. Sistem se tada potpuno napuni vodom, i nema problema. Danima razmišljam šta može da bude, i uopšte mi ne ulazi u glavu. |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
sputnik8
Akvarista
Registrovan: 02 Sep 2018
|
Nešto vazduha je bilo u kanisteru pre punjenja, ili brzina punjenja je takva da prođe nešto vazduha kroz vodu
što nije ništa čudno ! Možda ima još neka od mogućnosti ....... no to nije ništa značajno. Poz. |
|
|
|
|
Baia
Akvarista
Registrovan: 18 Apr 2010
|
Kanisteri prave potpritisak sto se primecuje kad ga otvaras....osetis kao da je vakumiran. Kada dihtung bilo gde popusti, filter i dalje pokusava da napravi potpritisak ali zbog loseg dihtovanja uvlaci vazduh....dakle dok god radi nece izbacivati vodu napolje....pa cak ne mora da znaci da ce pustati i kad ga iskljucis ali zbog loseg dihtunga ce tokom rada da "srce" i izbacuje mehurove u akvarijum kao da je pun vazduha..... |
|
|
|
|
HORUS
Koristan akvarista
|
Odvrnuo sam čep na vrhu, i navio onu belu tanku traku koju koriste vodoinstalateri. Zavrnuo čep. Za sada se ne javlja vazduh u kanisteru. Videćemo kakva će situacija biti ujutru. |
|
|
|
|
respectre
Akvarista
Registrovan: 09 Sep 2011
|
Taj cep je vise stetan nego koristan. Ja sam svoj blokirao pampurom odmah kada sam kupio kanister. |
|
|
|
|
Baia
Akvarista
Registrovan: 18 Apr 2010
|
Proveri ceo dihtung oko glave kanistera....ja sam pre neki dan zamalo otisao da kupim novi ....srecom hteo sam da ponesem dihtung pa sam otvorio filter i video minijaturnu skoljku od puza....cim sam je sklonio zadihtovao je opet dobro. Dihtung mozes malcice da premazes jestivim uljem....i to ce dodatno da pojaca vakum....mozes da probas i sa teflon trakom....ta bela koju spominjes....do duse to nisam nikada probao ali verujem da moze da pomogne. |
|
|
|
|
HORUS
Koristan akvarista
|
Danas je sve kako treba. Očigledno čep na vrhu kanistera nije dobro dihtovao. Hvala vam na brizi, i komentarima. |
|
|
|
|
|