Autor |
Poruka |
Ksendzi
Akvarista
Registrovan: 08 Nov 2017
|
imam jedno malo pitanjce, nasla sam staru temu na forumu o co2 bocama za paintball ali nema u njoj nesto informacija. e sad, posto u srbiji ne postoje male boce za co2 da se kupe, a postoje boce za paintball, a ne bih da cekam mesec dana da stigne iz inostranstva, a i pitanje kako bi to carinu proslo i dal bi proslo uopse. Da li boce od 20oz-a (nekih pola litra, mozda malo vise) mogu da se koriste kod nas u hobiju? msm zasto ne bi moglo, co2 je co2, ali me interesuju vasa misljenja, jer ne mogu da kupujem bocu od 2+ kg, radije bih uzela 2 male, jer na litrazu koju imam (60l) 2kg ce samo da mi zauzima prostor, a volela bih da sve spakujem u ormaric ispod akvarijuma |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
simici789
Akvarista
Registrovan: 12 Jan 2012
|
Evo da podelim moje iskustvo....10-ak godina sam izbegavala da uzmem bocu. Onda sam jako , jako pozelela lep tepih i crveno bilje i uzela preko oglasa , za akvarijum od 35l malu bocu od 0.5 Dennerle.
Odlicna je, vizuelno lepa, ali se brzo isprazni. Svakih 1.5 mesec sam je punila. A, jos mi je ideja da razdelim co2 na dva takva mala akvarijuma, znaci svaki mesec.
Na kraju balade, prosle nedelje sam uzela bocu od 2kg.. .a malu cuvam kad resim da akvarijum u predsoblju sadim zahtevnim biljkama.
Rezime - uzmi odmah od 2kg... |
|
|
|
|
Baia
Akvarista
Registrovan: 18 Apr 2010
|
Bas tako. Sve ispod 2l je zaista bacanje para....jedino ako je dobijes dzabe😊 |
|
|
|
|
Baia
Akvarista
Registrovan: 18 Apr 2010
|
Ja sam zbog dusevnog mira uzeo 10l bocu....onu debeljuskastu a nisku....ne bih je menjao ni za brdo karamela iako sam je jedva ugurao pod akvarijum.... |
|
|
|
|
Ksendzi
Akvarista
Registrovan: 08 Nov 2017
|
Pa na kraju me nagovoriste, bice onda 2+. Valjda ce stati u postolje, nemam predstavu koliko su te boce visoke. 10 nemam gde da stavim i da hocu 😌 imala sam ideju da uzmem 2 te od po pola litra, vrv bih bila mirna neka 2 meseca, ali naspram 4 meseca izmedju punjenja to ipak pobedjuje :') |
|
|
|
|
simici789
Akvarista
Registrovan: 12 Jan 2012
|
Moja od 2l je za nekih 5cm samo vislja od moje od 0.5 jer ova id 0.5 ima onaj lepi elegantni drzac. I meni je isto bio ptoblem da li cu je moci smestiti ispod stola |
|
|
|
|
Malina
Akvarista
Registrovan: 26 Sep 2019
|
Pozdrav drugari,uzeo sam bocu co2 od 10kg.Sada jurim ventil sa manometrom.Interesuje me da li postoji mogucnost da se ventil zaledi i koje su posledice, i posto se bavim medicinom imam mogucnost ds dodjem do medicinskog ventila pa pitam sta je i kako je najsigurnije postupiti.Imam decu malu pa ne bih da rizikujem posto ce da udju u akvarijum. |
|
|
|
|
|